Bonnen

Wanneer een betaling is voltooid toont de app een scherm waarop je kunt kiezen om de bon per e-mail of SMS te versturen, of om de bon te printen. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om een fysieke bon te schrijven.

Lees hier meer over hoe iZettle omgaat met de contact gegevens van jouw klanten.

Bon via e-mail

Om een bon via e-mail te versturen, laat je de klant simpelweg zijn of haar e-mailadres invoeren en tik je op “Gereed”. De bon wordt dan per e-mail verzonden naar de inbox van je klant.

Bon via SMS

Hetzelfde geldt voor een bon via SMS; laat je klant zijn of haar e-mailadres invoeren en tik op “Gereed”. De bon wordt dan per sms naar de mobiele telefoon van je klant verzonden. Je hoeft niet te betalen voor de sms.

Geprinte bonnen

Om een bon te printen moet er een geschikte printer zijn verbonden, kies van welke printer je wil printen in de instellingen. Lees hier meer over ondersteunde printers.

Bestel een bonprinter

Je kunt kiezen of je de bon handmatig wil printen na elke betaling, of om automatisch te printen zodra de betaling voltooid is. Ga naar de instellingen in de app om het automatische printen van de bon te activeren.

Fysieke bonnen

Wanneer de klant geen e-mailadres of mobiele telefoon heeft, of het is niet mogelijk om een bon te printen, kun je eentje met de hand schrijven.

Op de bon moet de volgende informatie staan:
  • Naam van je bedrijf
  • Adres van je bedrijf
  • Bon nummer of transactie referentie
  • Transactie bedrag en valuta
  • Transactie datum
  • Afgekort kaartnummer (alleen de laatste 4 cijfers)

Hoe iZettle contact gegevens van je klanten opslaat

iZettle gebruikt alleen de contact gegevens van je klanten om de bon te versturen. De contact gegevens worden met niemand gedeeld. Wanneer je klant wil dat wij hun contact gegevens verwijderen, kun je ze vragen om de link op de bon te volgen.