Problemen met de kaartlezer

iZettle Reader

1. De kaartlezer gaat niet aan
    a. Steek de laadkabel in de kaartlezer en laad hem op.
  2. Ik heb de iZettle app open maar de kaartlezer toont niet “Kaart insteken/doorhalen” of “Uw kaart a.u.b.”
    a. Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone/tablet om zeker te weten dat de kaartlezer als verbonden wordt getoond. Open dan de app en wacht tot 15 sec. tot de apparaten zijn verbonden.
    b. Verbind de kaartlezer opnieuw. Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone/tablet en tik op “iZettle ###” en verwijder de kaartlezer uit de lijst van onthouden apparaten. Nu kun je de apparaten opnieuw koppelen.
  3. De kaartlezer verliest verbinding met mijn smartphone/tablet
    a. Controleer of je de laatste kaartlezer software hebt geïnstalleerd. Je kunt voor updates zoeken bij “Instellingen” in de app. Werk de kaartlezer bij als er een nieuwe versie beschikbaar is.
  4. Het display van de kaartlezer is bevroren
    a. Start de kaartlezer opnieuw op.
  5. Reader shows “Reader damaged”
    a. De kaartlezer moet met zorg worden behandeld. Als het apparaat wordt blootgesteld aan schokken, extreme variaties in temperatuur, vochtigheid, sabotage of dergelijke zal het “System Tampered” weergeven. Als je kaartlezer dit bericht weergeeft kan het niet langer worden gebruikt. Als de garantie nog geldig is, neem dan contact op met ons Support team.

Als niets van het bovenstaande helpt, stuur dan alsjeblieft een e-mail naar help.nl@izettle.com.

Kaartlezer Lite

- Zorg dat je de laatste versie van de app hebt geïnstalleerd. Je hebt versie 4.0.2 of later nodig voor iOS, of 2.4.9 of later voor Android.

- Zorg dat de audiokabel op de juiste manier in je smartphone/tablet en je kaartlezer is geplugd.

- Haal de audiokabel uit je smartphone/tablet en plug hem opnieuw in.

- Controleer of de audiokabel niet beschadigd is.

- Als de kaartlezer 3 keer snel rood knippert, neem dan alsjeblieft contact op met Support via help.nl@izettle.com.

Als niets van het bovenstaande helpt, stuur dan alsjeblieft een e-mail naar help.nl@izettle.com

Kaartlezer Pro Contactless

De kaartlezer gaat niet aan
- Steek de laadkabel in de kaartlezer en laad hem op. De laadindicator zou rood moeten branden en dit betekent dat de batterij wordt opgeladen. De lezer kan worden gebruikt terwijl hij wordt opgeladen.

De laadindicator knippert rood
- Probeer een andere laadkabel. Als het blijft knipperen terwijl de kabel is aangesloten stuur dan alsjeblieft een e-mail naar help@izettle.com.

Ik heb de iZettle app open maar de kaartlezer toont niet “Kaart insteken/doorhalen” of “Uw kaart a.u.b.”
-    Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone/tablet om zeker te weten dat de kaartlezer als verbonden wordt getoond. Open dan de app en wacht tot 15 sec. tot de apparaten zijn verbonden.
-    Verbind de kaartlezer opnieuw. Ga naar de Bluetooth instellingen op je smartphone/tablet en tik op “iZettle ###” en verwijder de kaartlezer uit de lijst van onthouden apparaten. Nu kun je de apparaten opnieuw koppelen.

De kaartlezer verliest verbinding met mijn smartphone/tablet
-  Controleer of je de laatste kaartlezer software hebt geïnstalleerd. Je kunt voor updates zoeken bij “Instellingen” in de app. Werk de kaartlezer bij als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Het display van de kaartlezer is bevroren
- Start de kaartlezer opnieuw op.

Als de bovengenoemde oplossingen niet helpen stuur dan alsjeblieft een e-mail naar help.nl@izettle.com.

Kaartlezer Pro

- Begin met controleren of de batterij is opgeladen door de micro USB kabel op de kaartlezer aan te sluiten en hem op te laden. Het batterijsymbool op het scherm laat zien wanneer de batterij volledig geladen is. De kaartlezer kan tijdens het laden gewoon gebruikt worden.

- De Kaartlezer Pro laadt niet op. Dit kan voorkomen wanneer de kaartlezer heel weinig batterij heeft, zelfs als het is aangesloten op een stopcontact. Volg deze stappen:

- Sluit de laadkabel aan op de kaartlezer en het stopcontact.

- Zet de kaartlezer uit door de kleine, zwarte aan/uit knop aan de linkerkant van de kaartlezer een paar seconden ingedrukt te houden.

- De laadindicator zou een vast, rood licht moeten geven, dit betekent dat de batterij wordt opgeladen. Opmerking: Als de laadindicator aan de zijkant rood knippert, neem dan alsjeblieft contact op met: help.nl@izettle.com.

- Probeer je smartphone of tablet opnieuw op te starten. Probeer ook de app opnieuw op te starten.

- Controleer ook of je de laatste versie van de app hebt gedownload op je apparaat.

- Je kunt ook je kaartlezer opnieuw met je apparaat verbinden. Ga naar de Bluetooth instellingen op je apparaat en verwijder de kaartlezer in de lijst van onthouden apparaten. Wanneer de kaartlezer is verwijderd kun je hem opnieuw verbinden met gebruik van deze instructies.

- De kaartlezer moet met zorg worden behandeld. Als het apparaat wordt blootgesteld aan schokken, extreme variaties in temperatuur, vochtigheid, sabotage of dergelijke zal het “System Tampered” weergeven. Als je kaartlezer dit bericht weergeeft kan het niet langer worden gebruikt. Als de garantie nog geldig is, neem dan contact op met ons Support team.

Als niets van het bovenstaande helpt, stuur dan alsjeblieft een e-mail naar help.nl@izettle.com

De fabrieksinstellingen van je Kaartlezer Pro of Pro Contactless herstellen

Het wordt aangeraden alleen de fabrieksinstellingen te herstellen wanneer je kaartlezer niet reageert terwijl hij volledig opgeladen is.

Controleer eerst het volgende voordat je de fabrieksinstellingen herstelt:
  1. Of je de laatste softwareversie op de kaartlezer hebt geïnstalleerd. Lees meer.
  2. De kaartlezer aan/uit hebt gezet.

Als je nog steeds problemen met je Kaartlezer Pro of Pro Contactless hebt, herstel dan de fabrieksinstellingen. Houd er rekening mee dat je na het herstel opnieuw de software op je kaartlezer moet bijwerken.
  1. Allereerst, controleer of je kaartlezer volledig is opgeladen.
  2. Druk met het gebruik van een speld, paperclip of iets soortgelijks, het knopje naast de aan/uit knop in. Er worden dan drie opties getoond:
    1. Power up as normal
    2. System restore
    3. Total factory reset
  3. Kies optie nr. 3 en kies “Yes”. (Zelfs als je de alternatieven niet ziet, kun je nummer 3 op je kaartlezer selecteren om het herstel van de fabrieksinstellingen te starten.) De kaartlezer zal nu volledig resetten.
  4. Verbind je kaartlezer opnieuw met je smartphone of tablet.
  5. Wanneer je kaartlezer met je smartphone of tablet verbonden is kun je de software van je kaartlezer bijwerken.

Heb je meer hulp nodig?

Als je niet kan vinden waar je naar op zoek bent, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Ons Support team is elke werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 17:00

If you’ve encountered the error message “URL is not supported” in your app, please re-install it – this will fix the issue. No data will be lost.