Integrerer med Visma e-conomic

Visma e-conomic er en cloud-baseret platform til økonomiadministration. Flere oplysninger kan fås på www.e-conomic.dk.

Hvordan forbinder jeg iZettle og Visma?

Fremgangsmåde

1. Log ind på din iZettle-konto.
  2. Gå til din side med Integrationer.
  3. Klik på "Forbind" på Visma e-conomic-integrationen.
  4. Nu videredirigeres du til Visma e-conomic, hvor du bliver bedt om at godkende iZettle-appen. Du bliver muligvis bedt om at logge ind.
  5. For at importen skal kunne forløbe uden problemer, skal du angive hvilke iZettle-data der skal importeres til en bestemt Visma e-conomic-konto. Du skal som minimum konfigurere de obligatoriske felter og klikke på Gem.

Kan jeg forbinde flere iZettle-konti til Visma e-conomic?

Ja, du kan forbinde flere iZettle-organisationer til dine Visma e-conomic-organisationer.

Hvordan fungerer integrationen?

Med iZettle kan du importere dine salgs- og betalingsdata til Visma e-conomic på daglig basis. Integrationen er enkel og nem at sætte op. Når du har forbundet din Visma e-conomic-konto og opsat den ønskede konfiguration, går iZettle i gang med dagligt at importere data til e-conomic.

Dine data fra iZettle sendes til den valgte Kassekladde, samlet efter Bilag. Vi anbefaler, at du opretter en specifik Kassekladde for iZettle, og vælger den på konfigurationssiden for integrationen.

Image4

Følgende felter (Kontogrupper) kan konfigureres i integrationen:

Kassekladde

Kassekladde at booke iZettle-transaktioner imod

iZettle-salgsdata

Registrer dit salg baseret på den respektive momssats

Udgående moms

Betinget udgående moms baseret på den respektive momssats

Drikkepenge

Konto til drikkepenge modtaget via din iZettle-kortlæser

Gavekort

Konto til iZettle-gavekort

iZettle-gebyrer

Kontor for gebyrer relateret til iZettle-transaktioner

iZettle-kortbetalinger

Konto for kortbetalinger

Kasse

Konto for kontante betalinger

MobilePay

Konto for mobilbetalinger

iZettle Advance

Konto til iZettle Advance

Virksomhedskonto

Konto for betalinger fra iZettle

Hvornår finder importen sted?

Når du opsætter integrationen, kan du vælge en hvilken som helst dato i dit aktuelle regnskabsår, hvor importen skal starte. Dette vil med tilbagevirkende kraft importere data fra iZettle til Visma e-conomic for hver dag fra den valgte dato.
Bemærk, at hvis du vælger en startdato langt tilbage i tiden, kan det tage et par dage at færdiggøre den retroaktive import.

iZettle importerer automatisk data til Visma e-conomic en gang hver nat i tidsrummet fra 1:00-5:00 GMT. Når du opsætter integrationer, vises de første iZettle-data i Visma e-conomic næste dag.

Kan jeg ændre startdatoen efter opsætning af integrationen?

Når du har gemt konfigurationen af importen mellem iZettle og Visma e-conomic kan du ikke ændre startdatoen, da dette ville resultere i dubletter af data for overlappende dage.

Hvilke data deles mellem iZettle og Visma?

Når du godkender forbindelsen mellem iZettle og Visma e-conomic, sender iZettle dine salg fra iZettle og økonomiske data til Visma e-conomic. Du giver også iZettle tilladelse til at læse dine data for salg, medarbejdere, bogføring og lager i e-conomic.

Image9

Hvordan kan jeg undgå at tælle køb to gange, hvis jeg bruger et andet kassesystem end iZettles og allerede har integreret med Visma e-conomic?

Hvis du bruger et andet kassesystem end iZettles, som allerede er forbundet med Visma e-conomic, skal du deaktivere "Synkroniser salgsdata" (“Importer iZettle-salgsdata til Visma e-conomic”) for at undgå at medregne dem to gange. I dette tilfælde skal du kun synkronisere gebyrer, cashback og udbetalingsdata fra iZettle til Visma e-conomic. Det kan du gøre ved at vælge en konto til “iZettle-gebyrer” for at registrere gebyrer, en konto til “iZettle-kortbetalinger” og en konto til "Bankkonto".

Image1

Hvorfor vises mine Visma e-conomic-konti ikke i valgmulighederne?

Enhver konto med et eller flere af disse alternativer valgt, vises ikke som en valgmulighed på konfigurationssiden:

• Markeret som "Spærrede"
  • Markeret som "Tillad ikke direkte postering"

Hvordan fungerer mapningen af data mellem iZettle og Visma e-conomic?

Salg og refunderinger i iZettle

Kontomapning
Aktivér synkronisering af salgsdata fra iZettle til Visma e-conomic, hvis du bruger iZettle Go som kassesystem. Hvis du aktverer funktionen, skal du vælge en konto i Visma e-conomic for hver momssats. Deaktiver funktionen, hvis du bruger et andet kassesystem, der allerede synkroniserer data til Visma e-conomic for at undgå at bogføre dobbelt.

Hvordan vises disse data i Visma e-conomic?
Med synkronisering af salg aktiveret sender iZettle en separat post til den valgte Kassekladde med en oversigt over daglige salg og refunderinger. Både salg og refunderinger inddeles efter momssats og tilknyttes de valgte konti.

Image7

Drikkepenge med iZettle

Kontomapning
De drikkepenge du modtager via en kortlæser fra iZettle bogføres på en konto, du har valgt til Drikkepenge.

Hvordan vises disse data i Visma e-conomic?
Der sendes en separat post til Kassekladder med det samlede beløb for drikkepenge-transaktioner, du har foretaget i iZettle.

Gavekort med iZettle

Kontomapning
iZettle bogfører solgte og indløste gavekort på den konto, du har valgt til gavekort.

Hvordan vises disse data i Visma e-conomic?
I forbindelse med solgte gavekort sendes en postering til Kassekladder med det samlede beløb.

Når et gavekort indløses af en køber, sendes en postering til Kassekladder med det samlede beløb.

iZettle-gebyrer

iZettle opkræver en procentsats for hver korttransaktion, der behandles af kortlæseren fra iZettle. Gebyrerne påvirker det beløb, der indsættes på din bankkonto, eftersom de trækkes fra beløbet for kortbetalinger ved udbetaling.

Et iZettle-gebyr synkroniseres til din konto i Visma e-conomic samme dag som iZettle trækker gebyret på din iZettle-konto. Det betyder f.eks. at du muligvis kan se gebyrer for korttransaktioner i iZettle i Visma e-conomic, dagen efter du foretog transaktionen.

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
Der sendes en separat post til Kassekladder for hver gebyrtype, du betaler i iZettle.

Image2

Kortbetalinger med iZettle

Kontomapning
iZettle bogfører kortbetalinger på den konto, du har valgt som kortkonto.

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
Der sendes en separat post til Kassekladder med det samlede beløb for korttransaktioner, du har foretaget i iZettle.

Kontantbetalinger med iZettle

Kontomapning
iZettle indsætter kontantbetalinger på den konto, du har valgt som kontantkonto.

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
Der sendes en separat post til Kassekladder med det samlede beløb for kontanttransaktioner, du har foretaget i iZettle.

MobilePay-betalinger via iZettle

Kontomapning
iZettle indsætter betalinger med MobilePay på den konto, du har valgt til MobilePay.

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
Der sendes en separat post til Kassekladder med det samlede beløb for MobilePay-transaktioner, du har foretaget i iZettle.

iZettle Advance

Kontomapning
For hver tildelt iZettle Advance-forskud bogfører iZettle:

• En kreditpostering til den konto, du har valgt til iZettle Advance
  • En debetpostering til den konto, du har valgt til iZettle-kortbetalinger

I forbindelse med tilbagebetalinger af iZettle Advance-forskud bogfører iZettle:

• En debetpostering til den konto, du har valgt til iZettle Advance
  • En kreditpostering til den konto, du har valgt til iZettle-kortbetalinger

I forbindelse med gebyrer for iZettle Advance bogfører iZettle:

• En postering til den konto, du har valgt til Gebyrer
  • En postering til den konto, du har valgt som konto til Zettle-kortbetalinger

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
I forbindelse med det tildelte Advance-forskud:

I forbindelse med tilbagebetalinger og gebyrer til Advance:

Bankkonto

Kontomapning
iZettle indsætter udbetalinger på den bankkonto, du har valgt til formålet.

Sådan vises disse data i Visma e-conomic
Der sendes en separat post til Kassekladder for hver udbetaling, du modtager i iZettle.