De software van je kaartlezer updaten

Door de nieuwste versie van onze kaartlezer-software te gebruiken, kan je de prestaties en ervaring van je kaartlezer verbeteren.

Belangrijk:

• Zorg ervoor dat de kaartlezer en je smartphone of tablet opgeladen zijn.
  • Houd de smartphone of tablet dicht bij de kaartlezer om connectiviteit te verzekeren

Zorg er vóór je probeert om de kaartlezer-software te updaten voor dat je de nieuwste versie van de Zettle Go-app gebruikt. Volg de volgende stappen om de nieuwste Zettle Go-app op je smartphone of tablet te downloaden:

1. Ga naar de Apple App Store of Google Play Store om te zien of er een update is
  2. Als er een update beschikbaar is, installeer dan de nieuwste versie van de app

Zodra de nieuwste Zettle Go-app op je apparaat is geïnstalleerd, kan je controleren of er een software-update voor je kaartlezer beschikbaar is, of dat er momenteel een gedownload wordt:

1. Zorg ervoor dat de kaartlezer aanstaat en verbonden is met je smartphone of tablet.
  2. Ga in de Zettle Go-app naar "Instellingen" > "Kaartlezers" en tik vervolgens op de verbonden kaartlezer. In dit scherm zie je de details van je kaartlezer, inclusief de huidige software-versies op de kaartlezer.
  3. Als er een software-update voor je kaartlezer beschikbaar is, wordt deze bovenin het scherm weergegeven:

Automatische update
Als er een automatische software-update aan de gang is, zie je hier de voortgang van deze download. Zodra de software-update van de kaartlezer klaar is om te worden geïnstalleerd, ontvang je een melding en word je gevraagd om de installatie te voltooien. De kaartlezer start opnieuw op en het proces om de nieuwste software te installeren duurt ongeveer 7 seconden.

Handmatige update
Als er een update beschikbaar is maar deze is nog niet gestart, druk dan op de groene knop met "Kaartlezer updaten" om het proces handmatig te starten, en volg vervolgens de instructies om de update te voltooien. Zodra de software is gedownload, start de kaartlezer opnieuw op om de update te installeren. De tijd om de kaartlezer via dit proces te updaten duurt ongeveer 3-5 minuten.

Lees meer:
Compatibele smartphones en tablets
Probleemoplossing voor kaartlezers