Tilføj Produkt, Kategori og Afdeling

Denne artikel indeholder information vedrørende iZettle Pro

Afdelinger
Kategorier
Produkter
Valgmulighedsgrupper

Fra Version 4.0 og fremover kan du nu tilføje produkter via Backoffice. Alle produkter skal anbringes i en ’Kategori’ og alle kategorier skal anbringes i en ’Afdeling’. Derfor skal du først oprette dine ’Afdelinger’, derefter dine ’Kategorier’ og til slut ’Produkter’.

Afdelinger

Afdelinger er det højeste niveau og bruges kun for at gruppere ’Kategorier’ i rapport-øjemed. For eksempel: Våd/Tør eller Herretøj/Dametøj. I modsætning til ’Produkter’ og ’Kategorier’ optræder ’Afdelinger’ ikke som en knap på din iPad. For at se aktive ’Afdelinger’ skal du logge ind i ’Backoffice’ og klikke på ’Produkter’, og derefter på ’Afdelinger’.

Opret en ’Afdeling’ ved at klikke på ’Opret afdeling’ øverst til venstre på skærmen. Indtast afdelingens navn på den skærm der fremkommer, vælg en farve og klik på ’Gem’.

Efter at dine ’Afdelinger’ er oprettede, kan du oprette ’Kategorier’

Kategorier

’Kategorier’ er de knapper, der optræder nederst på kassens skærm, og hvor man kan gruppere lignende produkter for nemheds skyld og i rapport-øjemed. For eksempel: Forretter og hovedretter for restaurationsbranchen, eller kjoler og shorts for detailhandlen.

Kategorier kan tilføjes eller ændres ved at vælge ’Produkter’ fra menuen til venstre og derefter ’Kategorier’, hvilket fremkalder den følgende skærm:

Tilføj en ny kategori ved at vælge knappen ’Opret kategori’, hvilket fremkalder den følgende skærm:
Her kan du navngive din 'Kategori', vælge en knapfarve, tildele den til en afdeling og indstille hvortil du ønsker at udskrive kvitteringer for produkter i kategorien. Eksempelvis kan det være at du ønsker at "Hovedretter" skal udskrives til køkkenet eller at "Desserter" skal udskrives ved station 1. Når du har færddiggjort dette, skal du klikke på "Opret".
Den rækkefølge som ’Kategorier’ vises i på skærmen ’Kategorier’, er den rækkefølge de udskrives i på kvitteringerne. ’Kategorier’ flyttes ved at klikke og trække det lille ikon, der sidder til højre for hver enkelt kategori, op eller ned.

Produkter

For at tilføje et 'Produkt', skal du vælge 'Produkter' fra menuen til venstre. Vælg 'Produkter' igen, og derefter 'Tilføj produkt', hvorefter den følgende skærm vises:
Her kan ’Produktnavn’ indstilles, samt den ’Kategori’ den er tildelt. Du kan også indtaste en kort beskrivelse af produktet, hvilket vil bruges i en fremtidig opdatering af applikationen.
Hvis produktet har en stregkode, kan denne indtates i feltet ’SKU’.
Kampagner' kan tillades eller fravælges for produktet ved at ændre på indstillingen for tilladelse af kampagner.

Et ’Produkt’ kan deaktiveres ved at ændre værdien ’Er produktet aktivt?’ til ’nej’. Den knapfarve, som produktet har på skæmen, vælges under ’Vælg farve’.

Hvis produktet skal sælges efter 'Mængde' (hvor produktet bliver solgt efter vægt i stedet for en fast pris) eller 'Fri prissætning' (hvor produktet ikke har en fast pris), kan dette aktiveres i sektionen 'Pris og moms'. Her kan du også indstille produktets pris (inkl. moms) og kostpris. Produktets 'Momssats' kan ændres i dropdown-menuen, og "Takeaway pris" samt "Moms" kan indstilles under dette (hvis relevant). Hvis du har en loyalitetsordning, kan de point, der tildeles når et produkt købes, samt antal point påkrævet for indløsning, indstilles i 'Point'-sektionen.

Valgmulighedsgrupper

Valgmulighedsgrupper' hed tidligere 'Modifikationer' eller 'Varianter'. For at tilføje tilberedningsinstruktioner til 'Produkter' (f.eks. kan en bøf have instruktionerne rare, medium, gennemstegt osv.) skal du vælge 'Produkter' fra sidemenuen og derefter 'Instruktioner'. Herfra skal du vælge 'Opret instruktioner', hvilket fremkalder den følgende skærm:
Her kan navnet på instruktionen (f.eks. gennemstegt) indtastes, og instruktionens farve kan vælges. Når dette er gjort skal du klikke på 'Gem', hvorefter du kan gå tilbage til 'Produkter' og vælge hvilket produkt du ønsker at føje instruktionerne til.

Herefter skal du vælge fanen 'Valgmulighedsgrupper' og 'Opret ny gruppe', og give den et navn (for eksempel 'Tilberedning af bøffer'). Vælg derefter 'Tilføj instruktion', begynd at skrive navnet på instruktionen (den vil automatisk komme frem når du begynder at taste) og klik så på 'Tilføj'. For at tilføje valgmuligheder der koster ekstra, skal du vælge 'Tilføj produkter', søge efter produktet og derefter indtaste det beløb, valgmuligheden skal koste.

Når denne 'Valgmulighedsgruppe' er oprettet, kan den hurtigt føjes til andre produkter. Det kan du gøre ved at gå til det relevante produkts 'Valgmulighedsgrupper', klikke på 'Brug eksisterende gruppe' og vælge den allerede oprettede gruppe.