Probleemoplossing met oudere modellen van de kaartlezer

Op zoek naar de Zettle Reader 2?

Klik hier voor de verschillende stappen voor probleemoplossing met de nieuwste Zettle Reader 2.

Zettle Reader

Hoe begin ik met het gebruik van de Zettle Reader?
Voor informatie over het instellen van je Zettle Reader ga je naar onze snelle handleiding.

Opladen

Waarom laadt mijn Reader niet op?
Je kunt altijd controleren of je Zettle Reader oplaadt via de app:

• Ga naar het Zettle-appmenu door op menu te tikken.
  • Ga vervolgens naar Instellingen > Kaartlezers.
  • Er zal een “Laden”-indicator naast het Batterijniveau verschijnen als je Zettle Reader oplaadt.

Als je een Dock gebruikt om je kaartlezer op te laden, moet het LED-lichtje groen oplichten.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd en er is geen teken dat je Zettle Reader aan het opladen is, volg dan de deze gids:

Mogelijk probleem

Oplossing

De laadplaten op je Reader of Dock zijn vuil.

Er kan zich na verloop van tijd vuil ophopen, wat het opladen kan voorkomen. Maak de 2 gouden cirkels achter de Reader of op de Dock zorgvuldig schoon met een zachte borstel of een doekje met alcohol. Gebruik geen metaalachtige voorwerpen om schade aan de platen te voorkomen.

De usb-poort, -uitgang of -kabel is defect.

Gebruik als je dit nog niet geprobeerd hebt een andere poort, of gebruik een andere usb-kabel.

De Reader is niet juist aangesloten op de laadplaten op de Dock.

Controleer de aansluiting en probeer je Reader opnieuw met de Dock te verbinden.

De Reader is defect.

Probeer de Reader opnieuw op te starten door de aan-/uitknop ingedrukt te houden.

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en de Zettle Reader laadt nog steeds niet, neem dan contact op met ons Support team voor verdere hulp.

Power aan/uit

Waarom start mijn Reader niet op?
Zorg ervoor dat je creditcardapparaat opgeladen is. Verbind deze met een stroomaansluiting via usb of de Dock. Houd de aan-/uitknop een paar seconden ingedrukt om je Reader te resetten. Het kan zijn dat je deze knop langer dan 20 seconden ingedrukt moet houden. Nu zou je Reader moeten starten.

Als je Reader nog steeds niet opstart, neem dan contact op met ons Support team voor verdere hulp.

Koppelen

Mijn Reader blijft "Looking for" of "Waiting for" weergeven als ik hem aan mijn smartphone of tablet probeer te koppelen.

• Als je Reader "Looking for" (op iOS) of "Waiting for" (op Android) weergeeft, betekent dit dat je kaartlezer al eerder gekoppeld is aan hetzelfde apparaat of een ander apparaat.
  • Als je Reader niet wordt herkend door je smartphone/tablet, controleer dan eerst of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat. Als de Reader niet eerder aan een apparaat gekoppeld is en je hem net hebt aangezet, herstart het koppelen dan door de OK-knop gedurende 3-5 seconden ingedrukt te houden, en voltooi vervolgens de standaard stappenom hem te koppelen.
  • Als je Reader nog steeds "Looking for" / "Waiting for" weergeeft, ga dan naar de Bluetooth-instellingen op je smartphone of tablet. Controleer of de Zettle Reader in de lijst verschijnt en of deze als Verbonden wordt weergegeven. Als er andere Readers verschijnen die ook gekoppeld zijn, verwijder de apparaten die je niet nodig hebt dan door op "i" te tikken en vervolgens op "Apparaat vergeten". Alleen de Reader die je wilt verbinden moet in de lijst blijven staan. Herstart de stappen om het apparaat te koppelen.

Als de Reader "Verbonden met" weergeeft, zou de verbinding correct moeten werken.

Mijn kaartlezer lijkt te zijn vastgelopen of toont een vreemd bericht
​​Start de kaartlezer opnieuw op door de aan-/uitknop bovenaan de kaartlezer 3 seconden ingedrukt te houden. Zet de kaartlezer weer aan zodra hij uit staat

Neem als je probleem nog niet is opgelost contact op met ons Support team.

Betalingen accepteren

Mijn Reader leest geen kaarten
Dit probleem is veelal aan Android gerelateerd en treedt op als de Reader klaar is om kaarten te accepteren, maar de Zettle Go-app is dat niet. Ten eerste, steek de kaart alleen in of veeg deze door de kaartlezer als het "Insteken/vegen"-bericht op je Reader wordt weergegeven.

Als de kaart van je klant nog steeds niet kan worden gelezen, ga dan naar Instellingen > Kaartlezers in de Zettle Go-app en controleer of de Reader verbonden is. Als de Reader verbonden is en het "Kaart insteken/swipen"-scherm wordt weergegeven, betekent dit dat er een goede verbinding is tussen de Reader en je smartphone/tablet en dat je Reader kaarten zou moeten kunnen lezen. Neem als het probleem aanhoudt contact op met ons Support Team voor verdere hulp.

Software updaten

Zorg er altijd voor dat je de nieuwste versie van de Zettle Go-app gebruikt. Volg de volgende stappen om de nieuwste Zettle Go-app op je smartphone of tablet te downloaden:

1. Ga naar de Apple App Store of Google Play Store om te zien of er een update is
  2. Als er een update beschikbaar is, installeer dan de nieuwste versie van de app

Zorg ervoor dat de kaartlezer de nieuwst beschikbare software gebruikt:

• Ga naar "De software van je kaartlezer updaten" en volg de stappen om ervoor te zorgen dat je de nieuwste kaartlezer-software hebt geïnstalleerd

Hoe weet ik of er een software-update is?
Als je wilt controleren welke versie van de software je hebt, of als je simpelweg wilt weten of er een update beschikbaar is, kun je altijd naar “Instellingen” > “Kaartlezers” gaan, en daar selecteer je je kaartlezer door erop te tikken.

Hoe weet ik welke software mijn kaartlezer heeft?
Je kunt controleren welke versie van de software je hebt door naar “Instellingen” > “Kaartlezers” te gaan en vervolgens je kaartlezer te selecteren. Het wordt dan weergegeven in de lijst.

Zorg

Ga voorzichtig met je kaartlezer om De Zettle-kaartlezer is fraudebestendig en heeft een intern beschermingsmechanisme dat erg gevoelig is. Stevige schokken of een val van significante hoogte kunnen ervoor zorgen dat er een bericht met "Reader damaged" verschijnt.

Mijn kaartlezer toont een bericht met "Reader beschadigd". Wat kan ik doen?
"Reader beschadigd" betekent dat iets het interne alarmsysteem geactiveerd heeft. Neem contact op met de klantenondersteuning voor meer informatie.