Fooien

Hoe werkt de functie "Fooien" van iZettle?

De functie "Fooien" van iZettle biedt je klanten de mogelijkheid om een fooi bovenop hun rekening te betalen via je kaartlezer. Deze functie werkt alleen met een iZettle Reader / iZettle Reader 2.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe je fooien ontvangt en declareert in overeenstemming met de plaatselijke belastingwetgeving. Fooien die zijn geaccepteerd met een iZettle Reader worden volledig weergegeven in je verkooprapporten van iZettle en op je facturen.

Hoe activeer ik deze functie?

De functie "Fooien" van iZettle werkt alleen met een iZettle Reader.

• Om fooien te accepteren via je kaartlezer, moet je de nieuwste versie van de iZettle-app op je smartphone of tablet hebben geïnstalleerd. De functie "Fooien" is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.
  • Je kaartlezer moet de nieuwste software hebben voor je fooien kan accepteren, dus zorg ervoor dat je iZettle Reader geüpdatet is. Hoe update je je kaartlezer
  • Om vervolgens fooien te kunnen accepteren via je kaartlezer, moet je wel de functie eerst inschakelen binnen de app. Je vindt de functie Fooien bij “Instellingen” > “Betaalinstellingen” / “Kaart”.

Hoe accepteer ik fooien met iZettle?

• Plaats producten in het winkelmandje van de iZettle-app, of voer een totaalbedrag in.
  • Tik op "Afrekenen" en selecteer kaart als betalingsmethode.
  • De kaartlezer vraagt de klant nu: "Typ bedrag + fooi". Geef de kaartlezer aan de klant
  • De klant voert het bedrag inclusief de fooi in dat hij/zij wil betalen, en voert de pincode in.
  • Je kan nu de bon printen of naar je klant sms'en of e-mailen.

Fooi terugbetalen

Je kan een fooi niet rechtstreeks vanuit de app terugbetalen. Als je een fooi wilt terugbetalen, kan dat op my.izettle.com.

MAX. niveau voor fooi

Om vergissingen of ongeldige bedragen te voorkomen (bijvoorbeeld als de klant een pincode invoert in plaats van het bedrag), is het maximale bedrag voor een fooi ingesteld op 50%. Als de klant meer dan 50% invoert, geeft de kaartlezer een waarschuwingsbericht met "te hoog bedrag" weer.

Ontvangt iZettle een deel van de fooi?

iZettle ontvangt voor alle kaartbetalingen een transactietoeslag die is gebaseerd op het totale bedrag. Lees hier​ meer over onze prijzen.

Kan ik het totale bedrag aan fooien zien in mijn verkooprapporten?

Ja, het totale bedrag aan fooien wordt weergegeven in alle afgedrukte, web- en in-app-rapporten onder "fooien".

Kan ik de fooienfunctie uitschakelen?

Je kan de functie op elk moment uitschakelen bij “Instellingen” > "Betaalinstellingen" / “Kaart”.