Tuotteiden tuonti ja vienti

Artikkelin sisältö:
Tuotteiden tuonti
Tuotteiden vienti ja muokkaus
Hyvä tietää

Jos haluat lisätä tuotevalikoimaasi monta tuotetta tai muokata useita tuotteita, voit käyttää tuonti- tai vientitoimintoa. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun valikoimaasi kuuluu runsaasti erilaisia tuotteita. Voit ladata myös tuotteidesi viivakoodit.​

Tuotteiden tuonti

1. Lataa Excel-malli
Kirjaudu sisään sivustolle my.izettle.com ja siirry kohtaan "Tuotteet". Lataa taulukko klikkaamalla "Vie Exceliin" -painiketta.

2. Lisää tiedot

Excel-tiedosto sisältää seuraavat sarakkeet, joihin voit lisätä tietoja tuotteistasi. Kun haluat lisätä uuden tuotteen, lisää vain tietoja taulukon seuraavalle tyhjälle riville.

• Nimi: Kirjoita tuotteen nimi. (pakollinen)

• Vaihtoehdon nimi: Tähän sarakkeeseen voit määrittää tuotteelle vaihtoehtoja, kuten eri värejä, kokoja tai makuja. Kaikilla vaihtoehdoilla täytyy olla täsmälleen sama tuotenimi, jotta ne voidaan liittää toisiinsa. Isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitysero. (valinnainen)

• Hinta: Määritä tuotteen tai vaihtoehdon hinta. Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos haluat määrittää hinnan kassalla. (valinnainen)

• Viivakoodi: Jos tuotteessasi on viivakoodi, voit lisätä sitä vastaavan numerosarjan tähän sarakkeeseen. Tämän jälkeen voit skannata tuotteen sovelluksessa, jos olet liittänyt laitteeseesi tuetun viivakoodinlukijan. (valinnainen)

• Muu yksikkö: Jos myyt tuotteita kappaleittain, voit jättää tämän sarakkeen tyhjäksi. Muussa tapauksessa määritä yksikkö, esim. g​nbsp​(grammaa), m​nbsp​(metriä) tai t​nbsp​(tuntia). Yksikön nimessä voi olla enintään neljä merkkiä. (valinnainen)

• ALV-%: Määritä tähän sarakkeeseen tuotteeseen sovellettava arvonlisäverokanta. Voit syöttää vain omassa maassasi käytössä olevia ALV-prosentteja: 10​ ​%, 14​ % tai 24​ %. (valinnainen)

• Tuotetunnus: Kun lisäät uusia tuotteita, jätä tämä sarake tyhjäksi.

Älä muuta sarakkeiden nimiä, poista sarakkeita tai muuta niiden järjestystä.

3. Tuo Excel-tiedosto.

Tallenna taulukko .xls-muodossa. Klikkaa sivulla my.izettle.com/products olevaa "Tuo Excelistä" -painiketta. Vedä ja pudota Excel-tiedosto selainikkunaan tai valitse haluamasi tiedosto selaamalla tietokoneeseen tallennettuja tiedostoja.

4. Tarkista tuomasi tiedosto.

Kun lataus on valmis, voit tarkistaa tuomasi Excel-tiedoston. Mahdolliset virheet näkyvät korostettuina.

Tee Excel-tiedostoon tarvittavat muutokset ja lataa se uudelleen. Kun olet tyytyväinen tarkistamiisi tietoihin, klikkaa "Tuo tuotteita"

Tuotteiden vienti ja muokkaus

Jos haluat muokata aiemmin tuotevalikoimaan lisäämiäsi tuotteita, voit viedä tuotteet, muokata niitä Excelissä ja tuoda sitten tekemäsi muutokset tuotevalikoimaan.

1. Lataa tuotteet
Kirjaudu sisään sivustolle my.izettle.com ja siirry kohtaan "Tuotteet". Lataa tuotteesi sisältävä taulukko klikkaamalla "Vie Exceliin" -painiketta.

2. Muokkaa tietoja
Muokkaa yllä mainituissa sarakkeissa olevia tuotetietoja. Älä muuta tuotetunnusta. Sen avulla iZettle voi tunnistaa, onko tuote jo tuotevalikoimassasi. Älä muuta sarakkeiden nimiä, poista sarakkeita tai muuta niiden järjestystä.

3. Tuo Excel-tiedosto ja tarkista tekemäsi muutokset
Tallenna ja tuo tiedosto, kuten yllä.

Nopeuta myyntiä viivakoodinlukijalla

Hyvä tietää

• Kaikilla saman tuotteen vaihtoehdoilla täytyy olla sama ALV-prosentti.
  • Vain .xls-muoto on tuettu (.xlsx tai .csv ei kelpaa).
  • Tämän toiminnon avulla et voi lisätä tai poistaa kansioita tai muokata niitä.
  • Keskelle Excel-tiedostoa ei saa jättää tyhjiä rivejä.
  • Excel-tiedostossa voi olla enintään 2​ ​000​ ​riviä. Jos haluat tuoda tätä enemmän tuotteita, tuo ne erissä.