Optiegroepen

Optiegroepen zijn groepen van wijzig-opties of opties die je kunt selecteren wanneer je een product kiest. Deze opties kunnen bijvoorbeeld kookinstructies of andere extra opties zijn. Een optie kan worden aangemaakt in de Backoffice of direct in je app; hieronder volgen de instructies voor de app.
Kies 'Optiegroepen' als je een wijzig-optie / optie wil toevoegen aan het product
 (bijv. een rib-eye steak met gratis wijzig-opties zoals rare, medium, etc. en misschien ook wat extra opties waarvoor klanten moeten betalen zoals frites, saus, etc.)

Dit kan gedaan worden via de Backoffice of direct in je app; hieronder volgen de instructies voor de app.

Om een zelfgemaakte optiegroep aan te maken, moet je eerst een product aanmaken.

Het product zal dan verschijnen in het scherm bij 'Optiegroepen' > 'Nieuwe optiegroep aanmaken' zodat je deze opties kunt selecteren voor een optiegroep.

Selecteer de opties die je wil toevoegen aan deze optiegroep en klik op 'Optiegroep configureren'.

De item(s) die je hebt geselecteerd zullen worden geïmporteerd naar het volgende scherm - 'Optiegroep instellingen'

Hier kan je kiezen of je de klant voor alle items of alleen een paar daarvan wilt laten betalen, maar ook of deze prijs dan verschilt voor een afhaalbestelling.

Als het maximum aantal (wijzig-)opties is bereikt, zal automatisch het optie-scherm worden afgesloten. Ideaal is dus als bepaalde gerechten op het menu staan met een aantal optionele bijgerechten.

Op dit scherm kan je de opties instellen en ook het aantal opties limiteren, mocht dat nodig zijn.

Bijvoorbeeld voor een 'Steak' heb je alleen de wijzig-opties 'Rare', 'Medium', etc. waar je er maar één van kunt kiezen.

Klik op 'Bewaar' om de wijzigingen aan het product op te slaan.

Herhaal waar nodig de voorgenoemde stappen om meer niveaus of optiegroepen toe te voegen aan het product.

Wanneer je alle wijzig-opties hebt toegevoegd, klik je op 'Bewaar' en dan op 'Updaten' op de 'Optiegroepen instellingen' pagina.