Tippiominaisuus

Miten iZettlen tippiominaisuus toimii?

iZettlen tippiominaisuuden ansiosta asiakkaat voivat lisätä ostostensa loppusummaan tippiä suoraan kortinlukijalla. Ominaisuus on käytettävissä ainoastaan iZettle Readerilla.

On tärkeää, että ymmärrät, miten voit vastaanottaa tippiä ja ilmoittaa saamasi summat veroviranomaisille paikallisten verosäädösten mukaisesti. Kaikki iZettle Readerilla vastaanottamasi tipit näkyvät myyntiraporteissasi ja kuiteissasi.

Miten voin ottaa tippiominaisuuden käyttöön?

iZettlen tippiominaisuus on käytettävissä ainoastaan iZettle Readerilla.

• Jotta voit vastaanottaa tippiä, älypuhelimessasi tai tabletissasi täytyy olla asennettuna iZettle-sovelluksen uusin versio. Tippiominaisuus toimii sekä iOS- että Android-laitteissa.
  • Tippien vastaanottamista varten tarvitset myös viimeisimmän laiteohjelmistoversion, joten varmista, että olet päivittänyt iZettle Readerisi. Katso kortinlukijan päivitysohjeet.
  • Kun olet tehnyt tarvittavat päivitykset, sinun on vielä aktivoitava tippiominaisuus sovelluksessa. Määritä ominaisuuden asetukset kohdassa ”Asetukset” > ”Maksuasetukset” / ”Kortti”.

Miten aloitan tippien vastaanottamisen?

• Lisää tuotteet ostoskoriin iZettle-sovelluksessa tai syötä summa.
  • Valitse ”Maksa” ja valitse sitten maksutavaksi kortti.
  • Tämän jälkeen kortinlukija pyytää asiakasta syöttämään ostosten ja mahdollisen tipin yhteenlasketun summan. Anna kortinlukija asiakkaalle.
  • Asiakas syöttää valitsemansa summan, joka siis sisältää myös tipin, ja näppäilee sitten PIN-koodinsa.
  • Nyt voit joko tulostaa kuitin asiakkaallesi tai lähettää sen hänelle tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Miten aloitan tippien vastaanottamisen?

Voiko tipin palauttaa?

Tippiä ei voi palauttaa suoraan sovelluksessa. Jos haluat palauttaa tipin, se onnistuu osoitteessa my.izettle.com.

Onko tipin ENIMMÄISMÄÄRÄÄ rajoitettu?

Joskus asiakas saattaa lisätä tippiä vahingossa tai virheellisesti (esimerkiksi syöttämällä haluamansa summan sijaan PIN-koodinsa). Tämän välttämiseksi tipin enimmäismääräksi on asetettu 35 % kokonaissummasta. Jos asiakas syöttää summan, joka sisältää tippiä enemmän kuin 35 % ostosten kokonaissummasta, kortinlukija varoittaa liian suuresta summasta.

Ottaako iZettle osan tipistä?

iZettle veloittaa kaikista korttimaksuista maksupalkkion, joka määräytyy syötettävän kokonaissumman perusteella. Lue lisää hinnoittelustamme täältä.

Näkyykö tippieni kokonaissumma myyntiraporteissa?

Saamiesi tippien yhteenlaskettu summa näkyy kaikissa tulostetuissa raporteissa sekä lisäksi my.izettle.com-sivuston ja iZettle Go ‑sovelluksen raporteissa kohdassa ”Tipit”.

Voiko tippiominaisuuden poistaa käytöstä?

Voit poistaa tippiominaisuuden käytöstä koska tahansa kohdassa ”Asetukset” > ”Maksuasetukset” / ”Kortti”.