Bonnen

Wanneer een betaling is voltooid toont de iZettle Go app een scherm waarop je kunt kiezen om de bon per e-mail of SMS te versturen, of om de bon te printen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een bon uit te schrijven.

Hoe je gegevens toevoegt aan je bon zoals je website, e-mailadres of extra opmerkingen, kan je hier leren.

Bon via e-mail

Om een bon via e-mail te versturen, laat je de klant simpelweg zijn of haar e-mailadres invoeren en tik je op Gereed. De bon wordt dan per e-mail verzonden naar de inbox van je klant.

Bon via SMS

Hetzelfde geldt voor een bon via SMS; laat je klant zijn of haar e-mailadres invoeren en tik op Gereed. De bon wordt dan per sms naar de mobiele telefoon van je klant verzonden. Je hoeft niet te betalen voor de sms.

Geprinte bonnen

Om een bon te printen moet er een geschikte printer zijn verbonden, kies van welke printer je wil printen in de instellingen. Lees hier meer over ondersteunde printers.

Je kunt kiezen of je de bon handmatig wil printen na elke betaling, of om automatisch te printen zodra de betaling voltooid is. Ga naar de instellingen in de iZettle Go app om het automatische printen van de bon te activeren.

Fysieke bonnen

Wanneer de klant geen e-mailadres of mobiele telefoon heeft, of deze gegevens niet met je wilt delen, of wanneer het niet mogelijk is om een bon uit te printen, dan kan je er altijd nog een handmatig uitschrijven.

Op de bon moet de volgende informatie staan:

• Naam van je bedrijf
  • Adres van je bedrijf
  • Bon nummer of transactie referentie
  • Transactie bedrag en valuta
  • Transactie datum
  • Afgekort kaartnummer (alleen de laatste 4 cijfers)

Hoe we de contactgegevens van je klanten verwerken

De functie voor digitale bonnen als onderdeel van de iZettle-dienst wordt aangeboden door PayPal (Europe) S.à.r.l et Cie S.C.A. (“PayPal”, “Wij”).

We gebruiken de contactgegevens van je klanten alleen om digitale bonnen te versturen. Hun contactgegevens worden met niemand gedeeld. Als je klant wil dat we hun contactgegevens verwijderen, vraag ze dan om de link op hun bon te volgen.