Importer og eksporter dine produkter

Importér
Importér og rediger produkter
Rart at vide

Hvis du gerne vil tilføje eller redigere mange produkter i dit produktbibliotek, kan du bruge vores funktion til import og eksport. Opret eller opdater din butik på ingen tid ved at føje produktinformation til en Excel-fil og importere den til dit produktbibliotek.

Importér produkter

1. Download Excel-skabelonen

Log på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på linket til skabelonfilen for at downloade en Excel-fil.
Hvis du allerede har produkter i dit bibliotek, kan du få adgang til skabelonfilen ved at klikke på "Importér". I overlejringen finder du linket til eksempelfilen nederst til venstre.

2. Sådan importerer du produkter

a.) Dette gælder for brugere af iZettle Go-appen (ikke relevant for iZettle E-Commerce)
Hvis du kun benytter iZettle Go-appen, kan du følge disse instruktioner til, hvordan du tilføjer produkter. Hvis du også benytter iZettle E-Commerce, skal du i stedet følge disse instruktioner.

b.) Dette gælder både for brugere af iZettle Go-appen og iZettle E-commerce
Hvis du sælger via både iZettle Go-appen og iZettle E-commerce, kan du følge disse instruktioner for at tilføje produkter.

Excel-skabelonen har følgende kolonner, hvor du skal tilføje informationer om dine produkter. Du tilføjer et nyt produkt ved at tilføje informationen på den næste ledige række i regnearket.

• Navn: Dit produktnavn. (Påkrævet)
  • Anden enhed: Hvis dit produkt sælges stykvist, kan du lade denne kolonne være tom. Ellers kan du angive enheder som g (gram), m (meter) eller t (timer) her. Enhedsnavne må ikke være længere end 4 tegn.
  • Moms i %: Indtast momssats for produktet her. Du kan kun indtaste momssatser, som er relevante i dit land (25 %).
De næste kolonner der skal udfyldes, er for produkter der fås i forskellige valgmuligheder, såsom størrelse, farve eller materiale:
  • Valgmulighed1 navn: Hvis dit produkt fås i flere valgmuligheder, kan du tilføje navnet på valgmuligheden her. F.eks.: Størrelse.
  • Valgmulighed1 værdi: Hvis produktet fås i flere valgmuligheder, kan du indtaste værdi for valgmuligheden her. F.eks. Small, Medium og Large.
  • Valgmulighed2 navn: Hvis dit produkt findes i endnu en valgmulighed, kan du tilføje navnet på valgmuligheden her. F.eks.: Farve.
  • Valgmulighed2 værdi: Hvis dit produkt findes i endnu en valgmulighed, kan du tilføje værdi for valgmuligheden her. F.eks. Sort og Hvid.
  • Valgmulighed3 navn: Hvis dit produkt findes i endnu en valgmulighed, kan du tilføje navnet på versionen her. F.eks.: Materiale.
  • Valgmulighed3 værdi: Hvis dit produkt findes i endnu en valgmulighed, kan du tilføje værdi for valgmuligheden her. F.eks. Bomuld og Uld.
Se vejledningen nedenfor om tilføjelse af valgmuligheder og værdier, for at oprette dine varianter.
Hvad er valgmuligheder og værdier for valgmuligheder?

Hvis dine produkter kan fås i forskellige valgmuligheder, såsom størrelser, farver eller materialer, kan du tilføje disse i Excel-skabelonen. Vi kalder dem for “valgmuligheder”, og dine produkter kan have op til tre af dem. Når du har tilføjet en valgmulighed (f.eks. størrelse), kan du efterfølgende tilføje værdier for valgmuligheden (f.eks. small, medium, large).

Når du har defineret alle de forskellige værdier for valgmuligheder for dine produkter og tilføjet dem i din Excel-skabelon, vil kombinationen af værdierne resultere i en liste over varianter.
  • Pris: Produktets pris. Lad cellen være tom hvis du ønsker at indtaste prisen ved betaling.
  • Kostpris: Den pris, du betalte for produktet.
  • Stregkode: Hvis du har produkter med stregkode, kan du tilføje nummeret på stregkoden i denne kolonne. Du kan derefter scanne produktet i iZettle Go-appen.
  • SKU: SKU (Stock Keeping Unit) for produktet. SKU er det unikke ID, du tildeler et produkt, så du kan følge det på lageret.
  • På lager: Lagermængden for produktet. Hvis du indtaster en mængde, aktiveres lagerstyring automatisk for dette produkt. Når du har importeret filen, vil du se den nye lagermængde under fanen Lager.
  • Variant-ID: Når du tilføjer nye varianter, skal denne kolonne være tom. ID'et genereres automatisk, og det er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i dit produktbibliotek.
  • Produkt-ID: Når du tilføjer nye produkter, skal denne kolonne være tom. ID'et genereres automatisk, og det er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i dit produktbibliotek.

ADVARSEL!
Du skal undlade at fjerne, omdøbe eller ændre rækkefølge på kolonnerne, og du skal heller ikke ændre ID for produkt eller valgmulighed. Vi bruger alle disse detaljer til at finde ud af, om et produkt allerede findes i dit produktbiblioteket, og hvis de fjernes, vil din upload ikke fungere.

3. Importer din Excel-fil

Gem dit regneark i formatet .xls. eller .xlsx. Sørg for, at navnet på regnearket stemmer overens med navnet i skabelonfilen. Gå til my.izettle.com/products, og klik på “Importr”. Træk og slip din Excel-fil over i browservinduet, eller vælg filen fra din computer

Importér og rediger produkter

Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket som du vil redigere, kan du eksportere dem, redigere dem ved hjælp af Excel og derefter importere ændringerne.

1. Download dine produkter

Log ind på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på “Exportér” for at downloade et regneark, der viser dine produkter.

2. Rediger information

Rediger information om dine produkter i de kolonner, der er vist ovenfor.

ADVARSEL!
Undlad at ændre navne på kolonner, fjerne kolonner eller ændre rækkefølge på kolonnerne. Undlad at ændre Produkt-id eller Variant-id. Dette er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i produktbiblioteket.

3. Importér din Excel-fil, og gennemgå dine ændringer

Gem og importer din fil som beskrevet ovenfor.

Rart at vide

• Alle varianter af samme produkt skal have samme momssats.
  • Understøttede formater er .xls og .xlsx.
  • Du kan ikke tilføje, fjerne eller redigere mapper med denne funktion.
  • Undlad at omdøbe eller tilføje flere ark / faner i Excel-filen.
  • Din Excel-fil må ikke indeholde mere end 2000 rækker. Hvis du vil importere flere produkter end disse, skal de importeres ad flere omgange.