Verbind een kaartlezer via Bluetooth

Dit artikel bevat:
Verbind de iZettle Reader via Bluetooth
Verbind de iZettle Kaartlezer Pro Contactless via Bluetooth
Verbind de Kaartlezer Pro via Bluetooth
Problemen met het verbinden van de kaartlezer via Bluetooth

Verbind de iZettle Reader via Bluetooth

1. In-app verbinden
Om je iZettle Reader te verbinden met je smartphone of tablet, open je de iZettle app en ga je naar Instellingen > Kaartlezer > Verbind kaartlezer. Volg dan de instructies op het scherm

Verbind de iZettle Kaartlezer Pro Contactless via Bluetooth

1. Zet Bluetooth aan op de Pro Contactless
De eerste keer dat je de kaartlezer opstart, zal hij automatisch in verbindingsmodus gaan. Voor elke volgende keer:
- Houd de Bluetooth-knop van de kaartlezer een paar seconden ingedrukt en laat deze los wanneer het Bluetooth-verbindingsicoontje verschijnt.
2. Zet Bluetooth aan op je smartphone/tablet
- Open “Instellingen” op je smartphone/tablet.
- Zet Bluetooth aan.
- Wacht tot je “iZettle ###” ziet en klik erop om te verbinden. (De ### zijn de laatste drie cijfers van het serienummer van de kaartlezer en je kunt ze terugvinden op de achterkant van het apparaat.)
3. Bevestig verbinding
Er zal een 6-cijferige code verschijnen op je smartphone/tablet. Dezelfde code zou ook moeten verschijnen op de kaartlezer.
- Bevestig op beide apparaten om ze met elkaar te verbinden.
4. Open de app
- Open de iZettle app en wacht (tot 15 sec.) tot de apparaten zijn verbonden. Wanneer “kaart insteken/doorhalen” op de lezer verschijnt is hij klaar voor gebruik.
 Lees hier meer over hoe je een betaling doet met de Kaartlezer Pro Contactless.

Verbind de Kaartlezer Pro via Bluetooth

1.Zet de kaartlezer aan
- Zet de kaartlezer aan door op de kleine, zwarte aan/uit knop aan de linkerkant van de kaartlezer te drukken.

2. Activeer Bluetooth op de Kaartlezer Pro
- Druk op de OK-knop op de kaartlezer en houd deze 5 seconden ingedrukt.
- Laat de knop los wanneer het Bluetooth-symbool begint te knipperen.

3. Activeer Bluetooth of je smartphone of tablet
- Open “Instellingen” op je smartphone of tablet en schakel Bluetooth in.
- Wacht tot “iZettle ###” verschijnt, en tik dan op “Koppelen/verbinden” (De ### zijn de laatste 3 cijfers van het serienummer van de Kaartlezer Pro [S/N] ), dit staat op de achterkant van het apparaat).

4. Bevestig verbinding op de Kaartlezer Pro
- Bevestig de Bluetooth verbinding op de Kaartlezer Pro door op de OK-knop te drukken.

5. Bevestig verbinding op je smartphone/tablet
- Wacht een paar seconden, tik dan op bevestig op je smartphone of tablet. Dit moet binnen 30 seconden worden gedaan.

6. Open de app
- Open de iZettle app. Wanneer op het scherm “Kaart insteken/doorhalen” verschijnt kun je beginnen met betalingen accepteren met je Kaartlezer Pro!

Lees hier meer over hoe je een betaling doet met de Kaartlezer Pro.
Hoe weet je of de Kaartlezer Pro is verbonden?
- Ga naar je Bluetooth instellingen op je smartphone of tablet. Wanneer de Kaartlezer Pro is verbonden staat er “iZettle ### verbonden”.
- Open de iZettle app. Op zowel de app als de Kaartlezer Pro moet er staan “Kaart insteken/doorhalen”.
​- Let op dat je op “koppelen/verbinden” drukt op zowel je smartphone of tablet als je Kaartlezer Pro.

Problemen met het verbinden van de kaartlezer via Bluetooth

Controleer eerst of je de laatste versie van de iZettle app hebt.

Are you using an Apple Product (with Apple iOS)? If so, we would like to notify you of a bluetooth connectivity problem between the iZettle card reader and iOS 11. We are actively working with Apple to diagnose this issue, but do not have a full resolution at this time. In the meantime, we recommend you DO NOT update to iOS 11. Please go into the settings on your smartphone or tablet and turn off automatic downloads — this will prevent your iPhone or iPad from downloading the iOS or notifying you about it. Please note that this does not apply if you are using an Android phone or tablet​

De kaartlezer blijft “Welkom!” tonen wanneer ik de iZettle app open heb staan.
- Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone of tablet en tik op “iZettle ###”om te verbinden.
- Ga terug naar de iZettle app en wacht 15 seconden.

Mijn smartphone of tablet zegt “iZettle heeft de verbinding met je kaartlezer verloren”.
- Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone of tablet en tik op “iZettle ###”om te verbinden.
- Ga terug naar de iZettle app en wacht 15 seconden.

De kaartlezer staat niet in de lijst van beschikbare apparaten in de Bluetooth instellingen op mijn smartphone of tablet.
- Zet de kaartlezer uit: Houd de kleine, zwarte aan/uit knop op de linkerkant van de kaartlezer ingedrukt.
- Start de kaartlezer opnieuw op en volg de stappen om te verbinden

Het Bluetooth symbool op de kaartlezer stopt niet met knipperen.
- Zet de kaartlezer uit: Houd de kleine, zwarte aan/uit knop op de linkerkant van de kaartlezer ingedrukt.
- Start de kaartlezer opnieuw op en volg de stappen om te verbinden