Tuotevalikoima

Tietoja tuotevalikoimasta

Tuotevalikoiman kautta voit hallita keskitetysti kaikkia tuotteitasi esimerkiksi lisäämällä tuotekuvia, päivittämällä hintoja ja luomalla alennuksia.

Kun käytät hetken aikaa tuotevalikoimasi määrittämiseen ja hyödynnät kaikkia saatavilla olevia fiksuja ominaisuuksia, itse myyntitapahtumien ja mahdollisten hyvitysten hoitaminen käy käden käänteessä. Määritettyäsi tuotevalikoiman ja aloitettuasi myynnin voit tarkistaa raporteista, miten yritykselläsi menee. Niiden avulla voit seurata esimerkiksi parhaiten kaupaksi käyviä tuotteitasi, myyntilukujasi ja muita yrityksesi avaintietoja.

Määritä tuotevalikoimasi suoraan iZettle Go ‑sovelluksessa tai tililläsi osoitteessa my.izettle.com. Portaalissamme voit käyttää edistyneempiä toimintoja, kuten tuoda tuotetietoja laskentataulukoista ja päivittää kerralla useita tuotteita ja vaihtoehtoja.

Tuotevalikoima sivustolla my.izettle.com

Sivuston my.izettle.com Tuotteet-välilehdeltä näet kaikki tuotteesi. Tässä kohdassa voit myös lisätä uuden tuotteen, tuoda tuotteita laskentataulukosta tai viedä tuotteita laskentataulukkoon sekä muokata aiemmin lisättyjä tuotteita.

Voit etsiä tuotteita tuoteluettelosta lajittelu- ja hakutoimintojen avulla, muokata nopeasti useita kenttiä vaihtelemalla niiden välillä sarkainnäppäimellä ja siirtyä helposti tietyn tuotteen kohdalle.

Sarakkeiden lajitteleminen

Klikkaamalla sarakeotsikkoa voit muuttaa luettelon oletusarvoista lajittelutapaa. Oletuksena kaikki tuotteet lajitellaan aakkosjärjestykseen nimen mukaan (kirjaimet a–ö ennen numeroita). Jos haluat näyttää tuotteet päinvastaisessa järjestyksessä (ö–a), klikkaa sarakeotsikkoa, niin lajittelujärjestys vaihtuu. Sarakeotsikon klikkaaminen uudelleen palauttaa oletusjärjestyksen.
Jos vaihdat tuotteiden järjestystä sivustolla sarakeotsikkoa klikkaamalla, niiden näyttötapa ei muutu iZettle Go ‑sovelluksessa.

Pikamuokkaustila

Kun siirrät hiiren osoittimen tuotteen päälle, rivin loppuun tulee näkyviin kynä- ja roskakorikuvakkeet. Jos haluat muokata tuotetta, klikkaa kynäkuvaketta. Muokkaa kenttiä ja tallenna sitten tekemäsi muutokset klikkaamalla joko valintamerkkiä tai painamalla Enter-näppäintä.
Kun klikkaat roskakorikuvaketta, tuotteesi poistetaan. Tätä toimintoa ei voi kumota.

Useiden tuotteiden poistaminen kerralla

Kun valitset useita tuotteita, voit poistaa ne kerralla klikkaamalla punaista roskakorikuvaketta. Tätä toimintoa ei voi kumota, eli tuotteet poistetaan pysyvästi.

Tuotevalikoima iZettle Go ‑sovelluksessa

iZettle Go ‑sovelluksessa kaikki tuotteesi näkyvät Valikoima-kohdassa. Tässä näkymässä voit järjestää tuotteesi niin, että myynti sujuu mahdollisimman nopeasti, lisätä uusia tuotteita ja muokata nykyisiä tuotteita.

Luettelo- vai ruudukkonäkymä?
Tuotevalikoiman voi näyttää monella eri tavalla: joko ruudukkona (jos käytät iPadia, voit muuttaa ruudukon kokoa sen yläpuolella olevasta kuvakkeesta) tai vaihtoehtoisesti luettelona (pyyhkäisemällä vasemmalle). Luettelonäkymän ylälaidassa olevan hakukentän avulla voit hakea kätevästi tuotteita valikoimastasi.

Tuotteiden järjestäminen kansioihin
Voit ryhmitellä haluamasi tuotteet samaan kansioon, jotta löydät ne helposti iZettle Go ‑sovelluksessa maksutapahtuman yhteydessä. Kansioiden käyttäminen on mahdollista sekä iZettle Go ‑sovelluksessa että sivustolla my.izettle.com.

Tuotteiden lisääminen

iZettle Go ‑sovelluksessa
Avaa Valikoima, valitse Muuta ja napauta sitten oikeassa reunassa näkyvää plusmerkkiä (+). Valitse, haluatko lisätä tuotteen vai alennuksen. Jos valitsit "Tuote", lisää tuotteen nimi, hinta, tarvittaessa vaihtoehdot ja kuva. Jos sinulla on yritystili, voit myös valita tuotteelle oikean alv-kannan.

Sivustollamy.izettle.com
Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.izettle.com ja avaa Tuotteet-välilehti. Klikkaa näkymän oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää tuote ‑painiketta ja lisää kaikki tarvittavat tiedot, kuten tuotteen nimi, hinta ja varastotilanne. Jos sinulla on yritystili, voit myös valita tuotteelle oikean alv-kannan.

Useiden tuotteiden lisääminen kerralla
Jos tuotteita on paljon, voit lisätä ne kaikki kerralla tuotevalikoimaasi lähettämällä tuotetiedot sisältävän Excel-tiedoston my.izettle.com-portaalin kautta. Voit lisätä kerralla enintään 2 000 tuotetta, mutta jos tuotteita on enemmän, voit toistaa tuonnin niin monta kertaa kuin tarve vaatii.
Kun tuot useita tuotteita kerralla, voit tuoda samalla myös niiden varastosaldot. Lue lisätietoja varastotietojen määrittämisestä täältä.

Hintojen määrittäminen

Kun luot tuotevalikoimaan uuden tuotteen, voit joko määrittää sille kiinteän hinnan tai haluamasi yksikköhinnan, kuten kilo- tai tuntihinnan.

Yksikköhinta
Määritä kullekin tuotteellesi tai palvelullesi kiinteä yksikköhinta (kappalehinta). Voit myös jättää hintakentän tyhjäksi ja syöttää summan käsin aina, kun lisäät tuotteen ostoskoriin.

Muu yksikkö
Muun yksikön avulla voit myydä tuotteita esimerkiksi kilogrammoittain, tunneittain tai minkä tahansa muun haluamasi yksikön mukaan. Sinun tarvitsee vain määrittää tuotteelle käytettävä yksikkö, (esim. kg) ja yksikköhinta. Kun lisäät tuotteen ostoskoriin, anna myytävä määrä kilogrammoina, niin järjestelmä laskee hinnan automaattisesti.

Tuoteryhmien määrittäminen

Kun luot uuden tuotteen tai muokkaat aiemmin lisäämääsi tuotetta, voit määrittää sen haluamaasi tuoteryhmään.

Tuoteryhmien avulla voit kätevästi suodattaa myyntiraportteja ja vertailla eri tuoteryhmien myyntiä viikoittain, kuukausittain, vuosittain tai kausittain.

Toistaiseksi tuoteryhmiä voi lisätä ja katsella ainoastaan osoitteessa my.izettle.com.

Tuoteryhmien lisääminen ja tuotteiden määrittäminen niihin

Olitpa luomassa uutta tuotetta tai muokkaamassa aiemmin lisäämääsi tuotetta, voit tehdä tuoteryhmän määrityksen kahdella eri tavalla:

Useita tuotteita kerralla: Valitse tuoteluettelosta useita tuotteita, jotka haluat jaotella samaan ryhmään. Esimerkiksi jos sinulla on myynnissä erilaisia keramiikka-astioita, voit lisätä ne Keramiikka-tuoteryhmään. Siten sinun on helppo vertailla niiden myyntiä esimerkiksi posliiniastioiden myyntiin kuun lopussa.

Yksi tuote kerrallaan: Kullakin tuotteella on oma tietosivunsa (ks. kuva alla). Kirjoita haluamasi ryhmän nimi tällä sivulla olevaan Tuoteryhmä-kenttään ja klikkaa Lisää uusi.

Voit aina lisätä tuotteita myös tuoteryhmiin, jotka olet määrittänyt aiemmin luomiesi tuotteiden yhteydessä.

Faq pl web category

Hyvä muistaa tuotteita ryhmitellessäsi: Mieti etukäteen, miten haluaisit järjestää tuotteet tuoteryhmiin. Voit aina vaihtaa tuoteryhmää jälkikäteen poistamalla valitun ryhmän ja lisäämällä tilalle uuden. Uusi tuoteryhmä ei kuitenkaan näy raporteissasi, ennen kuin olet kerryttänyt hieman myyntiä, joten jos olet määrittänyt yhden tuotteen useaan eri tuoteryhmään, raportit saattavat näyttää aluksi hieman sekavilta.

Näin poistat tuoteryhmän: Klikkaa ryhmän kohdalla näkyvää rastia (x) ja muista tallentaa tekemäsi muutokset. Tällöin tuote poistetaan kaikista tuoteryhmistä, eli se näkyy jatkossa raporteissasi ryhmittelemättömänä.

Toistaiseksi tuoteryhmät eivät näy iZettle Go ‑sovelluksessa.

Mikäli käytät iZettle E‑commercea (eli jos sinulla on voimassa oleva Go Plus ‑tilaus), tuoteryhmät eivät näy raporteissasi.

Oletko käyttänyt tuoteryhmiä? Jos haluat antaa ominaisuudesta jotakin palautetta ja auttaa meitä kehittämään sitä, täytä tämä kysely.

Vaihtoehtojen lisääminen

Voit lisätä useita vaihtoehtoja tuotteille, joiden kohdalla asiakkaat saavat tehdä erilaisia valintoja (esim. koko, väri ja tyyli). Valintoja voi olla enintään kolme per tuote. Kutakin valintojen yhdistelmää kutsutaan vaihtoehdoksi. Tuotteella voi olla yhteensä enintään 100 vaihtoehtoa.
Esimerkiksi jos sinulla on myynnissä T‑paita, sen kohdalla voi olla seuraavat valinnat: koko ja väri. Kooksi voi valita jonkin seuraavista kolmesta arvosta: S, M tai L. Saatavilla olevat värit ovat Musta ja Valkoinen. Yksi tämän tuotteen vaihtoehdoista voisi siten olla "T-paita, S, Musta".
Huom. Jos haluat lisätä useita vaihtoehtoja tuotteelle, jolle on jo aiemmin määritetty valintoja tuotevalikoiman vanhassa versiossa, sinun on luotava uusi tuote.
iZettle Go ‑sovelluksessa

1. Valitse tuotevalikoimasta Muuta ja napauta sitten oikeassa alareunassa näkyvää pluskuvaketta (+).
  2. Lisää tuotteen nimi. Jos määrität hinnan ja/tai omakustannushinnan, ne täytetään automaattisesti kaikkien vaihtoehtojen kohdalle. Sinun ei tarvitse lisätä viivakoodia, varastossa olevaa määrää eikä varastonimikettä, sillä näiden kenttien arvot täytetään erikseen kullekin vaihtoehdolle.
  3. Valitse näytön alalaidasta Lisää valintoja.
  4. Napauta Lisää valinta ja määritä ensimmäinen valinta. Voit joko valita luettelosta jonkin ennalta määritetyistä valinnoista tai kirjoittaa valinnalle haluamasi nimen.
  5. Lisää nyt valinnalle arvo ja vahvista napauttamalla Valmis-näppäintä tai pluskuvaketta (+). Toista tämä vaihe, kunnes olet lisännyt kaikki haluamasi arvot, ja valitse sitten Tallenna.
  6. Toista vaiheet 4–5, kunnes olet lisännyt tuotteeseen kaikki haluamasi valinnat.
  7. Valitse Tallenna. Nyt kaikki tuotteen vaihtoehdot näkyvät luettelossa.
  8. Napauta haluamaasi vaihtoehtoa, jos haluat muokata esimerkiksi viivakoodia, varastosaldoa ja varastonimikettä.

Sivustollamy.izettle.com

1. Siirry tuotesivulla Vaihtoehdot-kohtaan ja klikkaa Lisää valinta.
  2. Anna ensimmäisen valinnan nimi. Huom. Valinnat näytetään kassajärjestelmässä ja verkkokaupassa samassa järjestyksessä kuin määrität ne tässä kohdassa.
  3. Täytä valinnan arvot. Erottele arvot pilkuilla tai rivinvaihdoilla.
  4. Jos haluat määrittää lisää valintoja, klikkaa Lisää valinta. Voit lisätä kullekin tuotteelle enintään kolme valintaa.
  5. Luettelo luomistasi vaihtoehdoista tulee näkyviin alle, ja seuraavaksi voit määrittää niille erilaisia määritteitä, kuten hinnan, viivakoodin, varastosaldon ja varastonimikkeen. Jos olet lisännyt nämä määritteet jo tuotetietoihin, ne esitäytetään automaattisesti vaihtoehtojen kenttiin.

Jos tuotteelle ei ole lisätty vaihtoehtoja, sen hinta, varastosaldo ja toimitustiedot näytetään tuotetiedoissa. Lisättyäsi vaihtoehtoja näitä määritteitä ei voi enää muokata tuotetasolla, vaan muokkaus on tehtävä erikseen kunkin vaihtoehdon kohdalla.

Useiden vaihtoehtojen muokkaaminen kerralla

Jos haluat muokata kerralla useita vaihtoehtoja (esim. muuttaa usean vaihtoehdon hintaa), seuraa näitä ohjeita:

iZettle Go ‑sovelluksessa

1. Napauta tuotevalikoimasta Muuta ja valitse tuote, jonka vaihtoehtoja haluat muokata.
  2. Napauta Vaihtoehdot-kohdasta Muuta ja valitse sitten, mitä haluat muokata (valintoja tai hintoja).
  3. Valitse muokattavat vaihtoehdot. Voit valita kerralla useita vaihtoehtoja napauttamalla suodatuspainiketta.
  4. Napauta Tallenna.

Sivustollamy.izettle.com
Siirry tuotetietosivulla Vaihtoehtojen tiedot ‑kohtaan ja lisää valinta muokattavien vaihtoehtojen valintaruutuihin. Voit valita kerralla useita vaihtoehtoja myös vasemmassa yläkulmassa olevan valintaruudun avattavasta valikosta.

1. Valitse haluamasi toiminto Toiminnot-pudotusvalikosta.
  2. Tee haluamasi muutos ja klikkaa Tallenna.

Tuotteiden lisääminen ostoskoriin ja alennukset

Tuotteiden lisääminen ostoskoriin ja alennusten käyttäminen onnistuu vain iZettle Go ‑sovelluksessa.

Tuotteen lisääminen ostoskoriin
Kun klikkaat tuotevalikoimassasi olevaa tuotetta, se lisätään ostoskoriin. Napauttamalla ostoskorissa olevaa tuotetta voit

• kasvattaa ostettavien tuotteiden määrää
  • lisätä tuotetta koskevan kommentin (esimerkiksi silloin, kun myyt tuotteen erikoishintaan)
  • lisätä tuotetta koskevan alennuksen.

Alennuksen lisääminen tuotevalikoimaan
Klikkaa tuotevalikoimasta Muuta ja sitten oikeassa alakulmassa olevaa pluspainiketta (+). Valitse Alennus, lisää joko prosenttimäärä (%) tai kiinteä summa (€) ja kirjoita haluamasi kuvaus.

Alennuksen lisääminen ostoskorissa
Voit lisätä alennuksen myös suoraan ostoskorissa kohdistamalla alennuksen joko yksittäisiin tuotteisiin tai kaikkiin tuotteisiin. Jos alennus koskee koko ostoskoria, avaa ostoskori, valitse Alennus ja lisää joko prosenttimäärä tai kiinteä summa. Jos taas kohdistat alennuksen vain tiettyyn ostoskorissa olevaan tuotteeseen, klikkaa ensin kyseistä tuotetta ja muokkaa sitten sen Alennus-kenttää.