Drikkepenge

Bemærk venligst: Det er ikke længere muligt at registrere en iZettle Pro-konto. Læs mere om, hvordan iZettle Go kan hjælpe din virksomhed her.

Med iZettles drikkepenge-funktion kan dine kunder føje drikkepenge til deres regning. Du kan aktivere drikkepenge-funktionen, så den fungerer:

• fra kortlæseren− kunder kan vælge at indtaste drikkepenge direkte på kortlæseren. Denne funktion fungerer kun med en iZettle Reader.

−OG/ELLER−

• ved hjælp af iZettle Pro-appen− dine ansatte indtaster drikkepenge-beløbet fra kunden i appen.

Det er vigtigt at du ved hvordan du modtager og beskatter drikkepenge ifølge gældende skattelovgivning. Læs mere om reglerne i Danmark her. Drikkepenge, der modtages via en iZettle Reader, vil blive vist i dine iZettle-salgsrapporter og på dine kvitteringer.

Hvordan aktiverer jeg drikkepenge-funktionen?

Sådan aktiveres drikkepenge-funktionen:

1. Åbn iZettle Pro-appen, gå til Indstillinger > Konfiguration > Betalinge

2. Vælg, hvordan drikkepenge-funktionen skal fungere:

• Vælg Aktivér drikkepenge, hvis du ønsker at personalet skal indtaste drikkepenge-beløbet i appen.

• Vælg Aktivér drikkepenge via iZettle Reader, hvis du ønsker at dine kunder skal indtaste drikkepenge-beløbet direkte på kortlæseren. Du skal opdatere kortlæseren, før drikkepenge-funktionen fungerer korrekt.

Opdater din iZettle Reader

Vigtigt! Vær opmærksom på at du skal:

• Sørge for at din kortlæser og iPad er opladet før du opdaterer kortlæseren.

• ​Holde din iPad tæt på kortlæseren under opdateringen.

Sådan opdaterer du iZettle-kortlæseren:

1. Åbn iZettle-appen, gå til Indstillinger > Integrationer > Kortbetaling > iZettle-indstillinger > Kortlæsere

2. Tryk på Opdater kortlæser

Bemærk: Hvis du slår drikkepenge-funktionen til, og modtager en betaling uden at opdatere kortlæseren først, vil appen bede dig om at opdatere. Tryk på Opdater. Hvis du trykker på Spring over, vil du blot modtage en almindelig betaling uden mulighed for at få drikkepenge.

Hvordan kommer jeg i gang med at modtage drikkepenge?

Når drikkepenge-funktionen er aktiveret, sker betaling på følgende måde:

• Tilføj produkter/ordrer til regningen og tryk på Betal. I betalingsvinduet skal du trykke på Betal med iZettle.

• Kortlæseren vil nu spørge kunden om de vil tilføje drikkepenge. Giv kortlæseren til kunden.

• Hvis kunden trykker ja, vil de blive bedt om at indtaste et beløb. Herefter indtaster de deres PIN-kode.

• Betalingen er nu gennemført, og en kvittering vil blive udskrevet.

Maksimumbeløb for drikkepenge

For at undgå utilsigtede eller ugyldige beløb (f.eks. hvis kunden indtaster sin PIN-kode i stedet for drikkepengebeløbet), kan der højst gives 50% af regningen i drikkepenge. Hvis kunden indtaster et beløb der er højere end de 50%, vil kortlæseren vise en "Beløbet er for højt"-advarsel.

Tager iZettle en procentdel af drikkepengene?

Som med alle andre kortbetalinger, tager iZettle et transaktionsgebyr baseret på det samlede beløb. Læs mere om vores priserher