Lisää tuote, tuoteryhmä ja kategoria

Tämä artikkeli sisältää tietoja iZettle ravintoloille, baareille ja kahviloille -kassajärjestelmästä, joka perustuu intelligentpos teknologiaan.

Kappaleen sisältö:
Kategoriat
Tuoteryhmät
Tuotteet
Valintaryhmät

Versiosta 4.0 eteenpäin voit lisätä tuotteita Backofficen kautta. Kaikilla tuotteilla on oltava tuoteryhmä, ja kaikilla tuoteryhmillä on oltava kategoria. Siksi kategoriat luodaan ensin, sitten tuoteryhmät ja lopulta tuotteet.

Kategoriat

Kategoriat ovat tuoteluokittelussa ylimmällä tasolla, ja niiden päällimmäinen tarkoitus on helpottaa raportointia. Esimerkiksi märkä/kuiva tai miesten vaatteet / naisten vaatteet. Toisin kuin tuotteet ja tuoteryhmät, kategoriat eivät näy painikkeina iPadissä. Voit nähdä käytössä olevat kategoriat kirjautumalla sisään Backofficeen ja valitsemalla "Tuotteet" ja sitten "Kategoriat".

Luodaksesi kategorian, napsauta kohtaa "Luo kategoria" näytön vasemmassa yläkulmassa. Kirjoita näyttöön ilmestyvään ponnahdusnäkymään kategorian nimi, valitse kategorian väri ja klikkaa "Tallenna".

Kun olet luonut haluamasi kategoriat, voit siirtyä luomaan tuoteryhmiä.

Tuoteryhmät

Tuoteryhmät ovat kassanäkymän alareunassa näkyviä painikkeita. Tuoteryhmien tarkoitus on ryhmitellä tuotteet vastaavanlaisten kanssa helpottamaan käyttöä ja raportointia. Tuoteryhmiä voivat olla esimerkiksi alkuruoat ja pääruoat hotelli- ja ravintola-alalla tai mekot ja sortsit vähittäiskaupan alalla.

Voit lisätä tai muokata tuoteryhmiä valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta kohdan "Tuotteet" ja sitten "Tuoteryhmät". Näkyviin ilmestyy seuraava näyttö:

Lisää uusi tuoteryhmä valitsemalla painike "Luo tuoteryhmä", joka tuo esiin seuraavan näytön:

Tässä näytössä voit nimetä tuoteryhmän, valita sen painikkeen värin, määrittää sen kategorian ja sen, mihin haluat kyseisen tuoteryhmän kuittien tulostuvan. Haluat ehkä, että tuoteryhmän "Pääruoat" kuitit tulostetaan keittiöön ja tuoteryhmän "Jälkiruoat" kuitit tulostinpisteelle 1. Kun olet valmis, klikkaa "Luo".

Tuotteet

Voit lisätä tuotteita valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta kohdan "Tuotteet", klikkaamalla uudestaan "Tuotteet" ja sitten "Lisää tuote". Näkyviin ilmestyy seuraava näyttö:

Tässä voit valita tuotteelle nimen, tuoteryhmän ja antaa lyhyen kuvauksen tuotteesta, joka tulee käyttöön myöhemmän ohjelmistopäivityksen myötä.
Jos tuotteella on viivakoodi, voit syöttää sen varastonimike (SKU)-kenttään.
Voit sallia tai estää tarjoukset tuotteelle muuttamalla "Tarjoukset sallittu" -asetusta.
Voit poistaa tuotteen käytöstä muuttamalla "Onko tuote aktiivinen?" -asetukseksi "Ei". Voit valita näyttöön ilmestyvän tuotepainikkeen värin "Valitse väri" -asetuksista.

Hinta- ja vero-osiossa voit valita, hinnoitellaanko tuote määrän mukaan vai onko sen hinta avoin. Voit valita tässä myös tuotteen hinnan (sis. ALV) ja omakustannusarvon. Voit muuttaa tuotteen veroprosenttia pudostusvalikon kautta. Sen alapuolella voit valita noutohinnan ja mahdollisen veron noutomyynnille. Jos käytössäsi on asiakasuskollisuusominaisuus, voit valita tuotteen ostamisesta kertyvät pisteet ja tarvittavat pisteet sen lunastamiseen asiakasuskollisuusjärjestelmän puitteissa lunastusosiossa.

Valintaryhmät

Valintaryhmiä voidaan kutsua myös määritteiksi. Voit lisätä valmistusohjeet tuotteita varten (esim. pihvi voi olla raaka, puolikypsä tai kypsä yms.) valitsemalla kohdan "Tuotteet" sivuvalikosta, sitten "Ohjeet" ja "Luo ohje". Näkyviin ilmestyy seuraava näyttö:

Tässä näkymässä voit nimetä ohjeen, esim. kypsä ja valita ohjeen painikkeen värin.  Kun tämä on tehty, klikkaa "Tallenna", palaa kohtaan "Tuotteet" ja valitse tuote, johon haluat lisätä ohjeet.

Valitse seuraavaksi välilehti "Valintaryhmät" ja vaihtoehto "Luo uusi ryhmä". Anna ryhmälle nimi, esim. Pihvin valmistusvaihtoehdot. Klikkaa "Lisää ohje" ja syötä alkuosa ohjeen nimeä: automaattinen täydennys löytää ohjeen, minkä jälkeen voit valita vaihtoehdon "Lisää".  Lisää laskutettavia tuotteita (kuten pihvikastikkeita) klikkaamalla vaihtoehtoa "Lisää tuotteita", etsimällä tuote ja antamalla haluttu lisähinta.

Kun olet luonut valintaryhmän, voit ottaa sen käyttöön nopeasti muihin tuotteisiin siirtymällä tuotteen valintaryhmiin, klikkaamalla "Käytä olemassa olevaa ryhmää" ja valitsemalla haluamasi aiemmin luodun ryhmän.