Tuotteiden tuonti ja vienti

Tuotteiden tuonti
Tuotteiden vienti ja muokkaus
Hyvä tietää

Jos haluat lisätä tuotevalikoimaasi monta tuotetta tai muokata useita tuotteita, voit käyttää tuonti- tai vientitoimintoa. Kun tuotetiedot on lisätty Excel-tiedostoon, voit luoda tai päivittää kaupan hetkessä tuomalla tiedoston tuotevalikoimaan.

Tuotteiden tuonti

1. Lataa Excel-malli

Kirjaudu sisään osoitteessa my.izettle.com ja klikkaa Tuotteet. Lataa Excel-tiedosto klikkaamalla mallitiedoston linkkiä.
Jos tuotevalikoimassasi on jo tuotteita, klikkaa Tuo Excelistä. Avautuvan ikkunan vasemmassa alakulmassa on Esimerkkitiedosto-linkki, jota klikkaamalla voit ladata mallitiedoston.

2. Lisää tuotteet

a) iZettle Go ‑sovelluksen käyttäjät (jotka eivät käytä iZettle E‑commercea)
Lisää tuotteet alla annettujen ohjeiden mukaan, jos yrityksesi myy ainoastaan iZettlen kassasovelluksen avulla. Jos käytössä on myös iZettle E‑commerce, seuraa näitä ohjeita.

b) iZettle Go ‑sovellusta ja iZettle E‑commercea käyttävät käyttäjät
Jos yrityksessäsi on käytössä sekä kassasovellus että iZettle E‑commerce, lisää tuotteet seuraamalla näitä ohjeita.

Excel-malli sisältää seuraavat sarakkeet, joihin voit lisätä tietoja tuotteistasi. Kun haluat lisätä uuden tuotteen, lisää vain tietoja taulukon seuraavalle tyhjälle riville.

• Nimi: Kirjoita tuotteen nimi. (pakollinen)
  • Oma yksikkö: Jos myyt tuotteita kappaleittain, voit jättää tämän sarakkeen tyhjäksi. Muussa tapauksessa määritä yksikkö, esim. g (grammaa), m (metriä) tai t (tuntia). Yksikön nimessä voi olla enintään neljä merkkiä.
  • ALV (ilman %-merkkiä): Lisää tähän sarakkeeseen tuotteeseen sovellettava arvonlisäverokanta (ilman prosenttimerkkiä). Voit syöttää vain omassa maassasi käytössä olevia ALV-kantoja: 10, 14 tai 24.
Täytä seuraavat sarakkeet niiden tuotteiden kohdalla, joille haluat määrittää valintoja, kuten eri kokoja, värejä tai materiaaleja:
  • Valinta 1 – Nimi: Kirjoita ensimmäisen valinnan nimi tähän. Esimerkki: Koko.
  • Valinta 1 – Arvo: Syötä ensimmäisen valinnan arvot tähän. Esimerkki: S, M ja L.
  • Valinta 2 – Nimi: Kirjoita toisen valinnan nimi tähän. Esimerkki: Väri.
  • Valinta 2 – Arvo: Syötä toisen valinnan arvot tähän. Esimerkki: Musta ja Valkoinen.
  • Valinta 3 – Nimi: Kirjoita kolmannen valinnan nimi tähän. Esimerkki: Materiaali.
  • Valinta 3 – Arvo: Syötä kolmannen valinnan arvot tähän. Esimerkki: Puuvilla ja Villa.
Mitä ovat valinnat ja valintojen arvot?Jos tuotteitasi on saatavilla erikokoisina, erivärisinä tai eri materiaalista valmistettuina, voit lisätä nämä tiedot haluamiisi tuotteisiin Excel-mallin avulla, eli määrittää niin sanottuja valintoja. Kullekin tuotteelle voi määrittää enintään kolme valintaa. Lisättyäsi tuotteelle valinnan (esim. Koko) voit lisätä kyseisen valinnan arvot (esim. S, M ja L).

Kun olet määrittänyt tuotteelle kaikki haluamasi valinnat ja niiden arvot Excel-mallin avulla, näiden valintojen yhdistelmistä luodaan luettelo eri tuotevaihtoehdoista.
  • Hinta: Määritä tuotteen hinta. Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos haluat määrittää hinnan kassalla.
  • Omakustannushinta: Hinta, jolla itse ostit tuotteen.
  • Viivakoodi: Jos tuotteessasi on viivakoodi, voit lisätä sitä vastaavan numerosarjan tähän sarakkeeseen. Tämän jälkeen voit skannata tuotteen iZettle Go ‑sovelluksessa.
  • SKU: Määritä vaihtoehdon varastonimike. Se on tuotteen yksilöllinen tunnus varastotilanteen seurantaa varten.
  • Varastossa: Merkitse tähän varastossa olevien tuotteiden määrä. Jos lisäät määrän, tuotteen varastotilanteen seuranta otetaan automaattisesti käyttöön. Excel-tiedoston tuomisen jälkeen näet uuden varastomäärän Varasto-välilehdeltä.
  • Vaihtoehdon tunnus: Kun lisäät uusia vaihtoehtoja, jätä tämä sarake tyhjäksi (näin iZettle tunnistaa, onko vaihtoehto jo tuotevalikoimassasi). Vaihtoehdon tunnus luodaan automaattisesti.
  • Tuotetunnus: Kun lisäät uusia tuotteita, jätä tämä sarake tyhjäksi (näin iZettle tunnistaa, onko tuote jo tuotevalikoimassasi). Tuotteen tunnus luodaan automaattisesti.
VAROITUS!
Älä poista sarakkeita, muuta niiden nimeä tai vaihda niiden järjestystä äläkä myöskään muuta tuotetunnusta tai vaihtoehdon tunnusta. Näiden tietojen avulla tunnistetaan, onko tuote jo valikoimassasi, ja jos ne poistetaan, lataus palvelimelle ei onnistu.

3. Tuo Excel-tiedosto

Tallenna taulukko .xls- tai .xlsx-muodossa. Varmista, että välilehden nimi vastaa mallitiedostossa olevan välilehden nimeä. Klikkaa sivulla my.izettle.com/products olevaa Tuo Excelistä ‑painiketta. Vedä ja pudota Excel-tiedosto selainikkunaan tai valitse haluamasi tiedosto selaamalla tietokoneelle tallennettuja tiedostoja.

Tuotteiden vienti ja muokkaus

Jos haluat muokata tuotevalikoimaan aiemmin lisäämiäsi tuotteita, voit viedä tuotteet, muokata niitä Excelissä ja tuoda sitten tekemäsi muutokset tuotevalikoimaan.

1. Lataa tuotteet

Kirjaudu sisään osoitteessa my.izettle.com ja klikkaa Tuotteet. Lataa tuotteesi sisältävä taulukko klikkaamalla Vie Exceliin ‑painiketta.

2. Muokkaa tietoja

Muokkaa edellä mainituissa sarakkeissa olevia tuotetietoja.

VAROITUS!
Älä muuta sarakkeiden nimiä, poista sarakkeita tai muuta niiden järjestystä. Älä muuta tuotteen tai vaihtoehdon tunnusta. Niiden avulla iZettle tunnistaa, onko tuote jo tuotevalikoimassasi.

3. Tuo Excel-tiedosto ja tarkista tekemäsi muutokset

Tallenna ja tuo tiedosto, kuten yllä.

Hyvä tietää

• Kaikilla saman tuotteen vaihtoehdoilla täytyy olla sama ALV-kanta.
  • Tuetut tiedostomuodot ovat .xls ja .xlsx.
  • Tämän toiminnon avulla ei voi lisätä tai poistaa kansioita tai muokata niitä.
  • Excel-tiedostossa olevan välilehden nimeä ei tule muuttaa eikä tiedostoon tule lisätä uusia välilehtiä.
  • Excel-tiedostossa voi olla enintään 2 000 riviä. Jos haluat tuoda enemmän tuotteita, tuo ne erissä.