Sådan opsætter du priser for forsendelse

Sådan fungerer forsendelse

Dine kunder kan se prisen for deres forsendelse her og nu, når de når frem til kassen. iZettle E-commerce forbinder dig med alle større internationale fragtmænd som FedEx, DHL og Parcelforce

Under betalingsprocessen kontakter vi dine tilknyttede fragtmænd for at få oplysninger om forsendelse af ordren på stedet. Som en del af denne funktion videregiver vi følgende oplysninger

• Oprindelse og destinationsadresse

• Ordrevægt

• Standardmål for pakke

Dine tilknyttede fragtmænd vender derefter tilbage med priser og mulige leveringsløsninger. Under betaling vil din kunde blot vælge den ønskede løsning, hvorefter den valgte pris for forsendelse tilføjes ordrebeløbet

*Hvis vi ikke kan indhente priserne på stedet, bruger vi i stedet de priser, der er blevet konfigureret på forhånd for det pågældende land

Kom godt i gang

Du skal bruge følgende for at konfigurere priser i realtid

• En konto hos en fragtmand, der er aktiv i dit land. For nogle lande og fragtmænd kan du bruge vores standardkonto til at indhente salgspriser fra fragtmanden.

• Produktets vægt tilføjes alle dine produkter.

• Standardstørrelse for pakke.

Adresse

Først skal du kontrollere, at du har indtastet din egen adresse korrekt. Vi skal bruge den til at anmode om nøjagtige priser fra dine tilknyttede fragtmænd. I nogle lande validerer vi også din adresse med fragtmanden for at sikre, at den er korrekt

Standardstørrelse for pakke

Som en del af beregningen i realtid skal vi sende standardstørrelsen for pakken til fragtmanden, så han kan beregne den korrekte pris.

De fleste fragtmænd bruger en volumenvægt, som bestemmes af fragtmanden, baseret på højde, bredde og dybde på pakken. Hvis volumenvægten for ordren er større end ordrevægten, vil din kunde blive opkrævet ordrens volumenvægt. Beregning af volumenvægt kan variere fra fragtmand til fragtmand.

Sådan tilknytter du fragtmænd

For at kunne få priser om forsendelse i realtid ved kassen, skal du tilknytte en fragtmand. Der kan være forskellige muligheder fra land til land. Find dine indstillinger for forsendelse på  E-commerce-oversigten > Indstillinger > Forsendelse

Konti hos fragtmænd

Der er to måder et tilknytte og få oplyst priser fra fragtmænd, men de tilgængelige muligheder kan variere efter fragtmand og land

• Standardkonto - bruger iZettle-standardkonto til at beregne priser fra fragtmænd.

• Egen konto - bruger de angivne kontooplysninger til at beregne kontopriser fra fragtmænd.

Standardkonto (detailpriser)

For nogle fragtmænd beregner vi priser ved hjælp af vores standerdkonti. Disse konti returnerer detailpriser, dvs. den pris, du ville betale i butikken. Hvis dette alternativ er aktiveret, kontakter vi fragtmanden og beder om detailpriser i løbet af betalingsprocessen

Egen konto

For at bruge dine egne priser skal du først oprette konto hos en fragtmand, der er aktiv i dit eget land. Når din konto hos fragtmanden er godkendt, skal du tilknytte kontoen i iZettle

Når du har indtastet den nødvendige information, klikker du på 'Gem'. Hvis du har mulighed for at tilknytte din egen fragtmand, kan du indtaste kontooplysninger for at få de priser, du har forhandlet dig frem til med fragtmanden. De påkrævne oplysninger variere efter fragtmand

Forsendelseslande

På siden med indstillinger for forsendelse skal du konfigurere, hvordan priser beregnes for hvert land, du sender til.

Realtid: Vi kontakte diner tilknyttede fragtmænd for at indhente priser. Hvis der ikke er nogen tilgængelige priser, vil ordren ikke blive behandle

Priser i realtid og manuelle priser: Vi kontakter dine tilknyttede fragtmænd for at indhente priser. Hvis der ikke findes tilgængelige priser fra fragtmændene, bruger vi de manuelle priser, der er konfigureret for det pågældende land.

Manuelle priser: Vi bruger dine manuelle priser til alle ordrer, der sendes til dette land.

Betaling

Under betalingen kontakter vi dine tilknyttede fragtmænd for at få priser i realtid, som kan vises ved betaling. Hvis der er tilknyttet flere fragtmænd, viser vi priser for hver fragtmand

Hvis vi ikke kan kontakte fragtmændene og få priser i realtid, og du har valgt 'Priser i realtids og manuelle priser' for landet, bruger vi dine manuelle priser til at beregne forsendelse for ordren

Manuelle forsendelsespriser

Forsendelsesmåder:

• Opret dynamiske forsendelsespriser efter mængde, værdi og vægt

• Opret vægtbaserede forsendelsespriser på produktbasis

• Angiv priser for særlige leveringsalternativer, f.eks. Standard, Dagen efter, Prioritet

• Aktivér eller deaktiver forsendelse til bestemte lande

• Tilbyd gratis forsendelse af individuelle produkter

Kom godt i gang

• Gå til din E-commerce-oversigt, og klik på Indstillinger > Forsendelse

• Aktivér "Aktivér forsendelse" på forsendelsessiden, vælg din vægtenhed, tilføj de lande, du vil sende til, og klik derefter på Gem.

• På siden med lande til forsendelse skal du konfigurere, hvordan priser beregnes for hvert land, du sender til.

• Realtid: Vi kontakter din tilknyttede fragtmænd for at indhente priser. Hvis der ikke er nogen tilgængelige priser for ordren, behandles den ikke. Se vores guide til konfiguration af priser i realtid.

• Priser i realtid og manuelle priser: Vi kontakter dine tilknyttede fragtmænd for at indhente priser. Hvis der ikke findes tilgængelige priser fra fragtmændene, bruger vi de manuelle priser, der er konfigureret for det pågældende land.

• Manuelle priser: Vi bruger dine manuelle priser til alle ordrer, der sendes til dette land.

Når du har valgt 'Manuelle priser' eller 'Priser i realtid og manuelle priser', kan du tilpasse forsendelsesmuligheder efter land baseret på værdi, vægt og mængde.