MailChimp-tilisi linkittäminen iZettle E‑commerceen

Jos käytät MailChimpiä asiakassuhteiden hallintaan, voit linkittää MailChimp-tilisi E‑commerce-kauppaasi seuraamalla alla annettuja ohjeita.

Näin linkität MailChimp-tilisi E‑commerceen:

1. Kirjaudu sisään iZettle-tilillesi ja valitse ”E‑commerce”.

2. Klikkaa ”Sovellukset” > ”Sovelluskauppa”.

3. Etsi MailChimp-sovellus ja asenna se kauppaasi klikkaamalla "Ilmainen" > ”Asenna".

1. Etsi ja kopioi API-avaimesi MailChimp-tililtäsi.

2. Liitä API-avain MailChimp-sovellusasetuksiin E‑commercessa ja klikkaa ”Tallenna”.

1. Valitse postituslista, jolle haluat liittää asiakkaasi. Oletko jo tehnyt kauppoja? Voit viedä tiedot aikaisemmista myyntitapahtumistasi postituslistoillesi ottamalla käyttöön viennin nykyisten asiakkaidesi, tilaustesi tai molempien kohdalla.

2. Aloita aikaisempien tilausten tai asiakkaiden tietojen vienti klikkaamalla ”Tallenna”. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun määrität MailChimpin, eikä sinulla ole vielä tilauksia, voit yksinkertaisesti tallentaa asetuksesi.

3. Kaikkien tulevien asiakkaiden tiedot lisätään postituslistallesi kunkin myyntitapahtuman yhteydessä, jos asiakkaat ilmoittavat haluavansa vastaanottaa markkinointiviestejä. Näin he pysyvät aina ajan tasalla yrityksesi viimeisimmistä uutisista.

Segmenttien luominen MailChimpissä

Jos haluat suodattaa yhteystietojasi kassalla keräämiesi tietojen perusteella, kannattaa luoda segmenttejä.

• Jotta voit luoda segmenttejä, sinun on ensin luotava MailChimp-tilillesi uusi lista.

Näin luot segmenttejä

1. Kirjaudu MailChimp-tilillesi ja siirry Lists sivulle ja klikkaa sen listan nimeä, jota haluat muokata.

2. Valitse ”Create A Segment” (Luo segmentti)

3. Määritä avattavat valikot tähän tapaan Ostettu tuote | on | [tuotteen nimi].

4. Esikatsele segmenttiä ja klikkaa ”Tallenna”.

5. Anna segmentille nimi, esimerkiksi ”Kirjojen ostajat”.

6. Lisää valinta ”Auto-update” (Automaattinen päivitys) ‑ruutuun, jos haluat, että MailChimp päivittää segmenttiä, kun saat uusia tilauksia, jotka vastaavat määrittämiäsi ehtoja.

7. Yksityiskohtaiset ohjeet ja lisää edistyneempiä asetuksia on MailChimpin tukiartikkelissa