Tietoja raporteista

Raporttien tulkitseminen

Raportit tekevät työstäsi helpompaa: niiden avulla saat selkeämmän kuvan siitä, miten yritykselläsi menee, ja voit viedä tarvitsemasi tiedot kirjanpitoa varten.

Monipuolisista raporttitoiminnoista on hyötyä kaikessa aina yrityksesi päivittäisten tarpeiden kartoittamisesta liiketoimintasi kuukausittaisen kasvun seurantaan – niiden ansiosta voit tehdä perusteltuja liiketoimintapäätöksiä.

Tästä artikkelista saat tietoa eri raporttityypeistä. Opit myös käyttämään niitä ja tulkitsemaan raporttien lukuja.

• Raportit sovelluksessa
    Sovelluksesta voit tarkistaa nopeasti, miten yritykselläsi menee.
  • Raportit my.izettle.com-sivustolla
    Portaalistamme saat yksityiskohtaisia raportteja, jotka auttavat sinua optimoimaan liiketoimintasi tulevaisuutta silmällä pitäen.
  • Myyntitiedot my.izettle.com-sivustolla
    Portaalissamme voit myös katsella kaikkia myyntitietojasi yhdessä paikassa, jotta saat paremman kokonaiskäsityksen liiketoiminnastasi.
  • Tuotemyynti
    Tästä raportista saat yleiskatsauksen tuotteidesi menekkiin.
  • Tuoteryhmän myynti
    Tämän raportin avulla voit seurata määrittämiesi tuoteryhmien menekkiä.

Raportit sovelluksessa

Sovelluksen raporttiosiosta saat pikaisen yleiskatsauksen liiketoimintaasi.

Kun avaat raporttiosion ensimmäisen kerran, näyttöön tulee luettelo, joka sisältää edellispäivän kokonaismyynnin, myyntitapahtumien määrän sekä palautukset. Jos haluat tarkastella yhteenvetoa liiketoiminnastasi kuukausitasolla, klikkaa Kuukausi-välilehteä, niin näet luettelon viime kuukausien myynnistäsi.

Kun klikkaat jotakin tiettyä päivää tai kuukautta, näkyviin tulee yhteenveto, joka kertoo, miten yritykselläsi on mennyt kyseisenä aikana.

MYYNTITIEDOT

Katsele my.izettle.com-sivustolla yrityksesi tärkeimpiä KPI-mittareita (myyntisumma, myyntitapahtumat, palautukset, palkkiot, keskimääräinen myynti, käteismaksut, lunastetut lahjakortit) ja klikkaa "Näytä myyntiraportit", niin näet yksityiskohtaisen raportin.

Parhaiten myyvät tuotteet

Katso, mitkä tuotteet ovat olleet suosituimpia valitsemasi ajanjakson aikana, ja tarkista tuotekohtaiset myyntiluvut.

Klikkaa my.izettle.com-sivustolla "Näytä tuoteraportti", jos haluat katsella yksityiskohtaista tuoteraporttia.

Datan vienti

• Tulosta yhteenveto myyntiraportistasi kuittitulostimellasi tai tavallisella tulostimella ottamalla raporttien tulostus käyttöön tulostinasetuksista.
  • Lataa yksityiskohtainen PDF-raportti, jonka voit lähettää kirjanpitäjällesi.

Muistettavaa: iZettle Go ‑sovellus ei tue vientiä Excel-tiedostoon. Jos haluat viedä tiedot puhelimellasi, sinun on tehtävä se my.izettle.com-portaalin kautta.

Raportit osoitteessa my.izettle.com

Myyntitiedot

Myyntitiedoistasi saat selkeän kuvan siitä, miten yritykselläsi menee, ja voit myös tutkia tarkemmin myyntiäsi, maksutapahtumiasi ja henkilöstösi työtehoa. Helppokäyttöisen päivämäärävalitsimen avulla voit näyttää myyntitiedot tietyltä aikaväliltä ja verrata niitä edellisvuoden myyntiin.

Tärkeät luvut

Tärkeät luvut ‑osiosta saat pikaisen yleiskatsauksen yrityksesi tärkeisiin KPI-mittareihin, ja voit myös verrata lukuja edellisvuoden vastaaviin lukuihin.

• "Myynti yhteensä" ilmaisee kokonaismyyntisi sisältäen verot.
  • "Myyntitapahtumien määrä" ilmaisee, kuinka monta yksittäistä maksutapahtumaa olet käsitellyt.
  • "Palautusten määrä" ilmaisee, kuinka monta palautusta olet tehnyt.
  • "Keskimääräinen myyntisumma" ilmaisee yksittäisen maksutapahtuman keskimääräisen myyntisumman.

Myynti kuukausittain

Tämä kaavio näytetään, kun valitset päivämäärävälin, joka on pidempi kuin yksi kuukausi.
Kaaviosta näet myyntisi eriteltynä kuukausittain.

Myynti päivittäin

Tämä kaavio näytetään, kun valitsemasi päivämääräväli on 1–30 päivää.
Sen avulla voit päätellä, minä päivinä myyntisi on kannattavinta sekä miltä eri päivät näyttävät edellisvuoden kehitykseesi verrattuna.

Myynti tunneittain

Tästä kaaviosta näet myyntitietosi tietyltä yksittäiseltä päivältä.
Se kertoo esimerkiksi, minkä tuntien aikana myynti oli vilkkainta, joten sen perusteella voit arvioida, tarvitaanko lisää henkilökuntaa.

Maksut ja palkkiot

Tämä on yhteenveto vastaanottamistasi maksuista, mahdollisista antamistasi hyvityksistä ja maksuihin liittyvistä palkkioista.

Ensimmäisestä taulukosta näet yhteenvedon iZettlen kautta eri tavoilla vastaanottamistasi maksuista sekä niiden kokonaissummat pois lukien palkkiot ja hyvitykset. Toisesta taulukosta näet vastaanottamasi käteismaksut ja hyvitykset.

Huom: iZettlellä vastaanotetut maksut sisältävät kaikki korttimaksut, olitpa vastaanottanut ne kortinlukijalla, iZettle E‑commercen kautta, maksulinkkien avulla tai Klarna-maksuina iZettle E‑commerce ‑kaupassasi.

Lahjakortit

Tästä yhteenvedosta näet, miten monta lahjakorttia olet myynyt, palauttanut ja lunastanut ja millä summalla.

Huom. Kun lahjakortti myydään, sitä ei lasketa myynniksi. Tästä syystä sen summa sisällytetään kokonaismyyntiisi ja myyntikanavaosioon vasta, kun kortti on lunastettu.

Myynti myyntikanavittain

Myynti myyntikanavittain ‑taulukosta näet yhteenvedon ansaitsemistasi tuloista ja antamistasi hyvityksistä. Taulukossa on eritelty kaikki kanavat, joita käytät myydessäsi iZettlellä.

Myyntikanavat

• Myyntipiste – Myynti sovellukseen linkitetyllä kortinlukijalla
  • Maksulinkit – Myynti maksulinkkien avulla
  • E‑commerce – Myynti iZettle E‑commercen kautta
  • SDK – Myynti kortinlukijalla kumppanimme kautta

ALV

Tästä osiosta saat helposti yhteenvedon keräämistäsi arvonlisäveroista ALV-kannoittain. Näet myös myyntisi sekä sisältäen ALV:n että ilman ALV:a.

Henkilöstö

Tästä taulukosta näet yhteenvedon työntekijöidesi myyntitehosta, esimerkiksi sen, kuinka suuren kokonaismyynnin kukin työntekijä on saavuttanut ja kuinka paljon yksittäisiä myyntitapahtumia on ollut.

Tuotemyynti

Tästä taulukosta näet, mitkä tuotteet myyvät parhaiten ja mitä tuotteita pitäisi vielä tuoda paremmin esille.

Tuotemyynti-taulukosta näet yksityiskohtaisia tietoja tuotteistasi, kuten nimen, vaihtoehdot, tuoteryhmän, myytyjen tuotteiden määrän, palautukset, alennukset ja kokonaismyynnin.

Voit lajitella taulukon sarakkeet, suodattaa tiedot työntekijän ja tuoteryhmän mukaan sekä joko tulostaa raportin tai viedä datan Exceliin.

Lue lisätietoja tuotteista ja katso ohjeet tuotteen lisäämiseen täältä.

Tuoteryhmän myynti

Tästä taulukosta näet, mikä tuoteryhmä myy parhaiten ja mitä ryhmistä pitäisi vielä tuoda paremmin esille.

Myynti tuoteryhmittäin ‑taulukosta näet, miten hyvin määrittämiisi tuoteryhmiin kuuluvat tuotteet käyvät kaupaksi.

Voit lajitella taulukon sarakkeet, suodattaa tiedot työntekijän mukaan ja tulostaa raportin.

Lue lisää tuoteryhmien määrittämisestä klikkaamalla.

Toiminnot my.izettle.com-sivustolla

Päivämäärävalitsin

Kaikissa osoitteessa my.izettle.com olevissa raporttinäkymissä on päivämäärävalitsin. Voit joko laajentaa valitsimen näkymään kokonaan tai selata päivämääriä nopeasti klikkaamalla päivämäärän viereisiä nuolia.

Avaa päivämäärävalitsin ja valitse pikavalinnoista haluamasi vaihtoehto aina tästä päivästä edellisvuoteen tai valitse kalenterista haluamasi päivämääräväli. Kun valitset päivämäärän, näkymä latautuu uudelleen ja näkyviin tulevat kyseisen päivän tiedot.

Suodatin

Voit suodattaa raporttien tiedot tietyn työntekijän ja tuoteryhmän mukaan osoitteessa my.izettle.com. Sinun tarvitsee vain valita suodatusta varten haluamasi työntekijä tai tuoteryhmä avattavasta valikosta.

Datan vienti my.izettle.com-sivustolta

Voit viedä my.izettle.com-sivuston raporttien dataa eri muodoissa tai luoda tulostukseen sopivan näkymän.

Kun haluat viedä datan tiedostoon, klikkaa vientipainiketta ja valitse joko PDF- tai Excel-raportti. Jos haluat viedä kaiken datasi, valitse "Vie raakadata Exceliin".

Kun klikkaat jompaakumpaa vaihtoehtoa, raportin luonti käynnistyy. Viennin päätyttyä näytön alareunaan tulee näkyviin tämä viesti, joka kertoo, että viety data on ladattu laitteellesi. Jos vientitiedoston käyttäminen ei jostain syystä onnistu, valitse "Klikkaa tästä", niin lataus käynnistyy uudelleen.

Huom. Vientiin sisällytettävä data rajataan sivulla valitsemiesi suodattimien ja päivämäärävälin mukaan.

Usein kysyttyä

Miksi en näe ALV:a maksutiedoissani?

Maksut eivät ole verotettavia, eikä arvonlisäveroa siksi näytetä raporteissamme maksutasolla. Sen sijaan Myyntikanavat-osiosta näet ALV:n osuuden myyntihinnasta.

Miksi myyntiraportissa näkyy useita samannimisiä tuotteita?

Tämä johtuu siitä, että tuotteiden myyntitiedot kootaan raportteihin useiden määritteiden perusteella: tuotetunnus, tuotteen nimi, tuotteen vaihtoehdon nimi, tuoteryhmän nimi ja ALV-%. Jos olet muuttanut mitä tahansa näistä määritteistä jonkin tuotteen kohdalla, muokkaamasi tuote näkyy raportissa uutena tuotteena.

Miksi kaikki tuotteiden määritteet eivät näy tuoteraportissa?

Syy saattaa olla se, että olemme alkaneet käyttää määritteitä raporteissamme vasta hiljattain, ja siksi aiempaa dataa ei ole saatavilla.

Syy saattaa olla myös se, ettei tuotevalikoimaa ole synkronoitu laitteellesi. Jos määrite on lisätty my.izettle.com-portaalin kautta, varmista, että tuotevalikoimasi on synkronoitu myös iZettle Go ‑sovelluksessa.