Importer og eksporter dine produkter

Importér
Importér og rediger produkter
Rart at vide

Hvis du gerne vil tilføje eller redigere mange produkter i dit produktbibliotek, kan du bruge vores funktion til import og eksport. Opret eller opdater din butik på ingen tid ved at føje produktinformation til en Excel-fil og importere den til dit produktbibliotek.

Importér produkter

1. Download Excel-skabelonen

Log på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på linket til skabelonfilen for at downloade en Excel-fil.
Hvis du allerede har produkter i dit bibliotek, kan du få adgang til skabelonfilen ved at klikke på "Importér". I overlejringen finder du linket til eksempelfilen nederst til venstre.

2. Sådan importerer du produkter

a.) Dette gælder for brugere af iZettle Go-appen (ikke relevant for iZettle E-Commerce)
Hvis du kun benytter iZettle Go-appen, kan du følge disse instruktioner til, hvordan du tilføjer produkter. Hvis du også benytter iZettle E-Commerce, skal du i stedet følge disse instruktioner.

Excel-filen har følgende kolonner, hvor du skal tilføje informationer om dine produkter. Du tilføjer et nyt produkt ved at tilføje informationen på den næste ledige række i regnearket.

• Navn: Produktets navn. (Påkrævet.)
  • Anden enhed: Hvis dit produkt sælges stykvist, kan du lade denne kolonne være tom. Ellers kan du angive enheder som g (gram), m (meter) eller t (timer) her. Enhedsnavne må ikke være længere end 4 tegn. (Valgfrit.)
  • Moms i %: Indtast momssats for produktet her. Du kan kun indtaste momssatser, som er relevante i dit land (25 %). (Valgfrit).
  • Navn på variant: Varianter af et produkt som farve, størrelse eller smag tilføjes her. Du tilføjer en ny variant ved at tilføje en ny række under hovedproduktet, og lade alle felter til venstre for “Navn på variant” være tomme. Et produkt skal have mindst 1 variant. (Påkrævet.)
  • Pris: Produktet eller variantens pris. Lad cellen være tom hvis du ønsker at indtaste prisen ved betaling. (Valgfrit.)
  • Kostpris: Kostprisen for varianten.
  • Stregkode: Hvis du har produkter med stregkode, kan du tilføje nummeret på stregkoden i denne kolonne. Du kan herefter scanne produktet i iZettle Go-appen, hvis du har tilsluttet en understøttet stregkodescanner. (Valgfrit.)
  • SKU: SKU (Stock Keeping Unit) for varianten.
  • På lager: Lagermængden. Hvis du indtaster en mængde, aktiveres lagerstyring automatisk for dette produkt. Når du har importeret filen, vil du se den nye lagermængde under fanen Lager.
  • Variant-ID: Når du tilføjer nye varianter, skal denne kolonne være tom. ID'et genereres automatisk, og det er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i dit produktbibliotek.
  • Produkt-ID: Når du tilføjer nye produkter, skal denne kolonne være tom. ID'et genereres automatisk, og det er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i dit produktbibliotek.
ADVARSEL!
Undlad at ændre navne på kolonner, fjerne kolonner eller ændre rækkefølge på kolonnerne. Undlad at ændre Produkt-id eller Variant-id. Dette er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i produktbiblioteket.

b.) Dette gælder både for brugere af iZettle Go-appen og iZettle E-commerce
Hvis du sælger via både iZettle Go-appen og iZettle E-commerce, kan du følge disse instruktioner for at tilføje produkter.

3. Importer din Excel-fil

Gem dit regneark i formatet .xls. eller .xlsx. Sørg for, at navnet på regnearket stemmer overens med navnet i skabelonfilen. Gå til my.izettle.com/products, og klik på “Importr”. Træk og slip din Excel-fil over i browservinduet, eller vælg filen fra din computer

4. Gennemse din import

Gem dit regneark i formatet .xls. eller .xlsx. Sørg for, at navnet på regnearket stemmer overens med navnet i skabelonfilen. Gå til my.izettle.com/products, og klik på “Importér”. Træk og slip din Excel-fil over i browservinduet, eller vælg filen fra din computer

Importér og rediger produkter

Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket som du vil redigere, kan du eksportere dem, redigere dem ved hjælp af Excel og derefter importere ændringerne.

1. Download dine produkter

Log ind på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på “Exportér” for at downloade et regneark, der viser dine produkter.

2. Rediger information

Rediger information om dine produkter i de kolonner, der er vist ovenfor.

ADVARSEL!
Undlad at ændre navne på kolonner, fjerne kolonner eller ændre rækkefølge på kolonnerne. Undlad at ændre Produkt-id eller Variant-id. Dette er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i produktbiblioteket.

3. Importér din Excel-fil, og gennemgå dine ændringer

Gem og importer din fil som beskrevet ovenfor.

Rart at vide

• Alle varianter af samme produkt skal have samme momssats.
  • Understøttede formater er .xls og .xlsx.
  • Du kan ikke tilføje, fjerne eller redigere mapper med denne funktion.
  • Undlad at omdøbe eller tilføje flere ark / faner i Excel-filen.
  • Din Excel-fil må ikke indeholde mere end 2000 rækker. Hvis du vil importere flere produkter end disse, skal de importeres ad flere omgange.