Terugbetalingen

Terugbetalingen doen met iZettle is heel eenvoudig! Je kunt een volledige terugbetaling doen in de app of op my.izettle.com. Op dit moment zijn gedeeltelijke terugbetalingen alleen beschikbaar in de iOS app. Terugbetalingen kunnen tot 365 dagen na de transactie datum worden gedaan.
Gedeeltelijke Terugbetalingen (alleen iOS)
Volledige Terugbetalingen
Belangrijk informatie over terugbetalingen

Dit is hoe je een gedeeltelijke terugbetaling doet:

(Alleen beschikbaar voor iOS en voor betalingen die met gebruik van items uit het Productoverzicht zijn gedaan)

1.     Log in op de app.
2.    Ga naar het menu door op https://izettle.desk.com/customer/portal/attachments/690838 te tikken.
3.    Ga naar Kassabonnen.
4.    Kies de betaling waarvoor je een terugbetaling wil doen en tik op Terugbetaling.
5.    Selecteer de product(en) die je wilt terugbetalen > tik op Volgende.
6.    Voer je wachtwoord in als je een kaartbetaling terugbetaalt, druk in andere gevallen op Bevestigen.

Dit is hoe je een volledige terugbetaling doet:

In-app:
1.     Log in op de app.
2.    Ga naar het menu door op https://izettle.desk.com/customer/portal/attachments/690838 te tikken.
3.    Tik dan op Kassabonnen.
4.    Kies de betaling waarvoor je een terugbetaling wil doen en tik op Terugbetaling.
5.    On iOS: Tik op Selecteer alles als de betaling is gedaan met het gebruik van het Productoverzicht en je alle gekochte items wilt terugbetalen > tik dan op Volgende.
6.    Voer je wachtwoord in als je een kaartbetaling terugbetaalt, en druk op Bevestigen.

Op my.izettle.com:

1.     Log in op my.izettle.com.
2.    Ga naar Verkopen > ga dan naar Bonnen.
3.    Selecteer de betaling die je wilt terugbetalen. Je zal wellicht de zoekdata moeten aanpassen om de beoogde betaling te vinden.
4.    Klik op de betaling die je wilt terugbetalen en klik dan op Terugbetaling.
5.    Voer vervolgens je wachtwoord in en druk om te bevestigen op Terugbetaling.

Belangrijk informatie over terugbetalingen:

- Je kunt zowel contante betalingen als kaartbetalingen terugbetalen.
- Na het doen van een terugbetaling van een kaartbetaling naar de rekening van een klant kan het een paar werkdagen duren voor het geld op de rekening van de klant staat.
- Kaartbetalingen kunnen tot 365 dagen nadat de betaling heeft plaats gevonden worden terugbetaald.
- Als je een kaartbetaling wilt terugbetalen, dan zal het bedrag teruggestort worden op de bankrekening die verbonden is aan de betaalkaart die gebruikt was voor de oorspronkelijke betaling.
- Wanneer je een kaartbetaling terugbetaalt, wordt de toeslag naar je teruggestort.
- Om een terugbetaling voor een kaartbetaling te doen, heb je genoeg saldo nodig op je iZettle account. Het saldo moet minstens hetzelfde zijn als het bedrag dat je wil terugbetalen. Je kunt je  Minimum saldo instellen wanneer je inlogt op je account op my.izettle.com. Klik op je naam/bedrijfsnaam in het menu bovenin en ga naar Instellingen en Account instellingen. Scroll naar beneden en klik op Minimum saldo. Klik vervolgens op Ja en voer het bedrag in dat je wilt instellen als je minimale saldo.

Wat je niet kunt doen

- Gedeeltelijke terugbetalingen voor betalingen van een aangepast bedrag.
- Gedeeltelijke terugbetalingen doen met de Android app (we zijn er wel druk mee bezig om dit binnenkort mogelijk te maken!).
- Terugbetalen naar een andere kaart dan de betaalkaart die is gebruikt voor de originele betaling.