Probleemoplossing Zettle Reader 2

Om te beginnen

Hoe begin ik met het gebruik van de Zettle Reader 2?
We hebben deze handige handleiding voor je om de eerste stappen met de Zettle Reader 2 uit te leggen.

Opladen

Opladen in de Dock 2
Mij kaartlezer staat in de dock maar laadt niet op.

Zorg ervoor dat de Zettle Dock 2 juist verbonden is met een USB-adapter met de verstrekte kabel, zowel onder de dock als in de USB-adapter.

Houd er rekening mee dat de Zettle Reader 2 alleen gebruikt kan worden met de Zettle Dock 2 en dat de originele Zettle Reader alleen gebruikt kan worden met de originele Zettle Dock. Als het nog steeds niet werkt, controleer dan of de kabel niet beschadigd is of probeer een andere kabel.

Er kan zich na verloop van tijd vuil ophopen, wat het opladen kan verhinderen. Maak de 5 kleine gouden cirkels achter de Reader 2 of op de Dock 2 zorgvuldig schoon met een zachte borstel of een doekje met alcohol. Gebruik geen metaalachtige voorwerpen om schade aan de platen te voorkomen.

Een lichtje naast de laadpoort in de Reader 2 gaat branden om aan te geven dat hij opgeladen wordt. Rood = opladen, groen = opladen voltooid.

Opladen via de USB-kabel

Mijn kaartlezer is verbonden via een USB-kabel maar laadt niet op.
De Zettle Reader 2 kan worden opgeladen door hem via een USB-kabel met een USB-oplader te verbinden. Zorg ervoor dat hij goed verbonden is met de kaartlezer en met de USB-oplader of computer.

Er gaan een lichtje naast de laadpoort in de Reader 2 branden om aan te geven dat de Reader wordt opgeladen. Rood = opladen, groen = opladen voltooid.

Kan ik mijn Zettle Reader 2 opladen in een Dock 1?
Nee, de Zettle Reader 2 is alleen compatibel met de Dock 2. Lees hier meer over de Dock 2.

Power aan/uit

Mijn kaartlezer gaat niet aan. Wat kan ik doen?
Zorg ervoor dat hij is opgeladen. Verbind hem met een lader of een Dock 2 en probeer het na een paar minuten opnieuw.

Mijn kaartlezer laat een vreemd bericht zien of is vastgelopen. Wat kan ik doen?
Neem voor hulp contact op met ons Supportteam.

Je Zettle Reader 2 resetten

In sommige gevallen, zoals wanneer de Zettle Reader foutmeldingen weergeeft (bijv. "Watchdog reset" of 'BLE8XX'), raden we je aan de Zettle Reader 2 opnieuw in te stellen:

1. Houd op je Zettle Reader 2 de ‘aan/uit-knop + cijfertoets 9’ tegelijkertijd ingedrukt gedurende 5 seconden.
  2. 'Even geduld' verschijnt op het scherm van je Zettle Reader 2, gevolgd door een lange pieptoon.
  3. Zodra het bericht is verdwenen, is de Zettle Reader 2 gereset.

Als het probleem nog niet is opgelost, neem dan contact op met ons Supportteam.

Koppelen

Ik heb net de nieuwe Zettle Reader 2 gekocht. Hoe koppel ik deze aan mijn telefoon of tablet?
In dit artikel vind je informatie over het koppelen van je Reader 2, en je kan ook de handleiding doorlezen.

Ik heb de kaartlezer aan mijn apparaat gekoppeld, maar er is geen verbinding. Wat moet ik doen?
Zorg ervoor dat Bluetooth op het apparaat aanstaat en dat de Reader zich binnen een straal van 15 meter bevindt. Ga in de Zettle-app naar Instellingen/Kaartlezers om de verbindingsstatus te zien of om opnieuw verbinding te maken.

Kan ik aan Reader 2 aan meer dan één apparaat koppelen?
Je kan je Reader 2 aan meer dan één apparaat koppelen, maar deze NIET tegelijkertijd gebruiken. Als je meer dan één apparaat aan de Reader gekoppeld hebt met een actieve Zettle-app, kan dit ervoor zorgen dat er fouten optreden.

Betalingen accepteren

Mijn Reader 2 staat aan, maar ik heb problemen met het accepteren van betalingen.
Zorg ervoor dat de kaartlezer goed verbonden is met je apparaat door naar Instellingen/Kaartlezers te gaan in de Zettle-app. Als je het daar niet kan zien, kan het zijn dat je de kaartlezer opnieuw moet verbinden.

Zorg er ook voor dat de software in de kaartlezer en de app up to date is. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

Software-update

Zorg ervoor dat je Zettle-app en de kaartlezer altijd up to date zijn.

Ga om de app te update naar de Apple Store of Google Play Store binnen je apparaat.

Om de Reader-software te updaten, ga je in de app naar Instellingen > Kaartlezers, zoek je de reader die je wilt updaten in de lijst, en tik je vervolgens op "Kaartlezer updaten".

Slaapgedrag

Mijn Reader 2 lijkt na X minuten zonder gebruik uit te gaan als hij op de batterij werkt.
Dit is volledig normaal en niets om je zorgen over te maken. De Reader 2 is ontworpen om in slaapmodus te gaan om de batterij te sparen. Hij ontwaakt als je een betaling accepteert, en je kan ook op de aan-/uitknop drukken of de app gebruiken om hem te ontwaken.

Zorg

Moet ik op een speciale manier omgaan met mijn Reader 2?
Wees voorzichtig met je kaartlezer! De Zettle-kaartlezer heeft een intern beschermingsmechanisme dat erg gevoelig is. Stevige schokken of een val van significante hoogte kunnen ervoor zorgen dat er een bericht met "Reader beschadigd" verschijnt.

Ik gebruik mijn kaartlezer een paar maanden niet. Is er iets waar ik rekening mee moet houden?
Als je een seizoensgebonden gebruiker bent en je je Reader 2 niet gaat gebruiken in de komende maanden (3+ maanden), raden we sterk aan om hem op te laden voor hem op te bergen.

Ik heb mijn Reader 2 een paar maanden niet gebruikt en nu verschijnt er een bericht met "Reader beschadigd".
Neem contact op met de klantenondersteuning voor meer informatie.

Algemeen

Mijn kaartlezer toont een bericht met "Reader beschadigd". Wat kan ik doen?
"Reader beschadigd" betekent dat iets het interne alarmsysteem geactiveerd heeft. Neem contact op met de klantenondersteuning voor meer informatie.