Tuotevalikoima

Tuotevalikoimasta
Tuotteiden hintojen lisääminen
Tuotteiden lisääminen
Alennukset
Tuotteiden järjestäminen ja muokkaaminen

Tuotevalikoimasta

Tuotevalikoima on ilmaisen iZettle-sovelluksesi tyylikäs ja siististi järjestetty keskus. Tuotevalikoimassa voit lisätä tuotteillesi kuvia ja hintoja.

Käyttämäsi aika tuotevalikoiman luomiseen ja kaikkien sen toimintojen hyödyntämiseen maksaa itsensä varmasti takaisin. Kuvallinen tuotevalikoima tekee myynnistä nopeaa ja intuitiivista. Tuotevalikoiman avulla voit tehdä osittaisia hyvityksiä, jos asiakkaasi haluaa palauttaa tai reklamoida osan ostoksistaan, ja sen ansiosta sovellus voi kerätä arvokkaita tietoja, kuten tietoja parhaiten myyvistä tuotteista, jotka auttavat sinua myöhemmin arvioimaan, miten yritykselläsi menee.

Voit luoda tai muokata tuotevalikoimaasi suoraan sovelluksessa tai sivustolla my.izettle.com.

Tehosta myyntiä lisätarvikkeilla

Tuotteiden hintojen lisääminen

Kun luot uuden tuotteen, voit määrittää sille joko kiinteän kappalehinnan tai muuhun yksikköön, kuten kilomäärään tai tuntimäärään, sidotun hinnan.

Kappalehinta

Tämän avulla voit määrittää tuotteelle kiinteän hinnan. Voit myös jättää hintakentän tyhjäksi. Jos jätät sen tyhjäksi, sinun on annettava summa aina, kun lisäät tuotteen ostoskoriin.

Muu yksikkö

Muun yksikön avulla voit myydä tuotteita kilogrammoittain, metreittäin tai minkä tahansa muun haluamasi yksikön mukaan. Sinun tarvitsee vain määrittää tuotteelle käytettävä yksikkö (esim. kg) ja hinta yksikköä kohden. Kun lisäät tuotteen ostoskoriin, anna myytävä määrä kilogrammoina, niin järjestelmä laskee hinnan automaattisesti.

Tuotteiden lisääminen

Kun lisäät ensimmäisen tuotteen

Sovelluksessa

Valitse “Valikoima” ja aloita painamalla “Muuta”-painiketta, ja sen jälkeen ”+”-painiketta. Valitse haluatko lisätä “Tuotteen” tai “Alennuksen”. Kun olet valinnut “Tuote”, syötä tuotten nimi, hinta ja lisää halutessasi valitsemasi kuva. Jos sinulla on yritystili, voit valita myös oikean alv-prosentin tuotteelle.

Sivustolla my.izettle.com
Kirjaudu sisään sivustolle my.izettle.com ja siirry  “Tuotteet” valikkoon. Valitse “Lisää tuote” oikeassa yläkulmassa ja syötä tuotteen nimi, hinta ja kuva*. Jos sinulla on yritystili, voit valita myös oikean alv-prosentin tuotteelle.

*Tuotekuvien tiedostomuodon tulee olla .jpg tai .png.

Kun lisäät uusia tuotteita
Sovelluksessa

Valitse "Valikoima", "Muuta", ja napauta sitten "+"-painiketta oikeassa yläkulmassa. Noudata sitten samoja vaiheita kuin ensimmäistä tuotetta lisätessäsi.

Sivustolla my.izettle.com
Noudata samoja vaiheita kuin ensimmäistä tuotetta lisätessäsi.

Usean tuotteen lisääminen kerralla
Jos haluat lisätä useamman tuotteen kerralla, voit ladata järjestelmään Excel-tiedoston, johon olet syöttänyt tuotteiden tiedot, ja lisätä siten valikoimaasi kerralla jopa 2 000 tuotetta. Voit toistaa prosessin useamman kerran lisätäksesi vielä enemmän tuotteita.

Useiden eri tuotevaihtoehtojen lisääminen

Sivustolla my.izettle.com

Voit lisätä useita vaihtoehtoja tuotteille, joiden kohdalla asiakkaat saavat tehdä erilaisia valintoja (esim. koko, väri ja tyyli). Valintoja voi olla enintään kolme per tuote. Kutakin valintojen yhdistelmää kutsutaan vaihtoehdoksi. Tuotteella voi olla yhteensä enintään 100 vaihtoehtoa.

Huom. Jos haluat lisätä vaihtoehtoja tuotteelle, jolle on jo aiemmin määritetty valintoja, sinun on luotava uusi tuote.

Esimerkiksi jos sinulla on myynnissä T‑paita, sen kohdalla voi olla seuraavat valinnat: koko ja väri. Kooksi voi valita jonkin seuraavista kolmesta arvosta: S, M tai L. Saatavilla olevat värit ovat Musta ja Valkoinen. Yksi tämän tuotteen vaihtoehdoista voisi siten olla "T-paita, S, Musta".

1. Siirry tuotesivulla Vaihtoehto-kohtaan ja klikkaa Lisää valinta.
  2. Anna ensimmäisen valinnan nimi. Huom. Valinnat näytetään kassajärjestelmässä ja verkkokaupassa samassa järjestyksessä kuin määrität ne tässä kohdassa.
  3. Täytä valinnan arvot. Luettele arvot pilkuilla tai rivinvaihdoilla eroteltuina.
  4. Jos haluat määrittää lisää valintoja, klikkaa Lisää uusi valinta. Voit lisätä kullekin tuotteelle enintään kolme valintaa.
  5. Luettelo lisäämistäsi vaihtoehdoista tulee näkyviin alle, ja seuraavaksi voit määrittää niille erilaisia määritteitä, kuten hinnan, viivakoodin, varastosaldon ja varastonimikkeen. Jos olet lisännyt nämä määritteet jo tuotetietoihin, ne esitäytetään automaattisesti vaihtoehtojen kenttiin.

Jos tuotteelle ei ole lisätty vaihtoehtoja, sen hinta, varastosaldo ja toimitustiedot näytetään tuotetiedoissa. Lisättyäsi vaihtoehtoja näitä määritteitä ei voi enää muokata tuotetasolla.

Jos muutat vaihtoehtojen valintoja, kaikkien sellaisten vaihtoehtojen määritteet nollataan, joihin tekemäsi muutokset vaikuttavat.

ALV

Jos sinulla on yritystili, voit valita kullekin tuotevalikoimaan lisäämällesi tuotteelle oman alv-kannan

Alennukset

Alennusten lisääminen

Sovelluksessa
Voit lisätä alennuksen omaksi tuotteekseen nopeuttaaksesi toimintaa kassalla. Valitse “Valikoima”, “Muuta”, ja napauta sitten “+”-painiketta oikeassa yläkulmassa. Valitse “Alennus”, syötä alennusprosentti tai kiinteä summa ja anna alennukselle nimi.

Alennuksen lisääminen ostotilanteessa

iOS-versiossa sovelluksesta
Voit lisätä alennuksen yksittäiselle tuotteelle tai koko ostoskorille. Mene ostoskoriin, napauta “Alennus”-painiketta, ja anna alennus joko prosentteina, tai summana. Voit myös lisätä alennuksen tietyille tuotteille ostoskorissa napauttamalla tuotetta, syöttämällä alennusprosentin tai -summan ja valitsemalla sitten “OK”.

Tuotteiden järjestäminen ja muokkaaminen

Tuotteiden järjestäminen kansioihin

Sovelluksessa
Voit ryhmitellä samanlaisia tuotteita kansioihin. Aloita napsauttamalla “Muuta”, vedä ja pudota tuotteita päällekkäin luodaksesi kansion. Anna kansiolle sopiva nimi ja jatka lisäämällä haluamasi määrä tuotteita vetämällä ja pudottamalla ne luomaasi kansioon.

Tuotteiden muokkaaminen

Sovelluksessa
Valitse “Muuta” ja valitse tuote, johon haluat tehdä muutoksia. Muokkaustilassa voit myös poistaa tuotteen.

Sivustolla my.izettle.com
Valitse “Muuta” sen tuotteen kohdalla, jota haluat muokata. Tässä näkymässä voit myös poistaa tuotteen.

Kommentin lisääminen tuotteeseen
Paina vain mitä tahansa tuotetta ostoskorissa lisätäksesi kommentin.
Huom: Toiminto on käytettävissä vain iOS-laitteissa.