Refunderinger

Det er nemt at udstede tilbagebetalinger med Zettle. Tilbagebetalinger kan findes via afsnittet Kvitteringer i Zettle-appen eller på my.zettle.com.

Rart at vide:

• Du kan foretage en tilbagebetaling op til 365 dage efter, at du har solgt produktet.
  • Tilbagebetalinger kan kun udstedes af Zettle-kontoens ejer eller den medarbejder, som stod for det oprindelige salg.

Sådan foretager du en tilbagebetaling

Se dette selvstudium for at få mere at vide om, hvordan du hurtigt kan udstede en tilbagebetaling i Zettle-appen.

Sådan foretager du en fuld tilbagebetaling

Du kan tilbagebetale det fulde beløb for et salg via både Zettle-appen og på my.zettle.com.

Tilbagebetaling i Zettle-appen

1. Åbn hovedmenuen, og vælg Kvitteringer.
  2. Find den kvittering, du vil tilbagebetale.
  3. Åbn kvitteringen, og tryk på Tilbagebetaling.
  4. Brug indstillingen Vælg alle eller Fuld tilbagebetaling, og tryk på Næste.
  5. Gennemse tilbagebetalingsoversigten, og tryk på Bekræft
  6. Indtast kontoejerens adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Tilbagebetaling på my.zettle.com

1. Log ind på my.zettle.com.
  2. Gå til Kvitteringer og fakturaer, og vælg derefter Kvitteringer.
  3. Find den kvittering, du vil tilbagebetale.
  4. Åbn kvitteringen, og tryk på Tilbagebetaling
  5. Indtast kontoejerens adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og vælg derefter Ja, tilbagebetal.

Sådan foretager du en delvis tilbagebetaling

I øjeblikket er det kun muligt at udstede en delvis tilbagebetaling ved hjælp af Zettle-appen.

Tilbagebetaling af et eller flere produkter

I de tilfælde, hvor du har solgt produkter fra produktbiblioteket, vil Zettle-appen vise de listeprodukter, der er solgt under tilbagebetalingsprocessen.

1. Åbn kvitteringen, og tryk på Tilbagebetaling.
  2. Vælg kun de varer, du vil tilbagebetale, og tryk på Næste.
  3. Gennemse tilbagebetalingsoversigten, og tryk på Bekræft.
  4. Indtast kontoejerens adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Tilbagebetal en del af et produktsalg med flere varer

I de tilfælde, hvor du har solgt flere varer af et enkelt produkt, kan du justere det antal varer, du vil tilbagebetale.

1. Åbn kvitteringen, og tryk på Tilbagebetaling.
  2. Åbn produktet med flere varer ved at trykke på pilen.
  3. Du kan justere det antal varer, du vil tilbagebetale, ved at bruge knapperne eller indtaste antallet på tastaturet. Tryk derefter på Bekræft.
  4. Tryk på Næste på skærmen for tilbagebetaling.
  5. Gennemse tilbagebetalingsoversigten, og tryk på Bekræft.
  6. Indtast kontoejerens adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Tilbagebetal en del af et salg med brugerdefineret beløb

I de tilfælde, hvor du har foretaget et salg med indstillingen Brugerdefineret beløb, kan du tilpasse det beløb, du vil tilbagebetale.

1. Åbn kvitteringen, og tryk på Tilbagebetaling.
  2. Du kan justere det beløb, du vil tilbagebetale, ved at bruge knapperne eller indtaste tallet på tastaturet. Tryk derefter på Næste.
  3. Gennemse tilbagebetalingsoversigten, og tryk på Bekræft.
  4. Indtast kontoejerens adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

Godt at vide – hvad er et salg med brugerdefineret beløb?

Salg med brugerdefineret beløb er ethvert salg, du foretager ved at indtaste en værdi ved hjælp af funktionen Beløb i Zettle-appen. Du kan finde den i appmenuen (hvis du bruger iOS), produktbiblioteket (hvis du bruger Android) og i indkøbsvognen. Bemærk! Brugerdefinerede beløb er ikke til rådighed, hvis du bruger Kasseapparat

Du kan kun delvist tilbagebetale et salg med et brugerdefineret beløb, hvis det er den enkelte vare, der er angivet på kvitteringen. Hvis det er kombineret med et andet brugerdefineret beløb eller et produkt fra biblioteket, kan du kun tilbagebetale det samlede beløb for hver varelinje på kvitteringen.

Tilbagebetaling af forskellige betalingstyper

Tilbagebetaling af kortbetalinger

• Betalingen refunderes til det kort, som kunden brugte til købet. Du kan ikke refundere beløbet til et andet kort.
  • Det tager typisk et par arbejdsdage før kunden kan se den refunderede betaling på kontoen, afhængig af hvilken bank der er tale om.
  • Betalinger kan tilbagebetales op til 365 dage efter, at de blev foretaget.
  • Når du tilbagebetaler en kortbetaling til en kunde, tilbagebetaler vi også gebyret for kortbehandlingen til dig.
  • Hvis du vil udstede tilbagebetalingen af en kortbetaling, skal du have nok penge på din Zettle-konto. Saldoen skal være mindst det samme som det beløb, du vil tilbagebetale. Du kan angive din minimumssaldo på my.zettle.com
  1. Gå til Konti og indstillinger, og åbn Generelle kontoindstillinger
  2. Rul ned til Minimumssaldo.
  3. vælg Ja , og indtast det beløb, du vil beholde på din Zettle-konto.

Tilbagebetaling af gavekort

Hvis din kunde køber et gavekort og efterfølgende ønsker en tilbagebetaling, tilbagebetales gavekortets værdi til kortet og kan bruges igen.

Tilbagebetaling af et betalingslink

Betalingslinks kan ikke refunderes på my.zettle.com og har deres egen plads i Zettle Go-appen.

1. Log ind med Zettle Go-appen
  2. Åbn hovedmenuen, og vælg betalingslinks.
  3. Find betalingen, åbn den, og tryk på Refundering.

Bemærk! Delvise tilbagebetalinger af betalinger via betalingslink understøttes ikke på nuværende tidspunkt.

Tilbagebetaling af generiske betalinger

Når du refunderer generiske betalinger, der ikke er behandlet af Zettle (f.eks. MobilePay), skal du først betale din kunde tilbage (f.eks. i MobilePay-appen) og derefter fortsætte tilbagebetalingen i din Zettle-app, så den vises i din dagsrapport.

Tilbagebetaling af kontantbetalinger

Når du refunderer en kontant betaling, skal du først betale beløbet tilbage til kunden manuelt (med kontanter f.eks.) og derefter fortsætte med refunderingen i din Zettle-app så transaktionen kan ses i din daglige rapport.

Dette kan du ikke

• Du kan ikke tilbagebetale penge til et andet kort end det, der blev brugt til den oprindelige betaling.
  • Du kan ikke tilbagebetale et gavekort, der er blevet indløst.
  • Du kan ikke delvist tilbagebetale et salg, der er blevet betalt med flere betalingsmetoder, f.eks. halvdelen betalt med betalingskort og halvdelen med et gavekort.