Tulostimet

Tämä artikkeli sisältää tietoja iZettle ravintoloille, baareille ja kahviloille -kassajärjestelmästä, joka perustuu intelligentpos teknologiaan.

Tulostimen asentaminen
Tulostimien asennus sovelluksessa

Tulostimen asentaminen

Tässä osiossa käydään läpi Star Micronics TSP654ii -lämpökuittitulostimen asentaminen.

Ethernet-malli

• Ota tulostin pakkauksesta ja poista pakkausmateriaalit
  • Virtajohto toimitetaan erillisessä laatikossa; etsi laatikko ja poista pakkausmateriaalit
  • Aseta aloituspaperirulla tulostimeen (varmista, että paperi on asetettu oikein seuraamalla suojuksen sisäpuolella olevia ohjeita)
  • Sulje tulostimen suojus, mutta jätä pieni määrä paperia näkyviin
  • Kytke CAT5E-kaapeli (hankittava erikseen) tulostimen takaosassa olevaan verkkoporttiin
  • Kytke CAT5E-kaapelin toinen pää yhteen reitittimen keltaisista porteista
  • Kytke virtajohto tulostimen takaosaan ja toinen pää 13 A:n pistorasiaan
  • Kytke lopuksi tulostimeen virta valitsemalla sen sivusta olevasta valitsimesta asento "ON" (Käytössä)
  • Tulostimen tilan merkkivalon pitäisi palaa tasaisesti vihreänä 30 sekunnin kuluttua

Bluetooth-malli

• Ota tulostin pakkauksesta ja poista pakkausmateriaalit
  • Virtajohto toimitetaan erillisessä laatikossa; etsi laatikko ja poista pakkausmateriaalit
  • Aseta aloituspaperirulla tulostimeen (varmista, että paperi on asetettu oikein seuraamalla suojuksen sisäpuolella olevia ohjeita)
  • Sulje tulostimen suojus, mutta jätä pieni määrä paperia näkyviin
  • Kytke virtajohto tulostimen takaosaan ja toinen pää 13 A:n pistorasiaan
  • Kytke tulostimeen virta
  • Pidä painiketta "Muodosta laitepari" painettuna viiden sekunnin ajan ja vapauta painike (sijaitsee tulostimen TAKAOSASSA)
  • Vihreä LED-valo vilkkuu: sinulla on 60 sekuntia aikaa muodostaa laitepari iPadin ja tulostimen välille; tulostimen oletusnimi on Star Micronics
  • Kun laitepari on muodostettu, odota, kunnes LED-valo lakkaa vilkkumasta (se saattaa vilkkua sinisenä, kun yhteys on muodostettu)

Jos siirryt intelligentPOS-sovelluksen kohtaan "Asetukset" > "Tulostimet" ja klikkaat "Etsi tulostimia", tulostimen TSP654 pitäisi ilmestyä näkyviin.

Tulostimien asennus sovelluksessa

Varmista ennen seuraavien toimenpiteiden suorittamista, että olet tehnyt tulostimeen tarvittavat kytkennät ja että olet kytkenyt siihen virran. Tulostimen merkkivalon pitäisi palaa tasaisesti vihreänä tulostimen etuosassa. Jos sinulla on tulostimeen liittyviä ongelmia, tutustu tulostimen vianmääritykseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiimme tai lähetä sähköpostia osoitteeseen tuki@izettle.com

Asenna tulostin sovelluksen kautta kirjautumalla ensin sisään intelligentPOS-sovellukseen ja antamalla esimiehen PIN-numero alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun olet kirjautunut sovellukseen, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa hammasrataskuvaketta (ks. kuva alla):

Kun olet vasemmalla olevassa "Asetukset" -valikossa, napauta kohtaa "Tulostimet". Yhdistettyjen tulostimien pitäisi näkyä näytössä alla olevan kuvan mukaisesti. Jos et näe yhtään tulostinta, valitse "Etsi tulostimia".

Kun sovellus on löytänyt tulostimet, napauta sen tulostimen tunnusta, jonka mallinumero vastaa omaa tulostintasi. Esiin tulee seuraava näyttö.

Jos tämä on baaritiskin päätulostin, voit antaa sille sopivan nimen ja sallia vaihtoehdot "Standardikuitit" ja "Kassalipas". Valitse "Testitulostus" ja "Kassalippaan testaus" ja varmista näin, että ne toimivat.

Jos olet asentamassa keittiön tulostinta, varmista, että kyseessä on oikea tulostin. Tässä tulostimessa ei ole "Standardikuitit" -vaihtoehtoa. Anna tulostimelle haluamasi nimi ja varmista, että vaihtoehto "Keittiökuitit" on valittuna alla olevan kuvan mukaisesti. Varmista taas, että tulostin toimii, napauttamalla kohtaa "Testitulostus".

Tarvittaessa voit myös muuttaa tulostettavien kuittien määrää napauttamalla painikkeita + ja - kohdan "Keittiökuitit" oikealla puolella

Jos haluat poistaa standardikuittien tulostamisen käytöstä, napauta vaihtoehtoa "Kuitit" näytön yläreunassa ja liu'uta "Tulosta ostokuitti oletusarvoisesti" -valitsin tarpeen mukaan joko käytössä- tai pois käytöstä -asentoon.

Jos sovellus ei löydä tulostimia tai jos näytön yläreunassa näkyy punainen teksti (ks. kuva alla):

Siirry kohtaan "Konfiguraatio", sipaise kohtaan "Verkko" ja varmista, että olet yhteydessä oletusverkkoon napsauttamalla "Tee nykyisestä verkosta oletusverkko". Nykyisestä verkostasi tulee sen sovelluksen oletusverkko, johon iPad on yhteydessä.
Varmista, että verkko, johon sinulla on yhteys, on sama verkko, johon tulostimet on yhdistetty. Jos näin ei ole, muuta verkko, johon iPad on yhdistetty, siirtymällä iPadin asetuksiin, napauttamalla kohtaa WiFi ja varmistamalla, että iPad on yhteydessä oikeaan verkkoon.