Voorraadbeheer (Pilot)

Deze pagina gaat over de Voorraadbeheer Pilot. Wil je meer informatie over onze huidige voorraadfunctie? Bekijk dan even dit artikel. En als je meer wilt weten over hoe je bijvoorbeeld nieuwe items aan je voorraad toevoegt, lees dan het artikel over het productoverzicht

Als je deel uitmaakt van deze pilot, klik dan hier om je voorraad te beheren.

Met iZettle’s nieuwe functie voor Voorraadbeheer kan je:

• Een compleet overzicht krijgen van je voorraad
  • Je items bijhouden
  • Voorraadniveaus updaten en SKU (stock keeping unit) codes aanpassen binnen de pagina van je voorraadbeheer
  • Live de voorraadwaarde van elk item bekijken

De voorraad tracking functie zorgt ervoor dat je voorraadniveaus te allen tijde zijn bijgewerkt, ongeacht het aantal kaartlezeres dat je gebruikt. Als je de items in je voorraad bijhoudt, zal je een notificatie in je winkelwagen zien wanneer ze op beginnen te raken. Hierdoor hebt je een compleet overzicht van je voorraad en heb je altijd genoeg tijd om nieuwe producten te bestellen.

Je voorraad beheren

Je hoeft niet langer het aantal van elk item apart aan te passen als je je voorraadcijfers wilt bijwerken. Je kun simpelweg het vakje met “Voorraad volgen” aanvinken om het bijhouden van je voorraad te activeren en op het nummer in je "Op voorraad"-veld te klikken om deze te updaten.

Pro-tip: Gebruik je Tab-toets om tussen items die “Op voorraad”zijn te schakelen om ze nog sneller aan te passen.

Vergeet niet om op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken of druk op enter na het doorvoeren van updates.

Voorraad Traceren (Beta)

In de app

• Open je iZettle Go-app en tik op ‘Productoverzicht' in de balk aan de zijkant.
  • Tik linksonder op ‘Bewerken’ en selecteer vervolgens het item dat je wilt volgen in je voorraad.
  • Schakel de ‘Voorraad volgen’-knop in zodat deze groen wordt. Tik op het veld ‘Op voorraad’ en voeg de juiste aantallen toe van de producten die je op voorraad hebt. Als je je voorraadcijfers wilt bijhouden, moet je dit veld invullen. Wanneer je deze functie hebt ingeschakeld, zal het aantal in je winkelwagentje naast elk product verschijnen als daar drie of minder items van over zijn.
  • Tik op ‘Opslaan’ en je bent klaar!

Op my.izettle.com

Klik hier om een product bij te houden, klik hier en vink vervolgens het vakje "Voorraad volgen" aan naast elk product dat je wilt bijhouden. Voer de huidige voorraadstand in voor elk item, en klik vervolgens op “Opslaan”.

Als je alle producten die je bijhoudt bij elkaar wilt zien, klik je op de knop "Gehele voorraad" en kies je vervolgens of ‘Bijgehouden producten’, ‘Niet-bijgehouden producten’ of ‘Bijna op’.

SKU en barcodes

SKU staat voor Stock Keeping Unit. Dit is een unieke identificatiecode die je aan elk item kan toewijzen voor het bijhouden van je voorraad. Als je een SKU wilt toewijzen, ga je simpelweg naar de voorraadbeheer-pagina en klik je in het SKU-veld naast elk item.

Een SKU kan een mix van cijfers en letters bevatten. Je kunt elke volgorde kiezen die je maar wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

• Groene appels --- App001
  • Rode appels --- App002
  • Roze appels --- App003

Als je product al een barcode heeft, kun je deze barcode rechtstreeks in het SKU-veld toevoegen.

Om deze functie te gebruiken moet je wel eerst het bijhouden van je voorraad inschakelen.

Waarde van je voorraad

Met iZettle's voorraadfunctie kan je de waarde van je voorraad per apart product berekenen. Om dit te doen moet je de voorraadfunctie inschakelen en vervolgens de kostprijs en het aantal invoeren dat je van elk item op voorraad hebt. Om de huidige totale waarde van je voorraad te zien, ga je simpelweg naar de Producten-tab op my.izettle.com (hier) en klik je vervolgens op Voorraad.

Goed om te weten

iZettle 's voorraadbeheer-functie zal je nooit weerhouden van het doen van een verkoop. Als er in de app staat dat de voorraad van een product op is, maar er staat er toch nog een op je plank, dan kan je deze toch altijd verkopen met gebruik van iZettle. In zo'n geval wordt detelling van de voorraad gewoon negatief (-1).