Kom godt i gang med iZettle E-commerce

Kom godt i gang med at sælge online på nogle få, enkle trin:

1. Aktivér og udforsk E-commerce

Opret en iZettle-konto, eller log ind for at komme i gang her.

Log ind på my.izettle.com med din nye konto, og gå til fanen 'E-commerce', hvor du kan aktivere iZettle E-commerce-produktet. Prøv E-commerce gratis i 14 dage.

Når du har aktiveret din iZettle E-commerce-konto første gang, bliver du ført videre til din E-commerce-oversigt. Den bedste måde at lære systemet at kende på, er ved at gå på opdagelse og kigge dig lidt omkring

På venstre navigationslinje i din E-commerce-oversigt klikker du på Din onlinebutik og derefter på Vis. Her får du vist en meget enkel version af din onlinebutik. Når du har kigget dig lidt rundt, er det tid til at opdatere dine produkter.

Gennemgå kurset i videoen for at lære de grundlæggende elementer ved at sælge online med iZettle E-commerce. Den viser dig det hele på kun 15 minutter. Lad os vise dig, hvordan du navigerer til den nye oversigt i E-commerce og kommer i gang.

2. Tilpasning af dine produkter til onlinesalg

Hvis du indtil nu har solgt produkter i en fysisk butik eller lignende, har produkterne på dit lager ikke en beskrivelse. Men hvis de skal sælge godt online, skal du tilføje fængende tekster og smukke billeder. Når du har tilpasset dine produkter, kan du sortere dine onlineprodukter i kategorier og underkategorier for at gøre det nemmere for dine kunder at navigere i din webshop

Læs mere om, hvordan du administrerer dine produkter til onlinesalg her.

3. Vælg, hvordan du vil sælge online

Med iZettle E-commerce kan du selv vælge hvor og hvordan du vil tilbyde dine produkter online. Du kan vælge at oprette en komplet webshop, integrere dine produkter som widgets på dit eksisterende site eller en blog, eller sælge på sociale medier.

Salg fra en webshop i iZettle E-commerce

• Hvis du du primært går efter at sælge flere produkter på dit website, anbefaler vi, at du bygger en komplet webshop i iZettle E-commerce. Du kan føje en blog eller andre sider til din webshop for at erstatte et eksisterende website efter behov. Prøv at tænke over, hvordan du kan give dine kunder den bedste brugeroplevelse online, når de besøger din forretning. Læs mere om tilpasning af din butik her.
  • Gå til næste trin og find ud af, hvordan du bygger en webshop.

Sælg på et eksisterende website eller en blog

• Hvis du allerede har et website eller en blog, som du er glad for, og du kun ønsker at sælge nogle få produkter, kan det være en bedre løsning at integrere iZettle E-commerce-produkterne på din aktuelle side.
  • Du kan indlejre en enkel “køb-knap”, et produkt eller en større butikswidget på dit eksisterende website.
  • Læs mere om, hvordan du føjer en indlejret købsknap eller widget til dit website her.
  • Se, hvordan du sælger på populære sites som WordPress, Wix og Squarespace her.

Salg på sociale medier

• Hvis du bruger fanen "Forretning" på din virksomheds Facebook-side, vil dine kunder være i stand til at se alle dine produkter via deres egen Facebook-konto. Hvis de vil foretage et køb, kan de gøre dette gennem dit website.

Denne proces gør det muligt for kunder nemt at købe på mobilen, og forbedrer dermed salgsmulighederne.

• Læs, hvordan du føjer en butik til Facebook her.

På næste trin viser vi dig, hvordan du bygger en webshop med iZettle E-commerce.

4. Vælg et tema, og tilpas din butik

Når du har klargjort alle dine produkter og inddelt dem i kategorier, er det tid til at arbejde med udseendet og funktionen af din onlinebutik. Det gør du ved at gå tilbage til din E-commerce-oversigt og vælge et af vores professionelle temaer.

Fra din E-commerce-oversigt klikker du på Din onlinebutik > Teamer og vælger det tema, du bedst kan lide.

Læs mere om opsætning af tema her.

Når du har fundet og installeret dit tema, får du vist butiksbyggeren. Her kan du tilpasse udseendet på din butik.

• Føj indhold som videoer, tekst og billeder til din onlinebutik ved hjælp af indholdsblokke.
  • Bestem, hvordan du vil vise dine produkter i din butik ved hjælpe af produkter eller kategoriblokke.
  • Tilføj bannerbillede eller videokarussel.
  • Føj dit logo til topnavigationen på dit site, og tilpas dine butiksfarver, sider og knapper.

Læs mere om indholdsblokke og hvordan du tilpasser udseendet på din butik her

5. Konfigurer betalinger og forsendelse

Gå til din oversigt i E-commerce og se nærmere på Indstillinger-fanen for at foretage justeringer til elementer som e-mails om forladte kurve, forsendelse og moms.

Læs mere om hvordan du konfigurerer:

• Betalingsmuligheder .
  • Forsendelse her.
  • Momsindstillinger her.
  • E-mail om forladte kurve

6. Tilknyt et domæne

Administrer dit underdomæne, tilføj et eksisterende eller køb et helt nyt ved at gå til din oversigt i iZettle E-commerce og klikke på Din onlinebutik > Indstillinger > Domæne. Dit domæne er som standard youstorename.selz.com. Du kan lade det være som det er, eller du kan købe et nyt domæne, hvorved du sendes videre til Google Domains, så du kan færdiggøre betalingsprocessen. Hvis du befinder dig et sted som ikke står på listen over lande som Google servicerer, vises iwantmyname.com som en mulighed. Du kan også pege din butik til et allerede eksisterende domæne ved hjælp af disse instruktioner.

7. Reklamer for din nye butik

Nu er du klar til at sælge online! Tillykke! Lad os sprede det glade budskab!

Deling på sociale medier

Når du redigerer et produkt i produktbiblioteket, kan du markere 'Del' for hurtigt at oprette et opslag på en af dine tilknyttede sociale konti  som Facebook, Pinterest og Twitter. Det er også her du kan kopiere din URL for dine nye produkter, hvis du gerne vil linke direkte til dem på sociale medier.

Markedsføring via e-mail

Du kan bruge markedsføring via e-mail til at informere dine kunder om nye produkter og særtilbud, og fortælle dem om arrangementer i din fysiske butik.

Når du sender dine kunder en kvittering via e-mail, kan du samtidig spørge dem, om de har lyst til at modtage nyhedsbreve fra dig. Du kan finde en liste over kunder der gerne vil modtage nyhedsbreve på venstre navigationslinje i din E-commerce-oversigt under ‘Kunder’, og derefter ‘Accepterer markedsføring’. Læs mere om funktionen her.

Hvis du vil sende regelmæssige opdateringer til dine kunder, kan du installere en app som MailChimp for at oprette målrettede e-mails eller nyhedsbreve baseret på salg, præferencer og kundeadfærd.

Held og lykke med dit onlinesalg!