Produktbibliotek

Om produktbiblioteket
Prissetting
Legge til produkter
Rabatter
Organisere/redigere produktene

Om produktbiblioteket​

Produktbiblioteket er den elegante og velorganiserte produktoversikten i iZettle-appen. Her kan du legge inn egne bilder og priser for alle produkter og tjenester du tilbyr.

Å bruke tid på å bygge opp produktbiblioteket og utnytte alle funksjonene gir deg mange fordeler. Det gjør at du raskt og intuitivt kan slå inn varen i kassen, at du kan gi pengene tilbake for deler av tidligere kjøp, og det hjelper appen med å samle inn verdifulle data – som salgsstatistikk og bestselgende produkter – som du kan bruke til å følge med på hvordan det går med virksomheten.

Administrer produktbiblioteket direkte i appen eller på my.izettle.com.

Prissetting

Når du legger inn et nytt produkt i biblioteket, kan du velge mellom å sette en fast pris eller pris per enhet, f.eks. kilo eller timer.

Pris per enhet
Sett en fast pris eller pris per enhet på produktene/tjenestene dine. Du kan også la prisfeltet stå åpent og taste inn beløpet manuelt hver gang du legger et produkt i en handlekurv.

Egendefinert enhet
Du kan også sette din egen pris basert på en egendefinert enhet som kilo, timer eller noe annet. Legg inn enheten for produktet (f.eks. kilo) og prisen per enhet. Når du legger produktet i en handlekurv, legger du inn antall solgte kilo, så beregnes prisen automatisk.

Legge til produkter​

Legg til ditt første produkt

I appen
Gå til “Bibliotek” og klikk først på “Rediger” og deretter på det blå “+”-tegnet til høyre. Velg om du vil legge til et “Produkt” eller en “Rabatt”. Når du velger “Produkt”, legger du inn navnet, prisen, eventuelt en variant, og et bilde*. Har du bedriftskonto, kan du også velge riktig mva.-sats for produktet.

På my.izettle.com
Logg inn på my.izettle.com og gå til fanen “Produkter”. Klikk på den grønne “Legg til produkt”-knappen øverst i høyre hjørne, og legg til et navn, en pris og et bilde*. Har du bedriftskonto, kan du også velge riktig mva.-sats for produktet.

*Bildet må være kvadratisk, ca. 600 x 600 piksler, og i .jpg- eller .png-format.

Legge til flere produkter

I appen
I biblioteket klikker du på “Rediger” og deretter på “+”-knappen i høyre hjørne. Gjenta trinnene du fulgte for å legge til det første produktet.

På my.izettle.com
Følg de samme trinnene som da du la til det første produktet.

Legge til flere produkter om gangen
Hvis du har et stort antall produkter, kan du legge inn flere om gangen i biblioteket ved å laste opp en Excel-fil med detaljene. Du kan legge inn opptil 2 000 produkter om gangen, og prosessen kan gjentas hvis det er snakk om store mengder.

my.izettle.com
Klikk på “Produkter”-fanen. Klikk på “Importer Excel” ved siden av den grønne “Legg til produkt”-knappen. Velg Excel-filen du vil laste opp. Her kan du også laste ned en eksempelfil med de påkrevde format- og produktdetaljene og bruke den som mal.

Legge til produkter med varianter
Hvis du selger et produkt som finnes i forskjellige størrelser, farger eller prisklasser, kan du lage én felles produktoppføring og legge til varianter. Hver variant kan ha et eget navn og en egen pris, som liten, mellomstor eller stor kaffe til forskjellig pris.

I appen
I biblioteket klikker du først på “Rediger”, klikk deretter på produktet og velg “Legg til variant”. Tast inn navn og pris på varianten.

my.izettle.com
Klikk på “Produkter”-fanen. Plasser markøren over produktet og klikk på “Rediger”-knappen i kolonnen lengst til høyre. Her kan du legge inn varianter og legge til priser.

Strekkoder
Hvis produktene har strekkoder, kan du legge kodene inn i produktbiblioteket (ved å skanne dem) og deretter skanne produktene for å legge dem i handlekurven. Kun tilgjengelig på iOS. Les mer om støttede strekkodeskannere her.

Mva.
Har du bedriftskonto, kan du også velge mva.-innstillinger for hvert av produktene du legger inn i produktbiblioteket.

Rabatter

Legge til en rabatt
I appen
For rask tilgang på rabatter kan du legge dem inn i produktbiblioteket. I biblioteket klikker du på “Rediger” og deretter på “+”-knappen i høyre hjørne. Velg “Rabatt”, legg inn enten en prosentandel eller et fast beløp, og gi rabatten et navn.

Bruk av rabatter
I appen
Du kan legge til en rabatt på enkeltvarer eller på alle varene i en handlekurv. Klikk på handlekurven, klikk på “Rabatt”, og velg enten en prosentandel eller et fast beløp. Du kan eventuelt legge til en rabatt på enkeltvarer i handlekurven ved å klikke på varen og redigere “Rabatt”-feltet.

Organisere/redigere produkter​

Organiser produktene i mapper
I appen
Like produkter kan legges sammen i mapper. Klikk på “Rediger” og dra og slipp et produkt oppå et annet for å opprette en mappe. Gi mappen et navn, og legg til så mange produkter du vil.

Redigere produkter
​I appen
Klikk på “Rediger”, og velg det produktet du vil endre. I redigeringsmodus kan du også slette produktet.

På my.izettle.com
Plasser markøren over produktet og klikk på “Rediger” i kolonnen lengst til høyre. Du kan også slette et produkt etter at du har klikket på “Rediger”.

Legge til en kommentar
Klikk på et produkt i handlekurven for å legge til en kommentar.
Merk: Kun tilgjengelig på iOS-enheter.