Problemen oplossen voor de iZettle Reader

Wat te doen als je iZettle Reader niet meer werkt (niet jouw kaartlezer? Klik
hier voor andere iZettle kaartlezers.)

De kaartlezer gaat niet aan

1. Laadproblemen.
2. Mijn Reader start niet meer op.

Ik kan hem aanzetten, maar hij werkt niet meer

1. Firmware updaten
2. Het scherm laat constant "Zoeken naar" zien
3. Het scherm is bevroren of toont een vreemde tekst
4. "Reader beschadigd"-bericht
5. Mijn Reader leest geen kaarten

Andere problemen

Ik kan hem niet aanzetten

1. Waarom laadt mijn Reader niet op?

Je kunt altijd controleren of je iZettle Reader aan het opladen is via de app:

- Ga naar het hoofdmenu in de iZettle Go app door te tikken op
- Ga vervolgens naar Instellingen > Kaartlezer.
- Er zal een "Oplaad"-indicator naast het Batterijniveau verschijnen als je iZettle verbonden en aan het opladen is.

Als je een Dock gebruikt om je Reader op te laden, moet het LED-lichtje groen oplichten.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en er is geen teken dat je iZettle Reader aan het opladen is, volg dan de volgende instructies:

Het mogelijke probleem

Oplossing

De laadplaten op je Reader of Dock zijn vuil.

Er kan zich na verloop van tijd vuil ophopen, wat het opladen kan bemoeilijken. Maak de 2 kleine, gouden cirkels aan de achterkant van de Reader of op de Dock zorgvuldig schoon met een zachte borstel of een doekje met alcohol. Gebruik geen metaalachtige voorwerpen om schade aan de platen te voorkomen.

De USB-poort, -uitgang of -kabel is defect.

Gebruik als je dit nog niet geprobeerd hebt een andere poort, of gebruik een andere USB-kabel.

De Reader is niet juist aangesloten op de laadplaten op de Dock.

Controleer de aansluiting en probeer je Reader opnieuw aan de Dock aan te sluiten.

De Reader is defect.

Probeer de Reader opnieuw op te starten door de Power-knop ingedrukt te houden.

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en de iZettle Reader laadt nog steeds niet, neem dan contact op met ons Support-team voor verdere hulp.

1. Waarom start mijn Reader niet op?

Zorg ervoor dat je kaartlezer opgeladen is. Verbind deze met een stroomtoevoer via USB of met de Dock. Houd de Power-knop een paar seconden ingedrukt om je Reader te resetten. Het kan zijn dat je deze knop langer dan 20 seconden ingedrukt moet houden. Nu zou je Reader moet opstarten.

Als je Reader nog steeds niet opstart, neem dan contact op met ons Support-team voor verdere hulp.

Ik kan hem aanzetten, maar hij werkt niet

1. Firmware updaten

Zorg er altijd voor dat je Reader op de laatste firmware runt. Met de laatste firmware verbetert de algehele stabiliteit van je Reader.

Om de firmware van de Reader te updaten open je de iZettle Go-app en ga je naar Instellingen in het hoofdmenu en dan naar Kaartlezer. Daar controleer je of er beschikbare updates zijn. Er verschijnt een knop met "Reader updaten" als er beschikbare firmware-updates zijn voor je iZettle Reader. Je kunt hier meer informatie vinden over hoe je de firmware van je Reader moet updaten. Houd er rekening mee dat de Reader via Bluetooth met je apparaat verbonden moet zijn om de firmware te kunnen updaten.

Zorg er tevens voor dat je de laatste versie van de iZettle Go-app op je smartphone of tablet geïnstalleerd hebt. De laatste versie van de iZettle Go-app is beschikbaar via Google Play en in de App Store. Zoek naar "iZettle" en tik op Update als er een nieuwe versie beschikbaar is. Je kunt ook hier  klikken om naar updates te zoeken als je een apparaat gebruikt dat wordt ondersteund door Android of iOS.

2. Mijn Reader blijft "Zoeken naar" of "Wachten op" weergeven als ik hem aan mijn smartphone of tablet probeer te koppelen.

Als je Reader "Zoeken naar" (op iOS) of "Wachten op" (op Android) weergeeft, betekent dit dat je Reader al eerder gekoppeld is aan hetzelfde apparaat of een ander apparaat.

Als je Reader niet wordt herkend door je smartphone/tablet, controleer dan eerst of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat. Als de Reader niet eerder aan een apparaat gekoppeld is en je hem net hebt aangezet, herstart het koppelen dan door de OK-knop gedurende 3-5 seconden ingedrukt te houden, en voltooi vervolgens de standaard stappen om hem te koppelen.

Als je Reader nog steeds "Zoeken naar"/"Wachten op" weergeeft, ga dan naar de Bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet. Controleer of de iZettle Reader in de lijst verschijnt en of deze als Verbonden wordt weergegeven. Als er andere Readers verschijnen die ook gekoppeld zijn, verwijder de apparaten die je niet nodig hebt door (bij het gebruik van een iOS apparaat) op "i" en vervolgens op "Apparaat vergeten" te tikken. Als je een Android apparaat hebt, tik je op het tandwieltje naast het apparaat dat je wilt verwijderen en selecteer je “Koppeling opheffen”. Alleen de Reader die je wilt verbinden moet in de lijst blijven staan. Herstart vervolgens de stappen om de Reader te koppelen.

Als de Reader "Verbonden met" weergeeft, zou de verbinding correct moeten werken.

Specifiek voor Android:

Als de Reader die je wilt koppelen als verbonden wordt weergegeven in de Bluetooth-instellingen van je smartphone/tablet, en er verschijnen geen andere kaartlezers als Verbonden, zou de verbinding nu correct moeten werken.

Als de bovenstaande stappen niet werken, probeer de Reader dan met een andere smartphone/tablet te verbinden om te kijken of er verbindingsprobleem met het specifieke model van je apparaat bestaan.

Neem als het probleem aanhoudt contact op met het Support-team voor verdere hulp en vermeld het model van het apparaat dat je gebruikt.

3. Mijn Reader bevroor, toonde een vreemde tekst en kon niet worden uitgeschakeld.

- Houd de Power-knop ingedrukt tot de Reader uitschakelt. Het kan zijn dat je deze knop langer dan 20 seconden ingedrukt moet houden.
- Schakel de Reader nu opnieuw in.
- De Reader zou nu normaal moeten werken.

Zorg er vervolgens voor de de Reader op de laatste firmware runt om deze problemen te voorkomen. Bekijk "Firmware updaten " hierboven, of klik hier om te zien hoe je de firmware moet updaten.

4. Mijn Reader toont "Reader beschadigd".

Onze Readers zijn ontworpen om het "Reader beschadigd"-bericht weer te geven als er een probleem is opgetreden. Als dit gebeurt, vernietigt de Reader zichzelf in verband met veiligheidsredenen. Als je Reader dit bericht weergeeft, kan hij niet langer worden gebruikt. Lees hier meer over de garantie van je Reader en neem contact op met ons Support-team voor verdere hulp.

5. Mijn Reader leest geen kaarten

Dit probleem komt vooral voor bij Android apparaten en treedt op als de Reader klaar is om kaarten te accepteren, maar als de iZettle Go-app dat nog niet is. Ten eerste, steek de kaart alleen in of veeg deze door de kaartlezer als het "Insteken/vegen"-bericht op je Reader wordt weergegeven.

Als de kaart van je klant nog steeds niet kan worden gelezen, ga dan naar Instellingen > Kaartlezer in de iZettle Go-app en controleer of de Reader verbonden is. Als de Reader verbonden is en het "Kaart insteken/vegen"-scherm wordt weergegeven, betekent dit dat er een goede verbinding is tussen de Reader en je smartphone/tablet en dat je Reader kaarten zou moeten kunnen lezen. Neem als het probleem aanhoudt contact op met ons Support-team voor verdere hulp.

Andere problemen

Als de bovenstaande suggesties niet hebben geholpen, neem dan contact op met ons Support-team zodat wij je verder kunnen helpen.