Produktbibliotek

Om produktbiblioteket
Prissetting
Legge til produkter
Rabatter
Organisere/redigere produktene

Om produktbiblioteket​

Produktbiblioteket er den elegante og velorganiserte produktoversikten i iZettle Go-appen. Her kan du legge inn egne bilder og priser for alle produkter og tjenester du tilbyr.

Å bruke tid på å bygge opp produktbiblioteket og utnytte alle funksjonene gir deg mange fordeler. Det gjør at du raskt og intuitivt kan slå inn varen i kassen, at du kan gi pengene tilbake for deler av tidligere kjøp, og det hjelper iZettle Go-appen med å samle inn verdifulle data – som salgsstatistikk og bestselgende produkter – som du kan bruke til å følge med på hvordan det går med virksomheten.

Administrer produktbiblioteket direkte i iZettle Go-appen eller på my.izettle.com.

Prissetting

Når du legger inn et nytt produkt i biblioteket, kan du velge mellom å sette en fast pris eller pris per enhet, f.eks. kilo eller timer.

Pris per enhet
Sett en fast pris eller pris per enhet på produktene/tjenestene dine. Du kan også la prisfeltet stå åpent og taste inn beløpet manuelt hver gang du legger et produkt i en handlekurv.

Egendefinert enhet
Du kan også sette din egen pris basert på en egendefinert enhet som kilo, timer eller noe annet. Legg inn enheten for produktet (f.eks. kilo) og prisen per enhet. Når du legger produktet i en handlekurv, legger du inn antall solgte kilo, så beregnes prisen automatisk.

Legge til produkter​

Legg til ditt første produkt

I iZettle Go-appen
Gå til “Bibliotek” og klikk først på “Rediger” og deretter på det blå “+”-tegnet til høyre. Velg om du vil legge til et “Produkt” eller en “Rabatt”. Når du velger “Produkt”, legger du inn navnet, prisen, eventuelt en variant, og et bilde*. Har du bedriftskonto, kan du også velge riktig mva.-sats for produktet.

På my.izettle.com
Logg inn på my.izettle.com og gå til fanen “Produkter”. Klikk på den grønne “Legg til produkt”-knappen øverst i høyre hjørne, og legg til et navn, en pris og et bilde*. Har du bedriftskonto, kan du også velge riktig mva.-sats for produktet.

*Bildet må være kvadratisk, ca. 600 x 600 piksler, og i .jpg- eller .png-format.

Legge til flere produkter

I iZettle Go-appen
I biblioteket klikker du på “Rediger” og deretter på “+”-knappen i høyre hjørne. Gjenta trinnene du fulgte for å legge til det første produktet.

På my.izettle.com
Følg de samme trinnene som da du la til det første produktet.

Legge til flere produkter om gangen
Hvis du har et stort antall produkter, kan du legge inn flere om gangen i biblioteket ved å laste opp en Excel-fil med detaljene. Du kan legge inn opptil 2 000 produkter om gangen, og prosessen kan gjentas hvis det er snakk om store mengder.

my.izettle.com
Klikk på “Produkter”-fanen. Klikk på “Importer Excel” ved siden av den grønne “Legg til produkt”-knappen. Velg Excel-filen du vil laste opp. Her kan du også laste ned en eksempelfil med de påkrevde format- og produktdetaljene og bruke den som mal.

Legg til produkter med flere varianter (Beta)

I iZettle Go-appen​

1. I biblioteket klikker du på “Rediger” og deretter på “+”-knappen i høyre hjørne.
  2. Legg til et produktnavn. Hvis du fyller ut pris og/eller kostpris, vil disse verdiene automatisk legges til alle varianter. Du trenger ikke fylle inn strekkode, på lager og SKU, siden disse verdiene legges til per variant.
  3. Trykk på Legg til alternativer på bunnen av skjermen.
  4. Trykk på Legg til alternativ for å legge til første alternativ. Velg mellom de forhåndsdefinerte alternativene i listen, eller skriv inn et egendefinert navn for alternativet ditt.
  5. Nå kan du legge til verdier for alternativet ditt. Trykk på “Ferdig” på tastaturet, eller trykk på plussikonet for å legge til alternativverdien. Gjenta dette trinnet til du har lagt til alle verdiene. Trykk på “Lagre”.
  6. Gjenta trinn 4 og 5 til du har lagt til alle alternativene til produktet.
  7. Trykk på Lagre. Du vil nå se alle produktvariantene i listen.
  8. Trykk på en variant for å redigere verdier som strekkode, på lager og SKU.

my.izettle.com

Du kan legge til flere varianter til et produkt som leveres i mer enn ett alternativ, slik som størrelse, farge og stil. Du kan legge til opptil tre alternativer per produkt. Hver kombinasjon av alternativer utgjør en variant. Et produkt kan ha opptil 100 varianter totalt sett.

Merk: Hvis du ønsker å legge til flere varianter til et produkt som allerede har etablerte alternativer, må du opprette et nytt produkt.

Du selger for eksempel en T-skjorte som har to alternativer: størrelse og farge. Størrelsesalternativet har tre verdier: liten, medium og stor. Fargeverdiene er: svart og hvit. Et varianteksempel for dette produktet er T-skjorte, liten, svart.

1. I Variantdelen til produktsiden, klikk på Legg til alternativ
  2. Skriv inn et navn for det første alternativet. Husk at rekkefølgen du angir alternativene i, vi være den samme rekkefølgen som vises i kassasystemet og i nettbutikken.
  3. Fyll ut alternativ-verdier. Skill verdier fra hverandre med et komma, eller ved å trykke på enter
  4. Hvis du ønsker å legge til flere alternativer, klikk på Legg til et annet alternativ. Du kan legge til opptil tre alternativer per produkt.
  5. En liste med varianter vises nedenfor, og du kan fylle ut attributter som pris, strekkode, lager og SKU. Hvis du har skrevet inn disse attributtene under produktdetaljer, vil de bli forhåndsutfylt på variantnivå.

For produkter som ikke har noen varianter, vises priser, lager og frakt under produktdetaljer. Når du har lagt til varianter, kan ikke disse attributtene lenger redigeres på produktnivået.

Hvis du gjør endringer på variantalternativene, vil alle variantattributtene bli tilbakestilt.

Strekkoder
Hvis produktene har strekkoder, kan du legge kodene inn i produktbiblioteket (ved å skanne dem) og deretter skanne produktene for å legge dem i handlekurven. Kun tilgjengelig på iOS. Les mer om støttede strekkodeskannere her.

Mva.
Har du bedriftskonto, kan du også velge mva.-innstillinger for hvert av produktene du legger inn i produktbiblioteket.

Rabatter

Legge til en rabatt
I iZettle Go-appen
For rask tilgang på rabatter kan du legge dem inn i produktbiblioteket. I biblioteket klikker du på “Rediger” og deretter på “+”-knappen i høyre hjørne. Velg “Rabatt”, legg inn enten en prosentandel eller et fast beløp, og gi rabatten et navn.

Bruk av rabatter
I iZettle Go-appen
Du kan legge til en rabatt på enkeltvarer eller på alle varene i en handlekurv. Klikk på handlekurven, klikk på “Rabatt”, og velg enten en prosentandel eller et fast beløp. Du kan eventuelt legge til en rabatt på enkeltvarer i handlekurven ved å klikke på varen og redigere “Rabatt”-feltet.

Organisere/redigere produkter​

Organiser produktene i mapper
I iZettle Go-appen
Like produkter kan legges sammen i mapper. Klikk på “Rediger” og dra og slipp et produkt oppå et annet for å opprette en mappe. Gi mappen et navn, og legg til så mange produkter du vil.

Redigere produkter
I iZettle Go-appen
Klikk på “Rediger”, og velg det produktet du vil endre. I redigeringsmodus kan du også slette produktet.

På my.izettle.com
Plasser markøren over produktet og klikk på “Rediger” i kolonnen lengst til høyre. Du kan også slette et produkt etter at du har klikket på “Rediger”.

Legge til en kommentar
Klikk på et produkt i handlekurven for å legge til en kommentar.
Merk: Kun tilgjengelig på iOS-enheter.