Importeer en exporteer je producten

Deze pagina bevat:
Importeer producten
Exporteer en bewerk producten
Goed om te weten

Als je veel producten aan je productoverzicht wil toevoegen of bewerken, kun je ook de import- en exportfunctie gebruiken. Deze is erg handig wanneer je een winkel met veel producten hebt. Je kunt dan ook barcodes voor je producten uploaden.

Importeer producten

1. Download de Excel template.

Log in op my.izettle.com en ga naar Producten. Klik op “Export Excel” om de spreadsheet te downloaden.

2. Voeg informatie toe.

Het Excel document heeft de volgende kolommen waar je informatie over je producten kunt toevoegen. Om een nieuw product toe te voegen, zet je de informatie in de volgende beschikbare rij in de spreadsheet.
·       Product: De naam van je product. (Verplicht.)
·       Variant: Varianten van een product zoals kleur, maat of smaak kunnen hier worden toegevoegd. Alle varianten moeten precies dezelfde Product naam hebben om verbonden te zijn, en zijn hoofdlettergevoelig. (Optioneel.)
·       Prijs: De prijs van je product of variant. Laat dit oningevuld als je de prijs bij het afrekenen pas wil invoeren. (Optioneel.)
·       Barcode: Als je producten met barcodes hebt kun je het barcodenummer toevoegen aan deze kolom. Daarna kun je het product scannen in de app wanneer je een ondersteunende barcode scanner hebt verbonden. (Optioneel.)
·       Specifieke Eenheid: Als je product per stuk wordt verkocht kun je deze kolom open laten. In andere gevallen kun je eenheden zoals g (gram), m (meter) of u (uren) hier invoeren. Eenheid namen kunnen niet langer dan 4 karakters zijn. (Optioneel.)
·       BTW-tarief: Voer hier het btw-tarief voor het product in. Je kunt alleen btw-tarieven gebruiken die relevant zijn in jouw land. 0%, 6% of 21%. (Optioneel.)
·       Product ID: Bij het invoeren van nieuwe producten laat je deze kolom leeg.

Wil je dit Excelbestand aanpassen en dan weer uploaden, verander dan geen namen van kolommen, verwijder geen kolommen en verander de volgorde van de kolommen niet.

3. Importeer je Excel bestand.

Bewaar je spreadsheet in .xls formaat. Klik op ”Import Excel” in my.izettle.com/products. Sleep je Excel bestand naar je browserscherm of kies het bestand van je computer.

4. Controleer je import.

Wanneer je Excel bestand is geüpload kun je je import controleren. Eventuele fouten die zijn gedetecteerd, worden gemarkeerd.

Maak vervolgens de nodige aanpassingen aan je Excel bestand tot er geen foutjes meer in staan, en upload het opnieuw. Wanneer je tevreden bent met de aanpassingen klik je op Importeer Producten.

Exporteer & bewerk producten

Als je al producten in je productoverzicht hebt staan die je wilt bewerken, kun je je producten exporteren met gebruik van Excel en dan weer het .xls-bestand met de  geïmplementeerde aanpassingen importeren.

1. Download je producten.

Log in op my.izettle.com en ga naar producten. Klik ”Export Excel” om een spreadsheet met je producten te downloaden.

2. Bewerk informatie.

Bewerk de informatie van je producten in de bovenstaande kolommen. Verander niets aan het Product-ID. Dit is namelijk de manier waarop iZettle weet of een product al in je productoverzicht staat. Verander geen namen van kolommen, verwijder geen kolommen en verander niet de volgorde van de kolommen.

3. Importeer je Excel bestand en controleer je aanpassingen.

Bewaar en importeer je bestand op de bovenstaande manier.

Goed om te weten

·       Alle varianten van hetzelfde product moeten hetzelfde BTW-tarief hebben.
·       Alleen .xls formaat wordt ondersteund, niet .xlsx of .csv.
·       Je kunt geen mappen toevoegen, verwijderen of bewerken met deze functie.
·       Laat geen rijen leeg in het midden van je Excel bestand.
·       Je Excel bestand kan niet meer dan 2.000 rijen bevatten. Als je nog meer producten wil importeren, importeer ze dan in fases.