Drikkepenge

Hvordan fungerer iZettles drikkepenge-funktion?

iZettles drikkepenge-funktion lader dine kunder tilføje et ekstra beløb til regningen direkte på din kortlæser. Funktionen fungerer kun sammen med iZettle Reader / iZettle Reader 2

Det er vigtigt at du ved hvordan du modtager og beskatter drikkepenge ifølge gældende skattelovgivning. Læs mere om reglerne i Danmark her. Drikkepenge, der modtages via en iZettle Reader, vil blive vist i dine iZettle-salgsrapporter og på dine kvitteringer.

Hvordan aktiverer jeg drikkepenge-funktionen?

iZettles drikkepenge-funktion fungerer kun sammen med en iZettle Reader.
  • For at kunne modtage drikkepenge, skal du have den seneste version af iZettle-appen installeret på din smartphone eller tablet. Drikkepenge er tilgængeligt for både iOS- og Android-enheder.

• Din kortlæser skal have den seneste software installeret for at du kan modtage drikkepenge, så sørg for at den er opdateret. Sådan opdaterer du din kortlæser.

• Sidst men ikke mindst, skal du aktivere funktionen i appen. Du finder den under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger" > "Kort".

Hvordan kommer jeg i gang med at modtage drikkepenge?

• Læg dine produkter/ordrer i indkøbskurven, eller indtast et beløb.

• Tryk på "Betal" og vælg kort som betalingsmetode.

• Kortlæseren vil nu spørge kunden om de vil tilføje drikkepenge. Giv kortlæseren til kunden.

• Hvis kunden trykker ja, vil de blive bedt om at indtaste et beløb. Herefter indtaster de deres PIN-kode.

• Du kan nu udskrive en kvittering til din kunde, eller sende den via e-mail eller SMS.

"Tilføj drikkepenge?"-meddelelse på iZettle Reader

Refundering af drikkepenge

Det er ikke muligt at refundere drikkepenge direkte i appen. Hvis du ønsker at refundere drikkepenge, skal du gøre det på my.izettle.com

Maksimumbeløb for drikkepenge

For at undgå utilsigtede eller ugyldige beløb (f.eks. hvis kunden indtaster sin PIN-kode i stedet for drikkepengebeløbet), kan der højst gives 50% af regningen i drikkepenge. Hvis kunden indtaster et beløb der er højere end de 50%, vil kortlæseren vise en "Beløbet er for højt"-advarsel.

Tager iZettle en procentdel af drikkepengene?

Som med alle andre kortbetalinger, tager iZettle et transaktionsgebyr baseret på det samlede beløb. Læs mere om vores priser her.​

Kan jeg se mine samlede drikkepenge i mine salgsrapporter?

Ja, det samlede drikkepengebeløb vises i alle salgsrapporter under overskriften "Drikkepenge".

Kan jeg deaktivere drikkepenge-funktionen?

Du kan til hver en tid deaktivere funktionen under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger" > "Kort".