Importer og eksporter dine produkter

Indhold i artiklen:
Importer produkter
Eksporter og rediger produkter
Rart at vide

Hvis du gerne vil tilføje eller redigere mange produkter i dit produktbibliotek, kan du bruge vores funktion til import og eksport. Den er perfekt hvis du har en butik med mange produkter, og du kan også uploade stregkoder til dine produkter.

Importer produkter

1. Download Excel-skabelonen

Log ind på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på “Eksporter Excel” for at downloade et regneark.

2. Tilføj information

Excel-filen har følgende kolonner, hvor du skal tilføje information om dine produkter. Du tilføjer et nyt produkt ved at tilføje informationen på den næste ledige række i regnearket.

• Navn: Produktets navn. (Påkrævet.)

• Navn på variant: Varianter af et produkt såsom farve, størrelse eller smag kan tilføjes her. Alle varianter skal have præcis samme produktnavn for at hænge sammen, og der er forskel på små og store bogstaver. (Valgfrit.)

• Pris: Produktet eller variantens pris. Lad cellen være tom hvis du ønsker at indtaste prisen ved betaling. (Valgfrit.)

• Stregkode: Hvis du har produkter med stregkode, kan du tilføje nummeret på stregkoden i denne kolonne. Du kan herefter scanne produktet i appen, hvis du har tilsluttet en understøttet stregkodescanner. (Valgfrit.)

• Anden enhed: Hvis dit produkt sælges stykvist, kan du lade denne kolonne være tom. Ellers kan du angive enheder som g (gram), m (meter) eller t (timer) her. Enhedsnavne må ikke være længere end 4 tegn. (Valgfrit.)

• Moms i %: Indtast momssats for produktet her. Du kan kun indtaste momssatser, som er relevante i dit land: 25 %. (Valgfrit).

• Produkt-id: Når du tilføjer nye produkter, skal denne kolonne være tom.

Undlad at ændre navne på kolonner, fjerne kolonner eller ændre rækkefølge på kolonnerne.

3. Importer din Excel-fil

Gem dit regneark i formatet .xls. På my.izettle.com/products skal du klikke på “Importer Excel”. Træk og slip din Excel-fil over i browservinduet, eller vælg filen fra din computer.

4. Gennemse din import

Når din Excel-fil er uploadet, har du mulighed for at gennemse importen. Eventuelle fejl, der registreres, markeres.

Foretag eventuelle ændringer i din Excel-fil, og upload den igen. Når du er tilfreds, klikker du på Importer produkter.

Eksporter og rediger produkter

Hvis du allerede har produkter i dit produktbibliotek som du gerne vil redigere, kan du eksportere dine produkter, redigere dem i Excel og importere ændringerne.

1. Download dine produkter

Log ind på my.izettle.com, og gå til Produkter. Klik på “Eksporter Excel” for at downloade et regneark med dine produkter.

2. Rediger information

Rediger informationen om dine produkter i kolonnerne, som beskrevet ovenfor. Undlad at ændre produkt-id. Det er iZettles måde at vide, om et produkt allerede findes i dit produktbibliotek. Undlad at ændre navne på kolonner, fjerne kolonner eller ændre rækkefølgen på kolonner.

3. Importer din Excel-fil, og gennemse dine ændringer

Gem og importer din fil på samme måde som ovenfor.

Rart at vide

• Alle varianter af samme produkt skal have samme momssats.

• Kun formatet .xls understøttes, ikke .xlsx eller .csv.

• Du kan ikke tilføje, fjerne eller redigere mapper med denne funktion.

• Undgå tomme rækker midt i Excel-filen.

• Din Excel-fil må ikke indeholde mere end 2000 rækker. Hvis du vil importere flere produkter end disse, skal de importeres ad flere omgange.