Zettle-kundeliste

Hvad er en kundeliste?

Kundelisten er et dynamisk værktøj, der gør det muligt for virksomheder ikke kun at gemme grundlæggende kundeoplysninger, men også at udnytte disse data til markedsføringsindsigt, loyalitetsprogrammer og forbedret kundeengagement.

Hvad er de nye fordele?

Zettles nye kundelistefunktion hjælper virksomheder med at gemme og administrere kundedata, få indsigt i kundernes aktiviteter, belønne deres loyalitet og sende digitale kvitteringer. Du kan hente og opgradere tidligere gemte oplysninger, og kunderne vil modtage en e-mail, der opfordrer dem til at gennemgå deres indstillinger. Denne funktion kan hjælpe med at opbygge stærkere relationer og give bedre kundeoplevelser.

Erstatter den gamle kundeliste
Der er en ny og omfattende måde at gemme dine kunders data på, få indsigt i deres aktiviteter hos dig, belønne dem for deres loyalitet og sende dem digitale kvitteringer.

Den erstatter den gamle funktion, hvor kunderne selv tilmelder sig via en e-mail, de modtager fra dig. Du vil være i stand til at hente alle kundeoplysninger, du har gemt via den foregående metode, og du kan opgradere disse for at se kundernes aktivitetshistorik og eventuelt belønne dem med kuponer.

Rart at vide:

• Hvis du har brugt Zettles tidligere kundefunktion, vil du være i stand til at hente alle kundeoplysninger, du har gemt via den gamle metode, og du kan opgradere disse for at se kundernes aktivitetshistorik og eventuelt belønne dem med kuponer.
  • Når du aktiverer den nye funktion, modtager alle tidligere gemte kunder en e-mail, som oplyser dem om den spændende opdatering og opfordrer dem til at gennemgå deres marketingindstillinger.

Hvordan aktiverer jeg kundelisten?

Med kundelistefunktionen kan du registrere dine kunders oplysninger.

Første gang, du aktiverer denne funktion via Zettle by PayPal-appen eller my.zettle.com, bliver du bedt om at læse og acceptere vilkårene, så du forstår dit ansvar, når du håndterer kundeoplysninger.

1. Når du har modtaget betaling, skal du klikke på Tilføj eller søg efter en kunde.
  2. Læs privatlivspolitikken i Zettle-appen eller på my.zettle.com.
  3. Markér afkrydsningsfeltet, og klik på Fortsæt for at acceptere vilkårene. Du er nu klar til at bruge din kundeliste.

Du kan føje kunder til din liste på to måder:

• Du skal enten videregive enheden til kunden til dennes orientering
  • eller lade vedkommende scanne QR-koden.

Du kan kun oprette nye kunder i menuen Kunder i appen eller føje dem til salget i kvitteringsvisningen, når du har modtaget betaling.

Din kunde skal give samtykke og selv indtaste sine personlige oplysninger. Derefter modtager kunden en velkomstmail med den første kvittering.

Videregivelse af enheden til kunden:

1. Når du har modtaget en betaling, skal du klikke på Tilføj eller søg efter en kunde.
  2. Klik på Opret ny i øverste højre hjørne af kundelisten.
  3. Videregiv enheden til din kunde, og bed vedkommende om at indtaste sine oplysninger.
  4. Hvis kunden vil have en digital kvittering, skal du vælge kundens foretrukne kontaktmulighed i kvitteringsvisningen, når vedkommende har tilmeldt sig.

Brug af QR-koden:
Dette er en mere sikker måde at få en kundes oplysninger på i modsætning til at videregive din enhed til en kunde og bør helst bruges til alle tilmeldinger.

1. Når du har modtaget betaling, skal du klikke på Tilføj eller søg efter en kunde.
  2. Klik på Opret ny i øverste højre hjørne af kundelisten.
  3. Klik på Tilmelding via QR-kode, og bed kunden om at scanne koden med sit smartphone-kamera.
  4. Kunden føres til en webside, hvor vedkommende når som helst kan indtaste sine oplysninger og tilmelde sig din kundeliste.
  5. Efter tilmelding kan kunden anmode om en digital kvittering på egen hånd.

Sådan sender du en digital kvittering:

1. Når du har modtaget betaling, skal du klikke på Tilføj eller søg efter en kunde.
  2. Vælg kunden på listen, og klik på Føj til salg. Hvis kunden ikke er på din kundeliste endnu, skal du klikke på Opret ny og tilføje vedkommende først.
  3. Du kan vælge at sende kvitteringen via e-mail eller sms.

Kundeindsigt

Kundeindsigt giver købsoplysninger om hver kunde, der handler hos dig, og fremhæver det samlede beløb, en kunde har brugt, det samlede antal salg, en kunde har foretaget, samt det samlede antal refunderinger pr. kunde.

Der vil også være en synlig aktivitetshistorik, som giver dig mulighed for at åbne tidligere kvitteringer fra salg, som en kunde har foretaget hos dig.

Du vil også kunne se en oversigt, der kombinerer data fra tilføjede kunder. Dette viser det samlede antal kunder, der er føjet til din liste, det samlede salg og antallet af tilbagevendende kunder.

Hvis du vil se analyser, skal kunderne føjes til din kundeliste.

Dette gøres i kassen ved at:

1. Tilføje dine produkter til indkøbskurven og betale som normalt.
  2. Klikke på Tilføj kunde og søge efter den kunde, der handler hos dig.
  3. Dette salg registreres nu under kundeindsigt.

Hvordan får jeg vist kundeindsigt?

I Zettle by PayPal-appen:

1. Tryk på Kunder i menuen i Zettle by PayPal-appen.
  2. Find den kunde, du vil have vist, og tryk på vedkommendes navn.
  3. Du får nu vist indsigten for denne kunde.

Du kan også se indsigt, hver gang du føjer en eksisterende kunde til salget.

Online på my.zettle.com

1. Log ind på my.zettle.com.
  2. Klik på Kunder.
  3. Find den kunde, du vil have vist.
  4. Du får nu vist indsigten for denne kunde.

Hvordan filtrerer jeg resultater?

I Zettle by PayPal-appen:

1. Tryk på filterikonet på kundens side.
  2. Vælg at sortere dataene efter dato eller værdi.
  3. Vælg derefter at filtrere dataene for at se Køb, Ombytninger og Tilbagebetalinger.

Online på my.zettle.com

1. Log ind på my.zettle.com.
  2. Klik på Kunder.
  3. Find den kunde, du vil have vist.
  4. Du kan sortere aktivitetshistorikken baseret på type, dato og total.

Sådan håndterer du kundeoplysninger

Når du gemmer kundeoplysninger på din enhed, er det dit ansvar at beskytte dem. Del ikke oplysningerne med andre, og brug dem ikke til andre formål.

Hvis en kunde beder dig om at slette sine data, skal du ikke kun slette disse fra kundelisten, men også alle steder, hvor du eventuelt har gemt dem.

Du skal udarbejde din egen privatlivspolitik for dine kunder for at oplyse dem om, hvordan du håndterer deres data. Du kan føje din privatlivspolitik til din Zettle by PayPal-konto, så dine kunder kan få adgang til den, når de tilmelder sig, eller når de modtager velkomstmailen eller digitale kvitteringer fra dig.

Sådan føjer du din egen privatlivspolitik til din Zettle by PayPal-konto

1. Log ind på my.zettle.com, og gå til Kontoindstillinger.
  2. Klik på Privatlivspolitik og derefter på Tilføj webadresse.

Kunder kan fjerne deres oplysninger fra din liste på 4 måder:

• Ved at klikke på linket nederst på en digital kvittering, de har modtaget fra dig.
  • Ved at klikke på linket nederst i den velkomstmail, de modtog efter tilmelding.
  • Ved at logge ind på PayPals persondataportal for at fremsætte denne anmodning.
  • De kan også kontakte dig direkte og anmode om at blive fjernet.

Du modtager ikke en meddelelse, hvis en kunde fjerner sine oplysninger fra din kundeliste, så hvis du har eksporteret eller udskrevet din liste, skal du huske at bruge den nyeste version.

How to remove customer information:

1. Log ind på my.zettle.com og find den pågældende kunde ved at søge efter vedkommendes e-mailadresse under fanen Kunde.
  2. Åbn kundens profil, og klik på knappen Slet.

Når du har fulgt disse trin, er kundens oplysninger nu blevet slettet.