Om Rapporter

Rapporter forklaret

Få en bedre forståelse af din virksomhed, og eksporter data til din bogføring med vores rapporter, der er designet til at gøre det hele lidt nemmere.

Samlingsstedet for vores rapporter hjælper dig med alt fra en forståelse af din virksomheds behov på daglig basis til månedlige indsigter om, hvordan din virksomhed udvikler sig, så du kan træffe bedre forretningsbeslutninger.

I denne artikel finder du information om vores forskellige typer af rapporter, får en forklaring på, hvordan du bruger dem, og hvad de forskellige tal betyder.

• Rapporter i appene
    Få en hurtig forståelse af din virksomhed i appen.
  • Rapporter på my.zettle.com
    Få detaljerede rapporter om din virksomhed, så du kan optimere betingelserne for fremtiden.
  • Oversigt over rapporter på my.zettle.com
    Få en hurtig oversigt over dit daglige, ugentlige og månedlige salg
  • Salgsdetaljer på my.zettle.com
    Se alle dine data samlet på et sted, og få en bedre forståelse af din virksomhed.
  • Salg efter produkt
    Få en oversigt over, hvordan dine produkter sælger.
  • Salg efter kategori
    Følg resultaterne for dine opsatte kategorier.

Rapporter i appene

Afsnittet med rapporter i appen er designet til at give dig en hurtig oversigt over din virksomhed.

Når du første gang åbner afsnittet med rapporter, kan du se en liste over salgsbeløb, antal salg og returneringer. Hvis du gerne vil have en oversigt over dit månedlige salg, kan du klikke på fanen Måned for at få en liste over den seneste måneds salg.

Når du klikker på en bestemt dag eller måned, får du en bedre forståelse af, hvordan din virksomhed har klaret sig i den pågældende periode.

Salgsdata

Se de vigtigste nøgletal (salgsbeløb, returneringer, gebyrer, gennemsnitligt salg, kontanter, indløste gavekort), og klik på linket Vis salgsrapporter for at se en komplet detaljeret rapport på my.zettle.com.

Bedst sælgende produkter

Se, hvilke produkter der har solgt bedst i løbet af en bestemt periode, samt salgsbeløb pr. produkt.
Klik på knappen Vis produktrapporter for at se en komplet rapport over dine produkter på my.zettle.com.

Eksport af data

• Udskriv oversigten over din salgsrapport på din kvitteringsprinter eller en standardprinter ved at aktivere udskrivning af rapporter under printerindstillingerne.

• Få en pdf-rapport med komplette detaljer, som du kan sende til din revisor.

Husk: Der er ingen understørrelse af Excel-eksporter i Go-appen. Hvis du vil eksportere fra din telefon, skal du gå ind på my.zettle.com.

Rapporter på my.zettle.com

Oversigt over rapporter

En hurtig oversigt over dine salg
Oversigtssiden med Rapporter viser en oversigt over dit daglige, ugentlige og månedlige salg.

Her kan du få indsigt i de salgskanaler, der bruges mest, de mest anvendte betalingstyper og de produkter, der sælger bedst. Hvis du gerne vil undersøge noget nærmere, skal du blot klikke på det relevante link til Vis rapport for at komme til det pågældende afsnit i salgs- eller produktrapporter.

Hovedtal

Afsnittet med hovedtal på oversigtssiden med Rapporter giver dig en hurtig oversigt over vigtige nøgletal for din virksomhed, såsom samlet salg og gennemsnitlige salg for den valgte dag, uge eller måned.

Oversigt over salg for tidligere dage/uger/måneder

Her får du en oversigt over dit samlede salg for de sidste 20 dage, uger eller måneder. Det kan hjælpe dig med at finde ud af, om din virksomhed er på rette spor. Og ellers kan det gøre det nemt for dig at se eventuelle ændringer i dit salg.

Oversigt over salg og betalinger

Modulet Salgsoversigt giver et hurtigt overblik over dine salg og refunderinger for den valgte tidsperiode, inddelt efter forskellige salgskanaler, du bruger, når du sælger med Zettle.

I modulet med Betalingsoversigt kan du se en opdeling af de forskellige betalingsmetoder, du bruger, når du sælger med Zettle. Du kan også se de samlede gebyrer.
Hvis du gerne vil se nærmere på dine salg og betalinger, kan du klikke på linket Vis rapport, hvorefter du sendes til det relevante afsnit på siden med salgsoplysninger.

Salg efter time

I dagsvisningen på oversigtssiden med Rapporter kan se se en graf med salg pr. time, som viser salgsoplysninger for den valgte dag.

Grafen viser dig de timer, hvor du solgte mest, så du kan træffe de rette forretningsbeslutninger, f.eks. øge antal medarbejdere derefter.

Bedst sælgende produkter

Tabellen med de bedst sælgende produkter viser dig de 10 bedst sælgende produkter for den valgte dag, uge eller måned. Den viser oplysninger såsom navn, variant, solgt mængde, returneringer og total. Klik på linket Vis rapport for at se et mere detaljeret billede af, hvordan dine produkter klarer dig.

Eksportér

Du kan eksportere detaljerede salgs- og produktrapporter fra siden med rapportoversigter ved blot at klikke på knappen Eksport øverst og vælge din foretrukne indstilling. Her ser du de samme rapporter, som du også har adgang til fra siden med Salgsoplysninger Produktsalg.

Salgsdetaljer

Dine salgsdetaljer giver dig et mere klart indblik i, hvordan din virksomhed klarer sig, så du kan dykke endnu længere ned i dine salg, betalinger og ansattes resultater. Med vores brugervenlige datovælger kan du også få salgsdata for en bestemt periode og sammenligne dem med resultaterne fra sidste år.

Hovedtal

Afsnittet med hovedtal giver dig en hurtig oversigt over vigtige nøgletal for din virksomhed, som du også kan sammenligne med samme fra sidste år.

• ‘Samlet salg’ viser dine salg inkl. moms
  • ‘Antal salg’ viser, hvor mange salg du har haft
  • ‘Antal returneringer’ viser, hvor mange returneringer du har haft
  • ‘Gennemsnitligt salgsbeløb’ viser det gennemsnitlige salgsbeløb ved kassen

Salg efter måned

Grafen vises, når du vælger et datointerval på over en måned. Du får vist dine salg på månedsbasis.

Salg efter dag

Denne graf viser dig standard-datointerval fra 1 til 30 dage.
Den giver dig indsigt i, hvilke dage du sælger bedst, og hvordan en dag er sammenlignet med sidste år.

Salg efter time

Denne graf viser dig salgsdetaljer for en bestemt dag.
Du kan se, hvilke timer der sælges bedst, så du bedre kan træffe mere beslutninger på et bedre grundlag.

Betalinger og gebyrer

Her er en oversigt over de betalinger, du har modtaget, refunderinger (hvis der har været nogen) og de gebyrer, der er tilknyttet dine betalinger.

Den første tabel giver dig en oversigt over de betalinger, du har modtaget, som er sket via Zettle, og de samlede beløb ekskl. gebyrer og refunderinger. Den anden tabel viser kontantbetalinger og refunderinger.

Bemærk: Indsamlede betalinger fra Zettle består af korttransaktioner fra enten din kortlæser, betalingslinks, fakturaer eller fra en Klarna-betaling i din Selz-integrationsbutik.

Gavekort

Få en oversigt over, hvor mange gavekort der er solgt, returneret og deres beløb.

Bemærk: Når der sælges et gavekort, tælles det ikke som et salg, og derfor kan det ikke ses i det samlede salg og afsnittet med salgskanaler, før det er indløst.

Salg efter salgskanaler

Tabellen med salg efter kanaler giver dig en oversigt over, hvor meget du tjener, og hvor meget du refunderer. Tabellen opdeler alle de forskellige kanaler, du bruger, når du sælger med Zettle.

Salgskanaler

• Kassesystem – salget fra den kortlæser, der er tilknyttet din Zettle Go-app
  • Betalingslinks – dine salg via betalingslinks
  • E-commerce – salg med en e-commerce-integration
  • SDK – salg med vores kortlæser gennem en partner

Moms

Dette afsnit giver dig en nem oversigt over din indsamlede moms og momssats, og hvordan dine salg ser ud med og uden moms.

Personale

Få en oversigt over, hvor godt dine ansatte sælger ved at se på, hvor meget de sælger for, og deres antal salg.

Salg efter produkt

Se, hvilke produkter der sælger bedst, og hvilke der har brug for hjælp

Tabelllen ‘Salg efter produkt’ viser dig produktdetaljer såsom navn, variant, kategori, solgt antal, returneringer, rabatter og total.

For at få en bedre oversigt over dine produkter, kan du sortere kolonnerne i tabellen, filtrere efter ansatte og kategorier. Du kan også enten udskrive en rapport eller eksportere data til Excel.

Læs mere om produkter og hvordan du opretter et her.

Salg efter kategori

Se, hvilke kategorier der klarer sig bedst og hvilke der har brug for hjælp

Tabellen ‘Salg efter kategori’ viser, hvordan de forskellige kategorier klarer sig, som du har opsat for dine produkter.

Du kan få en bedre visning af kategorierne ved at sortere kolonnerne i tabellen eller filtrere efter ansatte. Du kan også udskrive en rapport.

Klik her for at læse mere om opsætning af kategorier.

Generel funktionalitet på my.zettle.com

Datovælger

Åbn datovælgeren, og vælg en genvej fra i dag til sidste år, eller vælg dine egne datoer. Så snart du vælger en dato, genindlæses visningen med det pågældende datointerval.

Du finder en forenklet datovælger på oversigtssiden for Rapporter. Brug knapperne til venstre til at skifte mellem visning for Dag, Uge eller Måned. Datovælgeren til højre viser dato(er) for den valgte dag, uge eller måned. Klik på pilene ved siden af datoen for hurtigt at skifte mellem datoer.

Filtrér

Filtrér dine data efter medarbejder og kategori i vores rapporter på my.zettle.com. Du bruger filteret ved blot at klikke på rullemenuen og vælge den medarbejder eller kategori, du vil filtrere efter.

Eksporter data fra my.zettle.com

I de forskellige rapporter på my.zettle.com kan du eksportere dine data i forskellige formater eller oprette udskriftsvenlige visninger.

Du opretter en rapport ved blot at klikke på eksport-knappen og vælge mellem vores PDF- eller Excel-rapport. Hvis du vil eksportere alle data, kan du vælge Raw data Excel.

Så snart du klikker på en valgmulighed, går vi i gang med at generere rapporten til dig. Når vi er færdige, får du vist dette værktøjstip nederst, som informerer dig om, at eksporten er downloadet til din enhed. Hvis det ikke fungerer, skal du klikke på knappen Klik her for at starte downloaden igen.

Bemærk: De data, der eksporteres, defineres af det datointerval og de filtre, du anvender på siden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor kan jeg ikke se moms på mine betalinger?

Der skal ikke betales moms af betalinger. Når du sælger kan du i stedet se, hvor meget af det pågældende salg, der er moms, i afsnittet ‘Salgskanaler’.

Hvorfor duplikeres produkter med samme navn i rapporten Salg efter produkt.

Det skyldes, at produkter samles i rapporter efter forskellige attributter: produkt-ID, produktnavn, navn på produktvariant, navn på produktkategori, Hvis du har ændret nogen af disse attributter for et produkt, rapporteres det som et nyt produkt i din rapport.

Hvorfor er nogle produktattributter ikke synlige i produktrapporten?

• Det kan skyldes, at vi først for nylig er begyndt at bruge attributten i vores rapporter, og at der derfor ikke findes nogen historiske data
  • Det kan være, at dit produktbibliotek ikke er synkroniseret på din enhed. Hvis attributten er tilføjet på my.zettle.com, skal du sørge for, at dit produktbibliotek også er synkroniseret på Zettle Go-appen.