Feilsøk for eldre iZettle-kortlesere

Innhold i artikkelen:
iZettle Reader
Pro Contactless-kortleser
Pro-kortleser
Lite-kortleser
Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger for din iZettle Reader

iZettle Reader

Klikk her for feilsøking av iZettle Reader.

Pro Contactless-kortleser

Kortleseren starter ikke
Sett inn ladekabelen i kortleseren og lad den. Ladeindikatoren skal lyse rødt, noe som indikerer at batteriet lades. Kortleseren kan brukes når den lades.

Ladeindikatoren blinker rødt
Prøv med en annen ladekabel. Hvis den fortsatt blinker mens kabelen står i, ta kontakt med vår brukerstøtte.

Jeg har åpnet iZettle-appen, men kortleseren viser ikke ”Sett inn/dra kort” eller ”Sett inn/hold kort over”
  • Gå til Bluetooth-innstillinger på smarttelefonen/nettbrettet for å forsikre seg om at kortleseren vises som tilkoblet. Hvis ikke, trykk på den for å koble til. Åpne deretter appen og vent i opptil 15 sek. for at enhetene skal koble seg til.
  • Koble til kortleseren igjen. Gå til Bluetooth-innstillinger på smarttelefonen/nettleseren og trykk på ”iZettle ###” og fjern kortleseren fra enheter som ligger inne. Nå kan du pare (link til paring) enhetene igjen.

Kortleseren mister tilkobling til smarttelefonen/nettleseren min
Sørg for at du har den siste programvaren for nettleseren. Du kan kontrollere om det finnes oppdateringer under “Innstillinger” i appen. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, installer den.

Displayet i kortleseren har låst seg
Start kortleseren på nytt.

Meldingen "Ulovlig endret enhet" vises på skjermen
Kortleseren må bli håndtert med forsiktighet. Hvis den utsettes for støt, ekstreme temperatursvingninger, fuktighet, forsøk på ulovlig endringer eller lignende, vil den vise meldingen "Ulovlig endret enhet". Hvis kortleseren viser denne meldingen, kan den ikke lenger brukes. Hvis garantien din fortsatt er gyldig, ta kontakt med vår brukerstøtte

Pro-kortleser

Start med å sørge for at batteriet er ladet, plugg micro-USB-kablen inn i kortleseren og lad den. Batterisymbolet på displayet vil vises når batteriet er fulladet. Kortleseren kan brukes når den lades.

Pro-kortleseren lader ikke
Dette kan skje når kortleseren har lavt batterinivå, selv om den er koblet til et strømuttak. Følg disse trinnene:
  • Sett ladekabelen inn i kortleseren og i strømuttaket.

• Skru av kortleseren ved å trykke på den lille, svarte på/av-knappen på venstre side av kortleseren i noen sekunder.

Ladeindikatoren skal lyse rødt kontinuerlig, noe som indikerer at batteriet lades.

Merk: Hvis ladeindikatoren på siden blinker rødt, ta kontakt med vår brukerstøtte.
  • Prøv å starte smarttelefonen eller nettleseren på nytt. Prøv også å starte appen på nytt.

• Kontroller også at du har siste versjon av appen lastet ned til enheten din.

• Du kan også koble til kortleseren på nytt. Gå til Bluetooh-innstillingene på enheten din og fjern kortleseren fra enhetene som ligger inne. Når kortleseren er fjernet, kan du pare den igjen ved å følge disse instruksjonene.

• Kortleseren må håndteres med forsiktighet. Hvis den utsettes for støt, ekstreme temperatursvingninger, fuktighet, forsøk på ulovlig endringer eller lignende, vil den vise meldingen "Ulovlig endret enhet". Hvis kortleseren viser denne meldingen, kan den ikke lenger brukes. Hvis garantien din fortsatt er gyldig, ta kontakt med vår brukerstøtte.

Lite-kortleser

• Sørg for at du har installert siste versjon av appen. Du trenger iOS 9 eller nyere, eller Android 4.3 eller nyere.

• Sørg for at lydkabelen er satt inn korrekt både i smarttelefonen/nettbrettet og kortleseren.

• Koble lydkabelen fra smarttelefonen/nettbrettet, sett det deretter inn igjen.

• Sørg for at lydkabelen ikke er ødelagt.

• ​Hvis kortleseren blinker rødt tre ganger veldig raskt, kontakt vår brukerstøtte.

• Hvis ingenting av det ovenfor hjelper, ta kontakt med oss.

Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger av din Pro-kortleser eller Pro Contactless-kortleser

En tilbakestilling til fabrikkinnstillinger skal kun gjøres når kortleseren din ikke responderer når den er fulladet.

Før du tilbakestiller kortleseren din, sørg for at du allerede har prøvd følgende:

1. Kontrollert at kortleseren din er oppdatert med den siste programvaren. Les mer.

2. Skrudd leseren på/av.

Hvis du fortsatt har problemer med Pro eller Pro Contactless, utfør en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger. Merk at etter en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger, må du oppdatere kortleserens programvare.

1. Sørg først for at kortleseren er ladet helt opp.

2. Trykk på knappen inni det lille hullet ved siden av på/av-knappen ved å bruke en nål, binders eller lignende. Du vil da få tre alternativer:

1. Slå på strømmen som vanlig

2. Systemgjenoppretting

3. Fullstendig tilbakestilling til fabrikkinnstillinger

3. Velg alternativ 3 og trykk på "Ja". (Selv om du ikke kan se alle alternativene, kan du fortsatt trykke nummer 3 på kortleseren for å starte tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.) Kortleseren vil nå tilbakestille seg fullstendig.

4. Par kortleseren på nytt med smarttelefonen eller nettbrettet ditt.

5. Når kortleseren er koblet til smarttelefonen eller nettbrettet ditt, oppdater programvaren til kortleseren din.