Zettlen asiakasluettelo

Mikä on asiakasluettelo?

Asiakasluettelo on dynaaminen työkalu, jonka avulla yritykset voivat tallentaa perusasiakastietoja ja hyödyntää näitä tietoja markkinoinnissa, kanta-asiakasohjelmissa ja asiakkaiden sitoutumisen kehittämisessä.

Ohjelman uudet edut

Zettlen uuden asiakasluettelo-ominaisuuden avulla yritykset voivat tallentaa ja hallinnoida asiakastietoja, kerätä tietoa asiakkaiden toiminnasta, palkita kanta-asiakkaita ja lähettää sähköisiä kuitteja. Voit noutaa ja päivittää aiemmin tallennettuja tietoja, ja asiakkaat saavat sähköpostiviestin, jossa he voivat tarkistaa asetuksensa. Tämän ominaisuuden avulla voit vahvistaa asiakassuhteitasi ja parantaa asiakaskokemusta.

Vanhan asiakasluettelon korvaaminen
Uusi asiakasluettelo mahdollistaa uudella ja kokonaisvaltaisella tavalla asiakkaidesi tietojen tallentamisen, tietojen keräämisen heidän toiminnastaan kaupassasi, heidän palkitsemisen kanta-asiakkuudesta ja sähköisten kuittien lähettämisen.

Vanha ominaisuus, jossa asiakkaat rekisteröityvät luetteloon sähköpostilla, korvataan uudella tavalla. Voit noutaa kaikki aiemmalla menetelmällä tallentamasi asiakastiedot ja päivittää ne, jotta voit tarkastella asiakkaidesi tapahtumahistoriaa ja halutessasi palkita heitä kupongeilla.

Hyvä tietää:

• Jos olet käyttänyt Zettlen vanhaa asiakasominaisuutta, voit noutaa kaikki aiemman menetelmän avulla tallentamasi asiakastietueet. Voit myös päivittää asiakastiedot, jotta voit tarkastella asiakkaiden tapahtumahistoriaa ja halutessasi palkita heitä kupongeilla.
  • Kun aktivoit uuden asiakasluettelo-ominaisuuden, kaikki aiemmin tallennetut asiakkaat saavat sähköpostiviestin, jossa kerrotaan uudesta päivityksestä ja mahdollisuudesta tarkistaa omat markkinointiasetukset.

Miten asiakasluettelo otetaan käyttöön?

Asiakasluettelo-ominaisuuden avulla voit pitää kirjaa asiakkaistasi.

Kun aktivoit tämän ominaisuuden ensimmäistä kertaa Zettle by PayPal-sovelluksessa tai osoitteessa my.zettle.com sinua pyydetään lukemaan ja hyväksymään ehdot, jotta ymmärrät asiakastietojen käsittelyyn liittyvät velvollisuutesi.

1. Kun olet vastaanottanut maksun, klikkaa Lisää tai etsi asiakas.
  2. Lue tietosuojaseloste Zettle by PayPal-sovelluksessa tai osoitteessa my.zettle.com.
  3. Valitse valintaruutu ja hyväksy ehdot klikkaamalla Jatka. Nyt olet valmis käyttämään asiakasluetteloasi.

Voit lisätä asiakkaita luetteloon kahdella tavalla:

• anna laite asiakkaalle ja pyydä häntä kirjoittamaan tietonsa
  • tai pyydä asiakasta skannaamaan QR-koodi.

Voit luoda uusia asiakkaita vain sovelluksen Asiakkaat-valikossa tai lisäämällä heidät myyntitapahtumaan kuittinäkymässä maksun vastaanottamisen jälkeen.

Asiakkaan täytyy antaa suostumus ja syöttää henkilötietonsa itse. Tämän jälkeen asiakkaalle lähetetään tervetuloviesti, jossa on hänen ensimmäinen kuittinsa.

Laitteen antaminen asiakkaalle:

1. Kun olet vastaanottanut maksun, klikkaa Lisää tai etsi asiakas.
  2. Klikkaa asiakasluettelon oikeassa yläkulmassa Luo uusi.
  3. Anna laite asiakkaalle ja pyydä häntä kirjoittamaan tietonsa.
  4. Jos asiakas haluaa sähköisen kuitin, valitse asiakkaan ensisijainen yhteydenottotapa kuittinäkymässä hänen rekisteröitymisensä jälkeen.

QR-koodin käyttäminen:
QR-koodin käyttäminen on turvallisempi tapa kerätä asiakkaan tiedot kuin laitteen ojentaminen asiakkaalle, ja suosittelemme QR-koodin käyttämistä kaikkien rekisteröitymisien yhteydessä.

1. Kun olet vastaanottanut maksun, klikkaa Lisää tai etsi asiakas.
  2. Klikkaa asiakasluettelon oikeassa yläkulmassa Luo uusi.
  3. Klikkaa Rekisteröidy QR-koodilla ja pyydä asiakasta skannaamaan koodi älypuhelimensa kameralla.
  4. Asiakas ohjataan verkkosivulle, jossa hän voi antaa tietonsa ja rekisteröityä asiakasluetteloosi milloin tahansa.
  5. Rekisteröitymisen jälkeen asiakas voi pyytää sähköistä kuittia.

Sähköisen kuitin lähettäminen:

1. Kun olet vastaanottanut maksun, klikkaa Lisää tai etsi asiakas.
  2. Valitse asiakas luettelosta ja klikkaa Lisää myyntitapahtumaan. Jos asiakas ei vielä ole asiakasluettelossasi, klikkaa Luo uusi ja lisää hänet luetteloon.
  3. Tämän jälkeen voit lähettää kuitin joko sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Asiakastiedot

Asiakastiedot antavat tietoa jokaisesta kaupassasi ostoksia tekevästä asiakkaasta ja näyttävät asiakkaan kulutuksen kokonaissumman, asiakkaan ostokertojen kokonaismäärän ja asiakaskohtaisten maksunpalautusten lukumäärän.

Näet myös tapahtumahistorian, jonka avulla voit avata aiempia kuitteja asiakkaan ostoista kaupassasi.

Näet myös yleiskatsauksen, jossa on lisättyjen asiakkaiden tiedot. Se sisältää luetteloon lisäämiesi asiakkaiden kokonaismäärän, kokonaismyynnin ja palaavien asiakkaiden määrän.

Jotta voit tarkastella analytiikkaa, asiakkaiden on oltava asiakasluettelossasi.

Asiakkaan lisääminen asiakasluetteloon kassalla:

1. Tuotteet lisätään ostoskoriin ja maksetaan normaalisti.
  2. Klikkaa Lisää asiakas ja etsi kauppasi asiakas.
  3. Tämä myynti kirjataan nyt asiakkaan tietoihin.

Miten voin tarkastella asiakastietoja?

Zettle by PayPal-sovelluksessa:

1. Napauta PayPal Zettle -sovelluksen valikossa Asiakkaat.
  2. Etsi asiakas, jonka tietoja haluat tarkastella, ja napauta hänen nimeään.
  3. Nyt näet tämän asiakkaan tiedot.

Voit myös tarkastella tietoja aina, kun lisäät olemassa olevan asiakkaan myyntiin.

Verkossa osoitteessa my.zettle.com:

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.zettle.com.
  2. Klikkaa Asiakkaat.
  3. Etsi asiakas, jota haluat tarkastella.
  4. Nyt näet tämän asiakkaan tiedot.

Miten tuloksia suodatetaan?

Zettle by PayPal-sovelluksessa:

1. Napauta asiakkaan sivulla olevaa suodatinkuvaketta.
  2. Lajittele tiedot joko päivämäärän tai arvon perusteella.
  3. Tämän jälkeen voit suodattaa tietoja, jotta näet Ostot, Vaihdot ja Maksunpalautukset.

Verkossa osoitteessa my.zettle.com:

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.zettle.com.
  2. Klikkaa Asiakkaat.
  3. Etsi asiakas, jota haluat tarkastella.
  4. Voit lajitella tapahtumahistorian tyypin, päivämäärän ja kokonaissumman perusteella.

Asiakastietojen käsitteleminen

Kun tallennat asiakastietoja laitteellesi, olet velvollinen pitämään asiakastiedot turvassa. Älä jaa tietoja kenellekään muulle tai käytä niitä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Jos asiakas pyytää sinua poistamaan tietonsa, sinun täytyy poistaa tiedot asiakasluettelon lisäksi myös kaikista muista paikoista, joihin olet saattanut ne tallentaa.

Sinun täytyy luoda oma tietosuojaselosteesi asiakkaitasi varten kertoaksesi heille, miten käsittelet heidän tietojaan. Voit lisätä tietosuojaselosteesi Zettle by PayPal -tiliisi, jotta asiakkaasi pääsevät siihen rekisteröitymisensä yhteydessä tai tervetulosähköpostin ja sähköisen kuitin kautta.

Oman tietosuojaselosteen lisääminen Zettle by PayPal -tilille:

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.zettle.com ja siirry kohtaan Tilin asetukset.
  2. Klikkaa Tietosuojakäytäntö ja sen jälkeen Lisää URL.

Asiakkaat voivat poistaa tietonsa luettelostasi neljällä eri tavalla:

• klikkaamalla minkä tahansa sinun lähettämäsi sähköisen kuitin alareunassa olevaa linkkiä
  • klikkaamalla rekisteröitymisen jälkeen lähetetyn tervetulosähköpostin alareunassa olevaa linkkiä
  • kirjautumalla PayPalin tietosuojaportaaliin ja tekemällä poistopyynnön
  • ottamalla yhteyttä suoraan sinuun ja pyytämällä tietojen poistamista.

Et saa erillistä ilmoitusta, jos asiakas poistaa tietonsa asiakasluettelostasi. Jos olet vienyt tai tulostanut luettelon, muista aina käyttää viimeisintä versioita.

Asiakastietojen poistaminen:

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa my.zettle.com ja etsi kyseessä oleva asiakas hakemalla hänen sähköpostiosoitettaan Asiakkaat-välilehdellä.
  2. Avaa asiakkaan profiili ja klikkaa Poista-painiketta.

Kun kaikki nämä vaiheet on suoritettu, asiakkaan tiedot on poistettu.