Produktbibliotek

Om produktbiblioteket

Produktbiblioteket er samlingssted for alle dine produkter. Det er her, du kan tilføje produktspecifikke billeder, opdatere priser og oprette rabatter.

Brug lidt tid på opsætningen af dit bibliotek, og sørg for at bruge alle de smarte funktioner, så du kan opnå hurtigere salg og klare refunderinger uden problemer. Når du har oprettet dit bibliotek og begynder at sælge, kan du måle, hvor godt din virksomhed klarer sig ved hjælp af rapporter, der indsamler vigtige data som salgsstatistikker, og hvilke produkter der sælger bedst.

Du kan opsætte dit produktbibliotek direkte i Zettle Go-appen, eller på my.zettle.com, hvor du finder mere avancerede funktioner som import fra regneark og opdatering af flere produkter og varianter på én gang.

Produktbiblioteket på my.zettle.com

my.zettle.com under fanen "Produkter" finder du alle dine produkter. Herfra kan du tilføje et nyt produkt, importere eller eksportere til og fra regneark og redigere eksisterende produkter.

I produktlisten kan du finde produkter ved at søge eller sortere, hurtigt redigere flere felter ved at oprette faner og nemt navigere til et specifikt produkt.

Sortering af kolonner

Ved at klikke på kolonnenavnet kan du ændre listens standardsortering. Som standard sorteres alle produkter alfabetisk efter produktnavn (fra a til å, tal før bogstaver). For at se produkter i den modsatte rækkefølge (dvs. fra å til a), skal du bare klikke på overskriften, så vendes rækkefølgen. Ved at klikke igen vender du tilbage til standardindstillingen.
Når du klikker på kolonnerne for at ændre rækkefølgen på dine produkter, ændrer det ikke den måde, dine produkter vises i Zettle Go-appen.

Håndtering af kolonner

Du finder et ikon med et plus øverst til højre på din produktliste. Når du klikker på denne knap, får du vist en række muligheder til at tilpasse kolonnerne på din produktliste. Du kan vælge lige så mange kolonner, du har lyst til.

Du kan også tilpasse størrelsen på dine kolonner ved at holde markøren over området mellem kolonnerne. Når du gør det, får du vist en linje, og du skal blot trække og slippe den på plads. Når du klikker to gange, udvides bredden maksimalt. Når du klikker to gange, ændres bredden til minimal. Det er kun kolonnens bredde til venstre, der påvirkes, og resten af kolonnerne følger blot efter.

Hurtig redigering

Når du flytter markøren hen over et produkt, vises en pen og en papirkurv i slutningen af rækken. For at redigere produktinformationen skal du klikke på pen-ikonet, redigere direkte i felterne og klikke på afkrydsningsfeltet eller trykke "Enter" for at gemme.
Ved at klikke på papirkurvsikonet sletter du dit produkt. Denne handling kan ikke fortrydes.

Slet flere produkter på én gang

Vælger du flere produkter, kan du slette dem alle på én gang ved at klikke på det røde papirkurvsikon. Denne handling kan ikke fortrydes, og produkterne vil blive slettet permanent.

Produktbiblioteket i Zettle Go-appen

I Zettle Go-appen finder du dine produkter under fanen "Bibliotek". Herfra kan du organisere dine produkter for at sælge hurtigere, tilføje nye produkter og redigere eksisterende.

Liste- eller gittervisning?
Produktbiblioteket kan vises på to forskellige måder.

På Zettle iOS-appen
Du kan enten se biblioteket som et gitter (hvis du bruger en iPad, kan du ændre størrelsen på dit gitter ved hjælp af ikonet over det), eller du kan swipe til venstre og se dit bibliotek som en liste med et søgefelt foroven.

På Zettle Android-appen
kan du enten vise biblioteket som et rutenett, eller bruke søkefeltet på toppen av skjermen.

På Zettle Terminal
kan du enten vise biblioteket som et rutenett, eller bruke søkefeltet på toppen av skjermen.

Organisering af produkter i Zettle Go-appen
Der er flere måder produktgitteret kan organiseres for at gøre det nemmere at finde produkt- og rabatfelter:

• Brug træk og slip til at angive rækkefølgen af produktfelter

• Føj en baggrundsfarve eller et billede til et produktfelt Læs mere om produktbilleder

• Gruppere produkter i en mappe

Alle disse udføres under redigering i salgsvisningen.

Organisering af dine produkter i mapper
Du kan gruppere produkter i mapper, så du lettere kan finde dem i Zettle Go-appen. Det kan du gøre i Zettle Go-appen eller på my.zettle.com.

På iOS

• Gå til redigering under salgsvisningen

• Opret en ny mappe ved at trække et produkt hen på et andet produkt

• Slet mappen ved at trække alle produkter ud af mappen

• Omdøb mappen ved at udvide mappen, og tryk på feltet navn

På Android

• Gå til redigering under salgsvisningen ved at trykke på blyantsikonet og derefter trykke på det produkt, du vil opdatere

• Rul ned til feltet Mappe

• Tilføj en ny mappe ved at trykke på ikonet +

• Slet og omdøb mapper ved at trykke på ikonet flere muligheder ('...')

På betalingsterminalen

• Gå til redigering under salgsvisningen ved at trykke på blyantsikonet og derefter trykke på det produkt, du vil opdatere

• Rul ned til feltet Mappe

• Tilføj en ny mappe ved at trykke på ikonet +

• Slet og omdøb mapper ved at trykke på ikonet flere muligheder ('...')

På my.zettle.com

• Tildel eller fjern mapper i visningen Produktoplysninger for hvert produkt

Godt at vide:
· Salgsrapporter og kvitteringer påvirkes ikke, hvis et produkt slettes.
· Det er ikke muligt at skjule et produkt, der ikke er til salg.

Tilføjelse af produkter

I Zettle Go-appen
Gå til "Bibliotek", og start med at trykke på "Rediger" efterfulgt af "+"-tegnet til højre. Vælg, om du vil tilføje et "Produkt" eller en "Rabat". Når du vælger “Produkt”, skal du angive navn, pris, eventuelt en variant og et billede*. Hvis du har en virksomhedskonto, kan du også vælge den korrekte momssats for produktet.

* Zettle Terminal-brukere kan ikke ta bilder, gå til my.zettle.com for å legge til bilder til produktene dine.

På my.zettle.com
Log på din portal på my.zettle.com, og gå til fanen "Produkter". Klik på knappen "Tilføj produkt" i øverste højre hjørne og tilføj alle relevante oplysninger som navn, pris og lagerbeholdning. Hvis du har en virksomhedskonto, kan du også vælge den korrekte momssats for produktet.

Tilføjelse af flere produkter på én gang
Hvis du har et stort antal produkter, kan du tilføje dem på én gang i dit produktbibliotek på my.zettle.com ved at uploade en Excel-fil med oplysningerne. Du kan tilføje op til 2.000 produkter ad gangen, og processen kan gentages, hvis du har mange produkter.

Når du importerer flere produkter på én gang, kan du også importere lagerværdier. Læs mere om opsætning af inventar her.

Opdatering af pris og moms i stor mængde
Priser, momssats, lagerbeholdning og andre felter kan opdateres i store mængder ved hjælp af importfunktionen. Læs mere om brug af import til at opdatere produktdata.

Føj billeder til produkter

Brug billeder til at gøre det nemmere at finde produkter i Zettle Go-appen. Tilføj og fjern billeder ved at trykke på pladsholderen for billedet i visningen Produktoplysninger i Zettle Go-appen eller my.zettle.com.

Du kan også vælge farve i denne menu.

Brug af billeder med onlineprodukter
Produkter, der sælges online, kan have op til 25 billeder. Læs mere om hvilke e-handelsintegrationer, der er til rådighed.

Fastsættelse af priser

Når du opretter et nyt produkt i biblioteket, kan du vælge enten at fastsætte en fast pris eller en pris baseret på en brugerdefineret enhed som kg eller timer.

Stykpris
Fastsæt en fast pris eller en stykpris for hvert af dine produkter/tjenester. Du kan også lade prisfeltet være tomt og manuelt indtaste beløbet, hver gang du føjer det til en indkøbskurv.

Anden enhed
Du kan også fastsætte din egen pris baseret på en anden enhed som f.eks. kg eller timer. Du skal blot angive produktenheden (f.eks. kg) og prisen pr. enhed. Når du føjer produktet til en indkøbskurv, skal du angive antal solgte kg, hvorefter prisen beregnes automatisk.

Kostpris
Varens pris (for dig) – det er valgfrit at tilføje dette. Kostprisen er praktisk at tilføje, da den bliver brugt i rapporter, der beregner overskud og overskudsgrad.

Fleksible priser
Feltet Pris kan springes over, når du tilføjer et produkt. Det giver dig mulighed for at angive prisen på varen, når du føjer den til indkøbsvognen.

Indstilling af kategorier

Når du tildeler specifikke kategorier til dine nye og eksisterende produkter, kan du filtrere dine salgsrapporter og se, hvordan forskellige kategorier sælger efter uge, måned, år og sæson.

Administration af kategorier på my.zettle.com

Uanset om du opretter et nyt produkt eller redigerer et eksisterende, kan kategorier tildeles på to måder:

Tildel flere ad gangen
På produktlisten kan du vælge en gruppe af produkter, som du vil tildele den samme kategori. Hvis du eksempelvis har forskellige keramikskåle, kan du føje dem til kategorien for keramik, så du kan sammenligne dem med dine porcelænsskåle i slutningen af måneden. Produkter kan også tildeles kategorier ved hjælp af importfunktionen.

Tildel et enkelt produkt
Hvert produkt har en side med produktdetaljer (vist nedenfor). Her kan du føje en kategori til hvert specifikt produkt ved at skrive i feltet Kategori og klikke på tilføj ny.

Du kan også altid vælge og tildele fra tidligere oprettede kategorier.

Faq pl web categoryFjern en kategori fra et produkt
Klik på x'et og husk at gemme. Denne handling vil efterlade produktet uden kategori – det betyder, at det vil blive vist uden kategori i dine rapporter.

Slet eller omdøb en kategori
Du kan slette og omdøbe kategorier ved at gå til listevisningen under Kategoriermy.zettle.com.

Sådan opretter og tildeler du kategorier i Zettle Go-appen

Uanset om du opretter et nyt produkt eller redigerer et eksisterende – kategorier kan tildeles i produktets informationsvisning i Zettle Go:

Nye og eksisterende produkter
Start med at trykke på redigeringsknappen i produktbiblioteket, og tryk derefter på + for at oprette et nyt produkt. Dette vil åbne en ny visning, hvor du kan tilføje oplysninger til et produkt.

Find valgmuligheden Tildel kategori, indtast navnet på din kategori, og tryk derefter på +.

Kategorien vælges automatisk, og når du går tilbage til siden med produktoplysninger, kan du se at kategorien er tilføjet. Sørg for at trykke på Gem for at få dine ændringer registreret.

Du kan også altid vælge og tildele fra kategorier, du tidligere har oprettet.

Filtrer efter kategori i Zettle Go-appen
Du kan bruge kategorier til at filtrere produktlisten i Zettle Go-appen ved at trykke på filterhandlingen i søgevisningen. Hvis du ikke har kategorier, kan du nemt oprette dem på et produkt, og hvis du har kategorier, men nogle få produkter er ikke kategoriseret, vil filteret vise muligheden ikke kategoriseret.

Fjernelse af en kategori fra et produkt
Du skal bare trykke på kategorien igen for at fravælge den, så har varen ingen kategori.

Vigtigt at huske på, mens du kategoriserer produkter

Du kan senere ændre kategorier ved at oprette nye eller omdøbe kategorien. Det nye kategorinavn vises dog ikke i dine salgsrapporter, før du har solgt det opdaterede produkt én gang. Historiske salg beholder det gamle kategorinavn.

Tilføjelse af varianter

Du kan føje flere varianter til et produkt, der findes i mere end en version, f.eks. størrelse, farve og stil. Du kan tilføje op til tre valgmuligheder pr. produkt. Hver kombination af valgmuligheder udgør en variant. Et produkt kan have op til i alt 100 varianter.

Du kan f.eks. sælge en T-shirt, der findes i to valgmuligheder: størrelse og farve. Inden for størrelser finder du tre værdier: small, medium, large. Farvekoderne er: sort og hvid. En variant af dette produkt kan f.eks. være T-shirt, small, sort.

Bemærk: Hvis du vil føje flere varianter til et produkt, der allerede har variantmuligheder, skal du oprette et nyt produkt.

i Zettle Go-appen

1. Gå til biblioteket, tryk på “Rediger” og derefter på knappen med “+” i højre hjørne.

2. Tilføj et produktnavn. Hvis du indtaster en pris og/eller kostpris, anvendes disse værdier automatisk for alle varianter. Du behøver ikke indtaste stregkode, antal på lager og SKU, da disse værdier tilføjes pr. variant.

3. Tryk på "Tilføj valgmulighed" i bunden af skærmen.

4. Tryk på "Tilføj valgmulighed" for at tilføje din første valgmulighed. Vælg mellem de foruddefinerede valgmuligheder på listen eller indtast et navn efter eget valg for din valgmulighed.

5. Nu kan du tilføje værdien for din valgmulighed. Tryk på “Udført” på tastaturet, eller tryk på plus-ikonet for at tilføje værdien for valgmuligheden. Gentag fremgangsmåden, indtil alle værdier er tilføjet. Tryk på “Gem”.

6. Gentag trin 4 og 5, indtil du har føjet alle valgmuligheder til dit produkt.

7. Tryk på "Gem". Nu kan du se alle produktvarianter på listen.

8. Tryk på en variant for at redigere værdier som stregkode, antal på lager og SKU.

På my.zettle.com

1. I afsnittet "Variant" på produktsiden klikker du på "Tilføj valgmulighed".

2. Indtast et navn for den første valgmulighed. Husk, at den rækkefølge, du opsætter for valgmuligheder, vil være den samme rækkefølge, der vises i dit kassesystem og i din onlinebutik.

3. Indtast værdier for valgmuligheder. Adskil værdierne med et komma eller ved at trykke "Enter".

4. Hvis du vil tilføje flere valgmuligheder, klikker du på "Tilføj yderligere valgmulighed". Du kan tilføje op til tre valgmuligheder pr. produkt.

5. Der vises en liste med dine varianter nedenfor, og du kan indtaste attributter som pris, stregkode, lager og SKU. Hvis du har indtastet disse attributter for produktdetaljer, er de allerede udfyldt på variantniveau.

Produkter uden varianter vises med priser, lager og forsendelse under produktdetaljer. Når du har tilføjet varianter, kan disse attributter redigeres på variantniveau i stedet for på produktniveau.

Redigering af flere varianter på én gang

Hvis du vil redigere et større antal varianter på én gang (f.eks. ændre navn på mange varianter på samme tid), skal du gøre følgende:

i Zettle Go-appen

1. Gå til biblioteket, tryk på¨ 'Rediger', og tryk derefter på det produkt, du vil redigere varianterne for.

2. I afsnittet med varianten trykker du på 'Rediger', og vælger derefter det, du vil ændre.

3. Vælg de varianter, du vil redigere. Du kan også vælge flere varianter på én gang ved at trykke på filter-knappen.

4. Anvend ændringer, og tryk på "Gem".

På my.zettle.com
Gå til afsnittet "Variantoplysninger" på produktsiden, og markér afkrydsningsfelterne for de varianter, du vil redigere. Du kan vælge flere varianter på én gang fra rullelisten øverst til venstre.

1. Vælg den handling, der skal gælde, under rullelisten "Handlinger".

2. Anvend ændringerne, og klik på "Gem"

Tilføjelse til indkøbskurve og rabatter

Tilføjelse af produkter til indkøbskurven og brug af rabatter kan kun ske i Zettle Go-appen.

Tilføjelse til indkøbskurv
Ved at klikke på et produkt i dit bibliotek føjes det til indkøbskurven. Når et produkt er føjet til indkøbskurven, kan du trykke på produktet for at:

• øge mængden af det pågældende produkt.

• tilføje en kommentar vedrørende det specifikke produkt, hvilket også kan gøres, når du sælger et produkt med en brugerdefineret pris.

• tilføje en rabat til dette specifikke produkt.

Tilføjelse af en rabat
Fra dit produktbibliotek skal du klikke på "Rediger" og derefter på tegnet "+" i højre hjørne. Vælg "Rabat", indtast enten en procentsats eller et fast beløb, og giv den et navn.

Brug af en rabat
Du kan anvende en rabat på individuelle varer eller på alle varer i indkøbskurven. Gå ind i indkøbskurven, klik på knappen "Rabat", og vælg enten en procentsats eller et fast beløb. Eller du kan anvende en rabat på specifikke produkter i indkøbskurven ved at klikke på varen og redigere feltet "Rabat".

Stregkodescanning og udskrivning

Læs mere om scanning af stregkoder med din enheds kamera eller få mere at vide om betalingsterminalens indbyggede stregkodescanner.

Udskrivning af stregkoder
Udskrivning af stregkoder er muligt på iOS og Android. Mærkater udskrives fra produktoplysningerne til en printer, der er forbundet via Bluetooth eller wi-fi. Mærkaten indeholder følgende oplysninger: stregkode, varenummer, varenavn og pris.

Læs mere om kompatible printere.

Tage imod betalinger uden produkter

Når du ikke vil bruge produkter, kan du også tage imod betalinger ved at indtaste det samlede beløb for salget.

• iOS / iPhone

Vælg Beløb i menuen

• iOS / iPad

Tryk på ikonet Beløb i indkøbsvognen

• Android

Vælg Beløb i rullemenuen under salgsvisningen

• Betalingsterminalen

Vælg Beløb i rullemenuen under salgsvisningen

Læs mere om at tage imod betalinger.