Je producten importeren en exporteren

Producten importeren
Producten exporteren & aanpassen
Goed om te weten

Als je veel producten in je Productbibliotheek wilt toevoegen of bewerken, kan je gebruikmaken van de importeer- en exporteerfuncties. Creëer of update je winkel in een handomdraai door productinformatie toe te voegen aan een Excel-bestand en dit naar je Productoverzicht te importeren.

Producten importeren

1. Download het Excel-template

Log in op my.izettle.com en ga naar Producten. Klik op de link van het bestand met het template om een Excel-bestand te downloaden.

Als je al producten in je bibliotheek hebt, krijg je toegang tot het template-bestand door op 'Importeren' te klikken. Op het volgende scherm vind je het voorbeeldbestand links onderaan.

2. Producten importeren

Het Excel-bestand bevat de volgende kolommen waar je informatie over je producten toevoegt. Om een nieuw product toe te voegen, voer je de benodigde informatie erover in op de volgende beschikbare rij in de spreadsheet.

• Naam: de naam van je product. (Verplicht)
  • Aangepaste eenheid: als je product per stuk wordt verkocht, kan je deze kolom leeg laten. Anders kan je hier eenheden invullen zoals g (gram), m (meter) of uur. Namen van eenheden mogen niet langer zijn dan 4 tekens. (Optioneel)
  • Btw in %: voer het btw-tarief voor dit product hier in. Je kan alleen btw-tarieven invoeren die van toepassing zijn in jouw land: 0%, 6% of 21%. (Optioneel)
  • Variantnaam: varianten van een product zoals kleur, maat of smaak worden hier toegevoegd. Om een nieuwe variant toe te voegen, voeg je een nieuwe rij toe onder het hoofdproduct en laat je alle velden links van 'Variantnaam' leeg. Een product moet minimaal 1 variant hebben. (Verplicht)
  • Prijs: de prijs van de variant. Laat dit veld leeg als je de prijs pas wilt invoeren bij het afrekenen. (Optioneel)
  • Kostprijs: De kostprijs van de variant.
  • Barcode: als je producten met barcodes verkoopt, kan je de betreffende barcodes in deze kolom toevoegen. Je kunt het product dan binnen de iZettle Go-app scannen, mits je een ondersteunde barcodescanner verbonden hebt. (Optioneel)
  • SKU: de SKU van de variant.
  • Balans: de hoeveelheid van de voorraad. Als je een hoeveelheid invoert, wordt het tracken van de inventaris voor dit item automatisch geactiveerd. Nadat je het Excel-bestand hebt geïmporteerd, zie je de nieuwe voorraadbalans in het Inventaris-tabblad.
  • Variant-ID: laat deze kolom bij het toevoegen van nieuwe varianten leeg. Het ID wordt automatisch gegenereerd en is voor iZettle een manier om te weten of een product al in je productbibliotheek staat
  • Variant-ID: laat deze kolom bij het toevoegen van nieuwe producten leeg. Het ID wordt automatisch gegenereerd en is voor iZettle een manier om te weten of een product al in je productbibliotheek staat

WAARSCHUWING!
Je mag de namen van kolommen niet wijzigen, geen kolommen verwijderen of de volgorde van de kolommen wijzigen. Wijzig het Product-ID of Variant-ID niet. Op deze manier weet iZettle of een product al in je productbibliotheek staat.

3. Je Excel-bestand importeren

Sla je spreadsheet op in .xls- of .xlsx- formaat op. Zorg ervoor dat de namen overeenkomen met de namen in het template-bestand. Klik binnen my.izette.com/products op 'Excel importeren'. Sleep je Excel-bestand naar je browservenster en laat het daar los, of kies het bestand vanaf je computer.

4. Je import controleren

Sla je spreadsheet op in .xls- of .xlsx- formaat op. Zorg ervoor dat de namen overeenkomen met de namen in het template-bestand. Klik binnen my.izette.com/products op 'Excel importeren'. Sleep je Excel-bestand naar je browservenster en laat het daar los, of kies het bestand vanaf je computer.

Producten exporteren & aanpassen

Als je al producten in je Productbibliotheek hebt die je wilt aanpassen, kan je producten exporteren, deze bewerken met gebruik van Excel, en de wijzigingen importeren.

1. Download je producten

Log in op my.izettle.com en ga naar Producten. Klik op 'Excel exporteren' om een spreadsheet met een lijst met je producten te downloaden.

2. Bewerk informatie

Bewerk de informatie over je producten in de bovenstaande kolommen.

WAARSCHUWING!
Je mag de namen van kolommen niet wijzigen, geen kolommen verwijderen of de volgorde van de kolommen wijzigen. Wijzig het Product-ID of Variant-ID niet. Op deze manier weet iZettle of een product al in je productbibliotheek staat.

3. Importeer je Excel-bestand en controleer je wijzigingen

Sla het bestand op en importeer het op de hierboven beschreven manier.

Goed om te weten

• Alle varianten van hetzelfde product moeten hetzelfde btw-tarief hebben.
  • Ondersteunde formaten zijn .xls en .xlsx.
  • Je kan geen mappen toevoegen, verwijderen of bewerken met deze functie.
  • Hernoem de spreadsheet niet en voeg ook niet meer sheets/tabbladen toe in het Excel-bestand.
  • Je Excel-bestand kan niet meer dan 2.000 rijen bevatten. Als je meer dan 2.000 producten wilt toevoegen, importeer deze dan per batch.