iZettle Readerin vianmääritys

Noudata näitä ohjeita, jos iZettle Readerisi ei toimi.

(Eikö tämä ole oma kortinlukijasi? Täältä löydät iZettlen muiden kortinlukijoiden vianmääritysohjeet.)

Kortinlukija ei käynnisty

1. Latausongelmat
2. Reader ei käynnisty

Kortinlukija käynnistyy, mutta se ei toimi

1. Laiteohjelmisto on päivitettävä
2. Näytössä lukee koko ajan "Etsitään"
3. Näyttö on jumiutunut tai siinä lukee outo teksti
4. Näytössä näkyy teksti "Lukija on vioittunut"
5. Reader ei lue kortteja

Muut ongelmat

Reader ei käynnistä

1. Miksi Reader ei lataa?

Voit tarkistaa iZettle Go-sovelluksesta, latautuuko Reader:
- Avaa iZettle Go-sovelluksen valikko napauttamalla valikkokuvaketta .
- Siirry sitten kohtaan “Asetukset” > “Kortinlukijat”.
- Kun iZettle Readerisi latautuu, akun varaustason ilmaisimen viereen ilmestyy latauksesta kertova merkki.

Jos käytät lataamiseen Dockia, siihen pitäisi syttyä vihreä merkkivalo.

Jos olet tehnyt kaikki edellä mainitut toimet, eikä iZettle Readerisi edelleenkään lataudu, noudata seuraavia ohjeita:

Mahdollinen ongelma

Ratkaisu

Readerin tai Dockin kontaktipinnat ovat likaiset.

Ajan myötä kontaktipinnoille kertyvä lika saattaa estää laitteen lataamisen. Puhdista Readerin takapuolella tai Dockissa olevat kaksi kullansävyistä ympyrää varovasti pehmeällä harjalla tai liinalla ja alkoholilla. Älä käytä puhdistamiseen mitään metallista, etteivät kontaktipinnat vaurioidu.

USB-portti, pistorasia tai USB‑kaapeli on viallinen.

Jos et ole vielä tehnyt sitä, yritä käyttää toista USB-porttia. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla käyttää toista USB-kaapelia.

Readerin kontaktipinnat eivät ole samassa linjassa Dockin kontaktipintojen kanssa.

Tarkista, että kontaktipinnat osuvat vastakkain ja yritä yhdistää Reader Dockiin uudelleen.

Reader toimii huonosti.

Yritä käynnistää Reader uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna.

Jos olet noudattanut kaikkia edellä mainittuja ohjeita eikä iZettle Readerisi edelleenkään lataudu, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin annamme lisäohjeita.

2. Miksi Reader ei käynnisty?

Varmista, että kortinlukijasi on ladattu. Yhdistä lukija virtalähteeseen joko USB-kaapelilla tai iZettle Dockin avulla. Palauta lukijan tehdasasetukset pitämällä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Saatat joutua painamaan painiketta yli 20 sekuntia. Tämän jälkeen Readerin pitäisi käynnistyä.

Jos Readerisi ei edelleenkään käynnisty, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin annamme lisäohjeita.

Reader käynnistyy, mutta se ei toimi

1. Laiteohjelmisto on päivitettävä

Varmista aina, että Readerissa on asennettuna uusin laiteohjelmistoversio. Se parantaa lukijan yleistä toimintavakautta.

Kun haluat päivittää Readerin laiteohjelmiston, avaa iZettle Go-sovellus ja siirry kohtaan "Asetukset" > "Kortinlukijat" ja tarkista, onko päivityksiä saatavilla. Näkyviin tulee "Päivitä lukija" ‑painike, jos iZettle Readeriisi on saatavilla laiteohjelmistopäivityksiä. Voit lukea lisätietoja Readerin laiteohjelmiston päivittämisestä täältä. Huom. Laiteohjelmiston päivittäminen edellyttää, että Reader on kytkettynä laitteeseesi Bluetooth-yhteyden kautta.

Varmista myös, että laitteeseesi on asennettu uusin iZettle Go-sovellusversio. Se on saatavilla Google Play Kaupasta ja App Storesta. Kirjoita hakusanaksi "iZettle" ja jos päivityksiä on saatavilla, valitse "Päivitä". Jos käytössäsi on jokin tuettu Android- tai iOS-laite, voit myös tarkistaa päivitykset klikkaamalla tätä.

2. Lukijani näytössä lukee koko ajan teksti "Etsitään" tai "Odotetaan", kun yritän yhdistää sen älypuhelimeeni tai tablettiini.

Jos Readerissasi lukee "Etsitään" (iOS) tai "Odotetaan" (Android), se tarkoittaa, että lukijasta on jo aiemmin muodostettu laitepari joko saman laitteen tai jonkin toisen laitteen kanssa.

Jos älypuhelimesi tai tablettisi ei tunnista Readeria, varmista, että olet ottanut Bluetooth-yhteyden käyttöön laitteessasi. Jos Readerista ei ole aiemmin muodostettu laiteparia ja olet vasta kytkenyt sen päälle, aloita laiteparin muodostus uudelleen pitämällä OK-painiketta painettuna 3–5 sekunnin ajan. Noudata sitten normaalisti laiteparin muodostuksen vaiheita.

Jos Readerin näytössä lukee edelleen "Etsitään" tai "Odotetaan", siirry älypuhelimesi tai tablettisi Bluetooth-asetuksiin. Tarkista, että iZettle Reader näkyy luettelossa ja että sen tila on "Yhdistetty". Jos samanaikaisesti näyttää olevan yhdistettynä useita lukijoita, poista niistä tarpeettomat napauttamalla "i"‑kuvaketta ja valitsemalla sitten "Unohda laite". Listalle pitäisi jäädä vain se Reader, johon haluat yhdistää laitteesi. Aloita laiteparin muodostuksen vaiheet uudelleen alusta.

Kun Readerin näytössä lukee "Yhdistetty", laitepari on muodostettu.

3. Lukijani jumiutui, sen näytössä näkyy outo teksti eikä sitä voi sammuttaa.

– Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes Reader sammuu. Saatat joutua painamaan painiketta yli 20 sekuntia.

– Käynnistä laite uudelleen.

– Readerin pitäisi nyt toimia normaalisti.

Varmista vielä, että Readerissa on asennettuna uusin laiteohjelmistoversio, joka pienentää tällaisten ongelmien riskiä. Katso laiteohjelmiston asennusohjeet yllä olevasta kohdasta "Laiteohjelmisto on päivitettävä" tai klikkaa tätä.

4. Lukijan näytössä lukee "Lukija on vioittunut".

Lukijamme on suunniteltu siten, että niiden näyttöön tulee teksti “Reader Damaged” / "Lukija on vioittunut", kun niissä on ilmennyt jotakin vikaa. Tällöin kortinlukijat lakkaavat automaattisesti toimimasta turvallisuussyistä. Jos lukijasi näytössä näkyy tämä teksti, sitä ei voi enää käyttää. Lue lisätietoja Readeria koskevasta takuusta täältä ja ota yhteyttä tukitiimiimme, niin annamme lisäohjeita.

5. Lukija ei tunnista kortteja.

Tämä ongelma ilmenee yleensä Android-laitteissa. Se johtuu siitä, että vaikka lukija on valmis vastaanottamaan kortteja, iZettle-sovellus ei vielä ole. Ensinnäkin sinun tulisi asettaa kortti lukijaan tai pyyhkäistä sitä lukijassa vasta, kun Readerin näytössä lukee "Aseta/pyyhkäise kortti".

Jos laite ei edelleenkään pysty lukemaan asiakkaasi korttia, siirry iZettle Go-sovelluksessa kohtaan "Asetukset" > "Kortinlukijat" ja tarkista, onko Reader yhdistetty. Jos Reader on yhdistetty ja sen näytössä lukee "Aseta/pyyhkäise kortti", se tarkoittaa, että lukijan ja älypuhelimesi tai tablettisi välille muodostetun yhteyden laatu on hyvä ja että Readerin pitäisi voida lukea kortteja. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin annamme lisäohjeita.

Muut ongelmat

Jos yllä annetuista ohjeista ei ollut apua, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin autamme ongelmasi ratkaisemisessa.