Produktbibliotek

Indhold i artikel:
Om produktbiblioteket
Fastsættelse af priser
Tilføjelse af produkter
Rabatter
Organisering/redigering af produkter

Om produktbiblioteket

Produktbiblioteket er iZettle-appens flotte og velorganiserede hub. Her kan du tilføje brugerdefinerede billeder og priser for alle produkter eller tjenester, du sælger.

Det kan være en stor fordel at bruge tid på at opbygge produktbiblioteket og bruge alle dets funktioner. Det gør det hurtigt og intuitivt at styre salget, du kan foretage delvise refunderinger af tidligere køb, og det hjælper appen med at indsamle nyttige data – f.eks. salgsstatistikker og hvilke produkter, der sælger bedst – som du kan bruge til at måle, hvor godt din virksomhed klarer sig.

Administrer dit produktbibliotek direkte i appen eller på my.izettle.com.

Hurtigere ekspedering med det rette udstyr

Fastsættelse af priser

Når du opretter et nyt produkt i biblioteket, kan du vælge enten at fastsætte en fast pris eller en pris baseret på brugerdefinerede enheder som kg eller timer.

Stykpris

Fastsæt en fast pris eller en stykpris for de enkelte produkter/tjenester. Du kan også lade prisfeltet være tomt og manuelt indtaste beløbet hver gang du kommer produktet i en indkøbskurv.

Anden enhed

Du kan også fastsætte din egen pris baseret på en anden enhed som kg, timer eller en anden enhed, du ønsker. Du skal blot angive produktenheden (f.eks. kg) og prisen pr. enhed. Når du kommer produktet i en indkøbskurv, skal du angive antal solgte kg, hvorefter prisen beregnes automatisk.

Tilføjelse af produkter

Tilføj dit første produkt

I appen
Gå til "Bibliotek", og start med at klikke på knappen "Rediger" efterfulgt af det blå "+" til højre. Vælg om du vil tilføje et "Produkt" eller en "Rabat". Når du vælger "Produkt", skal du angive navn, pris, eventuelt en variant og et billede*. Hvis du har en virksomhedskonto, kan du også vælge den korrekte momssats for produktet.

På my.izettle.com
Log på din portal på my.izettle.com, og gå til fanen "Produkter". Klik på den grønne knap "Tilføj produkt" i øverste højre hjørne, og tilføj navn, pris og billede*. Hvis du har en virksomhedskonto, kan du også vælge den korrekte momssats for produktet.

*Billedet skal være rektangulært, ca. 600x600 pixels, og i .jpg- eller .png-format.

Tilføj flere produkter

I appen

Tryk på "Rediger" i biblioteket og derefter på knappen "+" i højre hjørne. Gentag derefter de trin du fulgte for at tilføje det første produkt.

På my.izettle.com

Følg de samme trin, som da du tilføjede det første produkt.

Tilføj flere produkter på én gang

Hvis du har mange produkter, kan du føje dem til produktbiblioteket på én gang ved at uploade en Excel-fil med oplysningerne. Du kan tilføje op til 2.000 produkter ad gangen, og processen kan gentages, hvis du har mange produkter.

På my.izettle.com

Klik på fanen "Produkter". Klik derefter på knappen "Importér Excel" ved siden af den grønne knap. Vælg den Excel-fil, du ønsker at uploade. Her kan du også downloade en Excel-eksempelfil med det nødvendige format og de nødvendige produktoplysninger, og bruge den som skabelon.

Tilføj produkter med varianter

Hvis du sælger et produkt, der fås i forskellige størrelser, farver eller priser, kan du oprette et enkelt produkt og tilføje varianter. Hver variant kan have sit eget navn og sin egen pris, f.eks. lille, medium eller stor kaffe til forskellige priser.

I appen

Tryk på knappen "Rediger" i biblioteket, klik på produktet, og vælg "Tilføj variant". Angiv derefter variantens navn og pris.

På my.izettle.com

Klik på fanen "Produkter". Anbring derefter markøren over produktet, og klik på knappen "Rediger" i kolonnen længst til højre. Her kan du angive varianter og tilføje priser.

Stregkoder

Hvis dine produkter har stregkoder, kan du tilføje koderne (ved at scanne dem) til produktbiblioteket, og derefter scanne dem for at lægge produkterne i indkøbskurven. Kun tilgængeligt for iOS. Læs mere om understøttede stregkodescannere her.

Moms

Hvis du har en virksomhedskonto, kan du vælge momsindstillinger for hvert enkelt af de produkter, du føjer til produktbiblioteket.

Rabatter

Tilføj en rabat

I appen

Du kan tilføje rabatter til produktbiblioteket, så der er hurtig adgang til dem. Klik på "Rediger" i produktbiblioteket og derefter på knappen "+" i højre hjørne. Vælg "Rabat", angiv enten en procentsats eller et fast beløb, og vælg et navn.

Brug af rabatter

I appen

Du kan føje en rabat til enkelte varer eller alle varer i en indkøbskurv. Gå til indkøbskurven, klik på knappen "Rabat", og vælg enten en procentsats eller et fast beløb. Du kan også føje en rabat til bestemte produkter i indkøbskurven ved at klikke på varen og redigere feltet "Rabat".

Organisering/redigering af produkter

Organiser produkterne i mapper

I appen

Du kan gruppere lignende produkter sammen i mapper. Start med at trykke på "Rediger", og træk og slip derefter et produkt oven på et andet for at oprette en mappe. Giv mappen et navn, og fortsæt med at tilføje de ønskede produkter.

Rediger produkter

I appen

Tryk på "Rediger", og vælg derefter det produkt, du vil ændre. I tilstanden "Rediger" kan du også slette produktet.

På my.izettle.com

Anbring markøren over produktet, og klik på knappen "Rediger" i kolonnen længst til højre. Du kan også slette et produkt når du har klikket på "Rediger".

Kommentar til en vare

Du kan tilføje en kommentar ved blot at trykke på et produkt i indkøbskurven.

Bemærk: Kun tilgængeligt for iOS-enheder.