Drikkepenge

Hvordan fungerer Zettles drikkepenge-funktion?

Zettles drikkepenge-funktion lader dine kunder tilføje et ekstra beløb til regningen direkte på din kortlæser.

Det er vigtigt at du ved hvordan du modtager og beskatter drikkepenge ifølge gældende skattelovgivning. Læs mere om reglerne i Danmark her. Drikkepenge, der modtages via en Zettle Reader, vil blive vist i dine Zettle-salgsrapporter og på dine kvitteringer.

Hvordan aktiverer jeg drikkepenge-funktionen?

• For at kunne modtage drikkepenge, skal du have den seneste version af Zettle-appen installeret på din smartphone eller tablet.
  • Din kortlæser skal have den seneste software installeret for at du kan modtage drikkepenge, så sørg for at den er opdateret. Sådan opdaterer du din kortlæser.
  • Sidst men ikke mindst, skal du aktivere funktionen i appen. Du finder den under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger" > "Kort".

Hvordan kommer jeg i gang med at modtage drikkepenge?

1. Læg dine produkter/ordrer i indkøbskurven, eller indtast et beløb.
  2. Tryk på "Betal" og vælg kort som betalingsmetode.
  3. Kortlæseren vil nu spørge kunden om de vil tilføje drikkepenge. Giv kortlæseren til kunden.
  4. Hvis kunden trykker ja, vil de blive bedt om at indtaste et beløb. Herefter indtaster de deres PIN-kode.
  5. Du kan nu udskrive en kvittering til din kunde, eller sende den via e-mail eller SMS.

Ofte stillede spørgsmål

Maksimumbeløb for drikkepenge
For at undgå utilsigtede eller ugyldige beløb (f.eks. hvis kunden indtaster sin PIN-kode i stedet for drikkepengebeløbet), kan der højst gives 50% af regningen i drikkepenge. Hvis kunden indtaster et beløb der er højere end de 50%, vil kortlæseren vise en "Beløbet er for højt"-advarsel.

Tager Zettle en procentdel af drikkepengene?
Som med alle andre kortbetalinger, tager Zettle et transaktionsgebyr baseret på det samlede beløb. Læs mere om vores priser her.​

Kan jeg se mine samlede drikkepenge i mine salgsrapporter?
Ja, det samlede drikkepengebeløb vises i alle salgsrapporter under overskriften "Drikkepenge".

Kan jeg deaktivere drikkepenge-funktionen?
Du kan til hver en tid deaktivere funktionen under "Indstillinger" > "Betalingsindstillinger" > "Kort".