Printers

Printer installatie
Printers in de App Setup

Printer installatie

Als je problemen ervaart met je printer, neem dan contact op met ons support team.
Je kunt de user manual van de printer ook online bekijken.

Ethernet Model

• Neem de printer uit de doos en verwijder alle verpakkingen.
  • De stroomtoevoer zit in een aparte doos, verwijder ook hier de verpakking.
  • Doe de opstart papierrol in de printer (check of de papierrol goed is ingevoerd volgens de diagram aan de binnenkant van de klep)
  • Doe de klep van de printer dicht met het papier een klein beetje uit het apparaat stekend
  • Verbind de CAT5E kabel (niet meegeleverd) in de netwerk ingang aan de achterkant van de printer
  • Verbind het andere uiteinde van de CAT5E kabel aan een 13A muur stopcontact.
  • Zet dan de printer 'AAN' door de knop aan de zijkant van de printer aan te zetten
  • Het lichtje dat de status van de printer aangeeft, zal na 30 seconden op groen staan

Bluetooth Model

• Neem de printer uit de doos en verwijder alle verpakkingen
  • De stroomtoevoer zit in een aparte doos, verwijder ook hier de verpakking
  • Doe de opstart papierrol in de printer (check of de papierrol goed is ingevoerd volgens de diagram aan de binnenkant van de klep)
  • Doe de klep van de printer dicht met het papier een klein beetje uit het apparaat stekend
  • Verbind de stroomkabel aan de achterkant van de printer en het andere uiteinde aan een 13A muur stopcontact
  • Doe de printer 'AAN'
  • Houd de 'Pair' knop ingehouden voor 5 seconden en laat dan los (deze knop zit aan de achterkant van de printer)
  • Vanaf het moment dat de groene LED gaat flitsen en heb je 60 seconden om het apparaat met je iPad te verbinden, de standaard naam van de printeris 'Star Micronics'
  • Zodra je verbonden bent wacht tot de LED stopt met flitsen (de flits wordt blauw wanneer je een succesvolle verbinding hebt gemaakt)

Als je naar 'Instellingen' > 'Printers' gaat in het hoofdmenu van de intelligentPOS app, ga dan naar 'Zoeken naar Printers' en de naam van de printer 'TSP654' zal nu verschijnen.

Printers in de App Setup

Voordat je doorgaat met het volgende, check of de printer goed verbonden is en of de printer aan staat.

Om de printer in de applicatie in te stellen, log eerst in op de IntelligentPOS app en voer je manager pincode in zoals hieronder staat afgebeeld.

Wanneer je bent ingelogd in de app, klik op het tandwieltje linksboven in de hoek zoals hieronder staat afgebeeld.

Wanneer je in de 'Instellingen' bent aan de linkerkant, druk op 'Printers'. Nu zal een scherm worden afgebeeld met je printers die zijn verbonden, zoals hieronder staat afgebeeld. Als je geen printers ziet druk dan op de optie 'Zoek naar printers'.

Wanneer de applicatie de printers gevonden heeft, druk op de printer die overeenkomt met het modelnummer van jouw printer en je zult het volgende scherm zien.

Als dit je hoofdprinter op de bar is, kan je de printer een bijpassende naam geven, ook kan je de opties voor 'Standaard bonnen' en 'Kassalade' aanzetten. Druk ook op 'Test print' en 'Kassalade testen' om zeker te weten dat alles goed werkt.

Als je de 'Keukenprinter' aan het installeren bent, check eerst of je de goede printer hebt. De goede printer heeft niet de 'Standaard bonnen' optie. Geef de printer een geschikte naam, en check of je de 'Keuken bonnen' optie hebt aangezet zoals hieronder staat afgebeeld. Kijk daarna weer of de printer goed werkt door op 'Test print' te klikken.

Wanneer nodig, kan je ook het aantal kopieën van de bonnen aanpassen, door op de '+' of de '-' knoppen aan de rechterkant van 'Keuken bonnen' te drukken

Als je standaard bonnen wil uitzetten, ga je naar de 'Bonnen' optie aan de bovenkant van je scherm waar je 'Standaard kassabon printen' 'aan' of 'uit' kan zetten, afhankelijk van de situatie.

Als de applicatie geen printers kan vinden, of als je de rode tekst banner ziet aan de bovenkant van je scherm zoals hieronder afgebeeld:

Moet je naar 'Configuratie' gaan, scroll naar beneden naar de 'Netwerken' opties en stel vast dat je verbonden bent met de standaard netwerk door op 'Stel het huidige wifi-netwerk in als standaard' te drukken. Dit zal het huidige netwerk waar de iPad mee verbonden is als standaard netwerk instellen in de app.

Kijk voor de zekerheid wel of je hetzelfde netwerk hebt ingesteld als het netwerk waar de printers mee verbonden zijn. Zo niet, zal je het netwerk waarmee de iPad verbonden is moeten aanpassen door naar de iPad 'Instellingen' te gaan. Tik op wifi en zorg dat de iPad met het juiste netwerk is verbonden.