Productoverzicht

Over het productoverzicht

Het productoverzicht is het mooie en goed georganiseerde centrale punt van je iZettle app. Hier kun je specifieke foto's en prijzen toevoegen voor elk product of dienst die je aanbiedt.

Tijd besteden aan het bouwen van je productoverzicht en het gebruik maken van alle functies geeft je belangrijke voordelen. Het maakt het verloop van de verkoop snel en intuïtief, en het geeft je de mogelijkheid om eerdere verkopen gedeeltelijk terug te storten mocht dat nodig zijn. Maar het helpt de app vooral om waardevolle data zoals je verkoopcijfers of info over je best verkopende producten te verzamelen, die je weer kunt gebruiken om de prestaties van je bedrijf te meten.

Je kunt je productoverzicht direct vanuit de app beheren, of op my.izettle.com.

Prijzen instellen
Wanneer je een nieuw product creëert in je productoverzicht, kan je kiezen voor een vaste prijs per eenheid, of voor een prijs gebaseerd op variabele eenheden zoals kilo’s of uren.
Prijs per eenheid
Stel een vaste prijs of een prijs per eenheid in voor elk van je producten/diensten. Je kunt ook het prijsveld leeg laten. In dit geval dien je elke keer dat je het product toevoegt aan de winkelwagen opnieuw manueel een bedrag in te voeren.
Variabele eenheid
Je kan ook een prijs instellen op basis van een specifieke variabele eenheid, zoals per kilo, per uur of voor een andere gewenste maateenheid. Voer de eenheid van het product (bijv. Kg.) en de prijs per eenheid in. Wanneer je het product dan aan je winkelmandje toevoegt, voer dan het gewicht in je gewenste maateenheid In dat je gaat verkopen. Zo wordt de prijs automatisch berekend.

Producten toevoegen

Ja eerste product toevoegen

In de app

Ga naar het productoverzicht bij Producten en tik op het Bewerk-icoontje. Tik vervolgens op de “+”-knop in de rechter benedenhoek. Selecteer dan of je een product of een korting wil toevoegen, door één van deze twee tabs te selecteren. Schrijf dan de naam van het product, voer de verkoopprijs in en voeg eventueel een foto toe bij het camera-icoontje. Je kunt hier ook het juiste BTW-percentage voor het product selecteren.

Op my.izettle.com
Log in via de portal op my.izettle.com en ga naar Producten in het menu.  Klik op de groen-gearceerde “Voeg Product toe”-knop en voeg in het nieuwe scherm de naam, verkooppijs en een foto van het product toe. Je kunt hier ook het juiste BTW-percentage voor het product selecteren.

* Let op dat de afbeelding die je aan je product wilt toevoegen een .jpg of .png formaat heeft.

Meer producten toevoegen

In de app
Wanneer je in het productoverzicht bent, klik je eerst op het Bewerk-icoontje, en dan op de “+”-knop. Vervolgens volg je weer bovenstaande stappen.

Op my.izettle.com
Volg simpelweg dezelfde stappen als wanneer je je eerste product toevoegt.

Producten in bulk toevoegen via Excel

Als je een groot aantal producten in je winkel hebt, kan je deze in één keer toevoegen aan je productoverzicht door een Excel bestand te uploaden met alle productdetails.  Je kunt maximaal 2.000 producten tegelijk toevoegen. Heb je er meer, dan kan je dit proces natuurlijk herhalen.

Producten toevoegen met varianten

Als je een product verkoopt dat in verschillende maten, kleuren of prijzen verkrijgbaar is, kan je gewoon één product aanmaken en dan de verschillende varianten van dat product toevoegen. Elk variant kan een unieke naam en prijs hebben. Tik gewoon op het Bewerk-icoontje, dan op het product en kies “Voeg variant toe”. Je kunt bijvoorbeeld kleine, medium en grote koffies voor verschillende prijzen verkopen.

BTW

Je kunt BTW-percentages toewijzen aan elk product dat je aan het productoverzicht bij Producten toevoegt.

Kortingen

Een korting toevoegen

In de app
Je kunt kortingen toevoegen aan je productoverzicht om deze snel toe te kunnen passen tijdens het afrekenen. Vanuit je productoverzicht bij Producten, druk je op het Bewerk-icoontje en dan op de “+” knop aan de rechterkant. Selecteer de Korting-tab en voer een percentage of vaste bedrag in. Geef deze korting ook een naam in de Beschrijving.

Kortingen toepassen

In de app
Je kunt een korting toepassen op individuele items, of op alle items in je winkelwagentje. Ga naar het winkelwagentje en dan naar de Korting-knop om een percentage of vast bedrag te selecteren. Of voeg een korting aan een individueel item in de winkelwagen toe door deze in de winkelwagen te selecteren en vervolgens op de Korting-knop te tikken.
Organiseren/bewerken van producten

Je producten in mappen ordenen

In de app
Je kunt soortgelijke producten in mappen groeperen. Begin door op het Bewerk-icoontje te tikken, sleep dan het product bovenop het andere product om een map aan te maken. Geef je map een passende naam en sleep vervolgens de overige producten die je wil toevoegen naar de map.

Producten bewerken

In de app
Ga naar Producten en tik op het Bewerk-icoontje rechtsboven of houdt één van je producten lang geselecteerd. Selecteer vervolgens het product dat je wilt aanpassen om naar de productdetails te gaan. Wanneer je in de Bewerk-modus zit, kun je er ook voor kiezen om een product te verwijderen door op het product te klikken en vervolgens op de rode Verwijder-knop te drukken.

Op my.izettle.com
Ga naar Producten in het menu en klik op de Bewerken-knop rechts van het product dat je wilt aanpassen. Door het vakje aan te vinken links van een product, kan je deze ook verwijderen.

Voeg een opmerking toe aan een item

Tik op een product in het winkelmandje om een opmerking toe te voegen. Let op: Alleen beschikbaar voor iOS apparaten.