Sådan administrerer du dine produkter til onlinesalg

Læs mere om generel produktstyring her.

Sådan tilpasser du produkter (fra din app) til onlinesalg

Hvis du har solgt produkter ansigt-til-ansigt via appen, har produkterne på dit lager ikke en beskrivelse endnu. Men hvis de skal sælge godt online, skal du tilpasse dem med fængende tekster og smukke billeder. Det gør du ved at logge på my.izettle.com og gå til fanen 'Produkter'.

Klik på navnet for at redigere produktdetaljer.

Tip: Hvis du kun vil opdatere navn eller pris, kan du hurtigt redigere felterne fra produktlisten. Klik på Redigér for at ændre produktet. Foretag din ændring, og klik på fluebenet for at gemme.

Tip: Sortér dine produkter ved at trykke på billedikonet i tabeloverskriften, for at få vist alle produkter uden billeder først.

Når du skriver beskrivelser for hvert produkt, skal du forsøge at inkludere korte, men positive forklaringer på, hvad produktet er eller hvilken funktion det har. Vælg nogle få ord, som kan hjælpe kunden med at forstå produkternes salgsargumenter. I stedet for at skrive f.eks. “Hvid t-shirt”, kunne du i stedet skrive “Hvid t-shirt i åndbar bomuld med flot v-udskæring.”

Produktvarianter

Vores produktvarianter er designet efter onlineshopperes behov. Du kan føje flere varianter til et produkt, der findes i mere end en udgave, såsom størrelse, farve og stil. Læs mere om produktvarianter her.

Hvis et produkt har mere end to varianter, vises de som rullemenuer for dine kunder, når de besøger din webshop.

Produktbilleder

Den bedste måde at markedsføre dine produkter online er ved at tage tydelige og godt oplyste billeder mod en uforstyrret baggrund. Dine salg vil være direkte forbundet med kvaliteten af dine billeder, så sørg for at få dine produkter til at tage sig godt ud!

Accepterede filformater: JPEG, JPG, PNG and GIF.
Maks. filstørrelse: 5 mb.

Føj billeder til dit produkt

1. Klik på 'Upload billede' på din produktside
  2. Træk og slip op til 25 billeder, eller upload fra computer
  3. Klik og træk for at omarrangere dine billeder. Det første billede bruges som thumbnail for dit produkt.
  4. Klik på ‘Gem’

Føj billeder til dine varianter

Du kan tilføje ét billede pr. variant. Dette billede vises, når varianten vælges i din webshop. Sådan tilføjer du et billede af en variant:

1. Klik på billedikonet på rækken med varianter.
  2. Upload eller vælg et billede fra produktbillederne.
  3. Klik på 'Gem'.

Du kan også føje et billede til flere varianter på én gang ved at markere afkrydsningsfelterne for de varianter, du gerne vil føje et billede til. Klik derefter på rullelisten Handlinger, vælg Rediger billede, og vælg det billede du gerne vil tilføje.

Hvordan ved jeg, hvilke produkter der kan sælges online?

Når du har aktiveret iZettle E-commerce, går du til my.izettle.com for at se alle dine produkter under Produkter-fanen på siden med dine Produkter. Dine eksisterende produkter synkroniseres automatisk fra din iZettle-konto, så du kan sælge dem online, men du kan også fjerne markeringen af 'Onlinebutik' på siden med produktdetaljer, hvis du har produkter, du ikke vil sælge online.

Forsendelse

Hvis du har tænkt dig at bruge forsendelsespriser, der er beregnet i realtid eller efter vægt via iZettle E-commerce, skal vægten for hvert produkt være angivet. Hvis du gerne vil tilbyde gratis forsendelse, markerer du feltet ved siden af "Gratis forsendelse".

SEO

Hjælp kunder med nemmere at finde dit produkt når de søger online, med SEO (Search Engine Optimisation). Tilføj en sidetitel – sørg for, at den er tydelig og har en ordlyd, der svarer til den som kunder vil søge efter, hvis de er på udkig efter et produkt som dit.

Tilføj derefter en metabeskrivelse. En metabeskrivelse er en kort og præcis beskrivelse af produktet. Prøv at medtage nøgleord som dine kunder måske søger efter. I stedet for at skrive “T-shirt”, kan du f.eks. prøve med “Kortærmet t-shirt i bomuld”.

Til sidst tilføjer du en tilpasset URL for produktet. Prøv at få navnet på dit produkt med i din URL så det bliver nemmere for kunderne at finde det.

Tryk på gem for at afslutte dine ændringer.

Skal jeg bruge lagerstyring for at sælge produkter online?

Vi anbefaler på det kraftigste, at du holder styr på alle de produkter, du gerne vil sælge online, ved at markere afkrydsningsfeltet 'Lagerstyring' for hvert produkt. Hvis du gerne vil sælge både online og i butik og IKKE markerer, kan det betyde, at du sælger varer online, som du ikke har på lager – så vær forsigtig!

Du kan også styre dit lager fra fanen lager på siden 'Produkter'.

Kategorisering af dine onlineprodukter

Vi har en smart måde at sortere dine produkter i kategorier og underkategorier, som gør det nemmere for kunder at navigere rundt på dit site.

Klik på 'Produktkategorier' på venstre panel for at komme i gang. Det er vigtigt at bemærke, at dine eksisterende mapper ikke synkroniseres med nogen af dine onlineprodukter.

Klik på 'Ny kategori', og giv den et navn såsom: 'Udsalg', 'Nye produkter', 'Beklædning' eller 'Bøger'. Nu kan du arrangere dine produkter ved at føje dem til forskellige kategorier, og du kan også tilføje et coverbillede for hver kategori.

Herefter vælger du, hvilke produkter der skal føjes til hver kategori ved at markere feltet ved siden af produktnavnet.

Der kan også tilføjes underkategorier. Så hvis du har en “Sommerkollektion” som overordnet kategori, kan underkategorierne være i stil med Kjoler og Fodtøj osv.

Du kan føje Kategorier til topnavigationen i din butik for at oprette en praktisk menu. Læs mere om, hvordan du bruger produktkategorier i din onlinebutik med butiksbyggeren her.

Migrering af produkter fra en anden platform til onlinehandel?

Læs mere om, hvordan iZettle understøtter import af produkter fra andre platforme til onlinehandel.