Kom godt i gang med Unifaun

Unifaun er et transportadministrationssystem (TA-system), der giver mulighed for at vælge imellem mere end 100 fragtfirmaer. Når du er logget på tjenesten, kan du bestille forsendelser, udskrive transportdokumenter, følge op på forsendelsesstatus og analysere statistikker.

iZettle har indgået samarbejde med Unifaun for at tilbyde iZettle E-commerce-kunder en nem og automatisk løsning til behandling af forsendelser og ordreopfyldelse i Norden. Hvis du benytter iZettle E-commerce, kan du nu forenkle din forsendelse ved at forbinde direkte til PostNord ved hjælp af integrationen med Unifaun.

Funktioner i Unifaun

• Generer, køb og udskriv forsendelseslabels til dine onlineordrer

• Automatisk synkronisering af nye ordrer fra din iZettle E-commerce-butik til Unifaun

• Send dine kunder e-mailnotifikationer

• Køb forsikring til dine pakker

• Opret labels til returforsendelser

Sådan kommer du i gang

1. Gå til din oversigt i iZettle E-commerce, og klik på Indstillinger > Forsendelse og derefter på Labels og ordreopfyldelse

2. Du får nu mulighed for at oprette forbindelse til din Unifaun-konto. Klik på Forbind.

3. Du bliver nu bedt om at indtaste din API-nøgle og dit Afsender-ID fra din Unifaun-konto.

How do I find my API key in Unifaun?

Log ind på din Unifaun-konto, og følg disse trin:

• Klik på Administration > API nøgler i venstre navigationspanel

• Klik på "Ny API nøgle" øverst på siden

• Sørg for, at feltet ‘XML-posting’ er markeret, indtast 0020016920 i feltet ‘Developer-id’ og klik på ‘Gem’.

• Klik på ‘Søg‘ for at få vist den API-nøgle, du lige har oprettet.

• Vælg den lille pil ved siden af ID'et

• Kopier ‘Kombineret ID’, og indsæt det som API-nøgle på Unifaun-siden på din iZettle E-commerce-konto.

Hvordan finder jeg mit Afsender-ID i Unifaun?

• Klik på Administration > Afsendere i venstre navigationspanel

• Klik på 'Søg' for at finde et tilgængeligt Afsender-ID

• Kopier 'Kvik-ID' fra den relevante afsender, og indsæt det på Unifaun-siden på din iZettle E-commerce-konto.

Hvordan ændrer jeg Service-ID?

Ved Service-ID forstås det standard serviceniveau, der synkroniseres til Unifaun, f.eks. PostNord – Normal. Når der udskrives en label, kan serviceniveauet ændres. Standardniveauet for service kan ændres i rullelisten på Unifaun-siden på din iZettle E-commerce-konto.

Hvordan finder jeg nye ordrer i Unifaun?

Nye ordrer vises i Unifaun som 'Gemte udskrifter' i venstre navigationspanel.

Hvordan fungerer det?

Når en kunde gennemfører et køb via din iZettle-webshop, synkroniseres ordreoplysningerne til din Unifaun-konto. iZettle sender automatisk produktets navn, pris, forsendelsesomkostninger og forsendelsesmetode til Unifaun. Nu kan du, som sælger, logge ind på Unifaun og administrere udskrivning af labels og spore ordrer på ét og samme sted!

Du vil stadig blive underrettet om nye ordrer i din webshop via oversigten i iZettle E-commerce, samt via e-mail, afhængig af dine indstillinger for notifikationer. Notifikationer om sporing/forsendelse kan sendes til dine købere fra din Unifaun-konto eller via iZettle. iZettle opdaterer ikke automatisk ordrestatus. Det sker først når du markerer ordren som gennemført på din konto.