Netwerkvereisten

iZettle Pro heeft een specifieke reeks netwerkvereisten waar aan moet worden voldaan om alles soepel te laten verlopen.

Er zijn twee soorten vereisten: basic en volledig. Als een van de volgende drie punten op jouw bedrijf van toepassing is, dan moet je de volledige netwerkvereisten volgen.

• Gebruik van de tafelnetwerkfunctie
  • Gebruik van mobiele iPads (iPads die niet vast zitten aan één locatie)
  • Gebruik van 5+ iPads voor één locatie

Als deze punten allemaal niet van toepassing zijn op jouw bedrijf, dan zijn de basic netwerkvereisten geschikt voor je.

Basic netwerkvereisten

Fysieke vereisten voor iZettle Pro

• Een plank of toonbank van (b) 40 x (l) 40 x (h) 20 cm per kassalade

• Als je het kassasysteem op een toonbank met een kassalade eronder plaatst, adviseren we een gat van 25 mm in de toonbank voor de bekabeling. Als dit niet mogelijk is, kan de bekabeling rond de bovenkant van je toonbank worden geplaatst.

• Eén standaard Europees stopcontact (240v 13A) voor elke printer, elke iPad en elke kaartlezer.

• Eén Ethernet RJ45 CAT5-kabel voor elke netwerkprinter (ethernet) die je met je breedbandrouter/-netwerk verbindt.

WiFi-bereik

• Vier volle balkjes WiFi-signaal op de iPad op alle locaties waar de iPad wordt gebruikt. Minimumsnelheid van 0,5 mbps.

• Als je je gaste WiFi aanbiedt, zorg er dan voor dat iZettle Pro niet dezelfde WiFi-verbinding gebruikt als de gasten.

Muziek- of videostreamingsdiensten

• Er dienen geen streamingsdiensten (bijv. Spotify, Sonos, etc.) te worden geïnstalleerd of gebruikt op dezelfde iPad of hetzelfde netwerk als iZettle Pro. Deze diensten krijgen prioriteit op het netwerk en kunnen ervoor zorgen dat de printer/kassalade vertragingen oploopt of dat er fouten optreden. Je kan muziek naar een aparte VLAN streamen als je dit kan inschakelen op je router.

Incompatibele netwerkapparatuur

• Smart of managed switches zijn incompatibel met iZettle Pro en dienen niet te worden gebruikt voor het verbinden van routers met toegangspunten of voor het verbinden van printers met de router.

• Kabelsplitters dienen niet te worden gebruikt for dual verkeer door een enkele kabel, waar de ene helft van dit verkeer Zettle Pro-verkeer is.

• Powerline adapters dienen niet te worden gebruikt voor het verlengen van de bekabeling door elektrische circuits. Deze zijn niet compatibel met iZettle Pro.

Volledige netwerkvereisten

Fysieke vereisten voor iZettle Pro

• Eén standaard Europees stopcontact (240v 13A) voor elke vereiste printer, iPad en kaartlezer.

• Een plank of toonbank van (b) 40 x (l) 40 x (h) 20 cm per kassalade.

• Als je het kassasysteem op een toonbank met een kassalade eronder plaatst, adviseren we een gat van 25 mm in de toonbank voor de bekabeling. Als dit niet mogelijk is, kan de bekabeling rond de bovenkant van je toonbank worden geplaatst.

• Eén Ethernet RJ45 CAT5-kabel voor elke netwerkprinter (ethernet) die je met je breedbandrouter/-netwerk verbindt.

• Eén Apple Lightning-kabel – bij gebruik van een Lightningpoortprinter – om rechtstreeks met de iPad te verbinden.

WiFi-bereik

• Vier volle balkjes WiFi-signaal op de iPad op alle locaties waar de iPad wordt gebruikt. Minimumsnelheid van 5 mbps.

Verdeling van verkeer

• Als er een breedbandlijn wordt gedeeld met iZettle Pro en andere diensten –  zoals WiFi voor het personeel, WiFi voor klanten, camerabeveiliging of muziekstreaming – dien je een gedeelte van de lijn van het netwerk af te scheiden voor het gebruik van iZettle Pro.

• Je dient dit indien mogelijk met het gebruik van een aparte router en toegangspunt voor iZettle Pro-verkeer te doen.

• Als dit niet mogelijk is, kan je het verkeer in plaats daarvan scheiden door het netwerk op te splitsen in aparte VLAN's van de router, met het iZettle Pro-verkeer dat is toegewezen aan VLAN 0 en ander verkeer aan VLAN 1, 2, 3, enzovoorts.

• Het kan ook nodig zijn om de bandbreedte die wordt toegewezen aan VLAN 1, 2, 3 te beperken om ervoor te zorgen dat iZettle Pro prioriteit heeft.

Band- en kanaalselectie

• Voor een locatie die gebruikmaakt van mobiele iPads en/of het tafelbeheergedeelte van het systeem, moet er een dual-band router of toegangspunt worden geïnstalleerd, waarbij al het iZettle Pro WiFi-verkeer is ingesteld op de 5GHZ WiFi-band.

• Al het andere WiFi-verkeer moet gebruikmaken van de 2,4GHZ-band.

• Het minst belaste WiFi-kanaal dient te worden gebruikt voor iZettle Pro-verkeer (vooral als er meerdere toegangspunten in gebruik zijn).

Bonjour-service en apparaatdetectie

• Bonjour-service moet ingeschakeld zijn op je router/network of worden ingesteld met poort-doorschakeling indien nodig.

• Apparaatdetectie moet ook zijn ingeschakeld op je router/netwerk.

Incompatibele netwerkapparatuur

• Smart of managed switches zijn incompatibel met iZettle Pro en dienen niet te worden gebruikt voor het verbinden van routers met toegangspunten of voor het verbinden van printers met de router.

• iZettle kan de betrouwbare werking van iZettle Pro niet garanderen als er managed switches zijn gebruikt voor het instellen van het netwerk dat iZettle Pro gebruikt.

• Kabelsplitters dienen niet te worden gebruikt for dual verkeer door een enkele kabel, waar de ene helft van dit verkeer Zettle Pro-verkeer is.

• Powerline adapters dienen niet te worden gebruikt voor het verlengen van de bekabeling door elektrische circuits. Deze zijn niet compatibel met iZettle Pro.

Incompatibele software

• Er dienen geen streamingsdiensten (bijv. Spotify, Sonos, etc.) te worden geïnstalleerd of gebruikt op dezelfde iPad of hetzelfde netwerk als iZettle Pro. Deze diensten krijgen prioriteit op het netwerk en kunnen ervoor zorgen dat de printer/kassalade vertragingen oploopt of dat er fouten optreden. Je kan muziek naar een aparte VLAN streamen als je dit kan inschakelen op je router.

Aanbevolen netwerkapparatuur

• DrayTek Vigor (2862/2862N model) router of een vergelijkbare dual-band router voor bedrijfsgebruik

• Ubiquiti Unifi Toegangspunt (AC-Lite / Pro model) of een vergelijkbaar dual-band toegangspunt voor bedrijfsgebruik

• Unmanaged 1 Gigabit Network Switches voor het verbinden van printers en toegangspunten met iPads