Få iZettles kassasystem

Ifølge skattemyndighetene må du nå ha et kassasystem som registrerer alle salg og returer hvis du selger for mer enn 50 000 kroner per år, for å oppfylle skattereglene.

Med iZettles kassasystem kan du bruke iZettle Go appen på smarttelefonen eller nettbrettet som et skybasert kassasystem som oppfyller alle krav fra skattemyndighetene, og som lagrer alle salgsdata trygt på ett sted.

Skaff deg kassasystem

Hvordan aktiverer jeg et kassasystem fra iZettle?

Hvis du vil bruke et kassasystem fra iZettle, må du ha registrert en bedriftskonto hos iZettle og ha den nyeste versjonen av iZettle Go appen installert på smarttelefonen eller nettbrettet.

Slik kommer du i gang:
  1. Last ned den nyeste versjonen av iZettle Go appen til smarttelefonen eller nettbrettet. (Finn ut mer om hvilke enheter som fungerer med iZettle.)

Hvis du allerede har en bedriftskonto hos iZettle, bare logger du deg på my.izettle.com med e-postadressen og passordet for kontoen.

2. Klikk på denne lenken for å gå til kassasystemsiden på my.izettle.com, og klikk på Aktiver.

3. Når du har aktivert kassasystemet, kan du begynne å registrere salg. Dette gjør du ved å "åpne" kassasystemet om morgenen og stenge det igjen når du stenger for dagen.
Du kan knytte opptil 10 kassasystemer til kontoen din direkte på my.izettle.com. Vårt supportteam hjelper deg gjerne hvis virksomheten din krever flere kassasystemer. Hvis du bruker iZettles kassasystem sammen med et kassaapparat som har kassaskuff for kontanter, vil du ikke oppfylle alle kravene fra skattemyndighetene. Vi jobber med en måte vi kan fikse dette på og vi gir deg beskjed når vi vet noe mer om dette.

Adresse til utsalgsstedet
I henhold til Skatteetatens regler må kassasystemet finnes på denne adressen. Adressen skal altså være din virksomhets besøksadresse (postboksadresser godtas ikke). Hvis du ikke har et fast utsalgssted, skal du oppgi din registrerte foretaksadresse. iZettle-kontoen din har kun støtte for én adresse.

iZettles kassasystem

Kortbetalinger

Du må ha en kortleser for å kunne ta betalt med kort med kassasystemet. Les mer om våre kortlesere og hvordan du tar betalt med kort.

Medarbeiderkontoer

For bedriftskunder er det mulig å legge til medarbeidere som brukere på din iZettle-konto. Medarbeidernes navn vises da på kvitteringene, og du kan se hvor mye hver enkelt  selger. Ansatte har begrenset tilgang til kontoen. Logg inn på iZettle-kontoen din på my.izettle.com for å opprette medarbeiderkontoer. Les mer om medarbeiderkontoer.

Deaktivere et kassasystem

Hvis du ikke lenger trenger kassasystemet (for eksempel hvis du driver med sesongbasert salg), kan du deaktivere funksjonen helt til du trenger den igjen. Du kan deaktivere og aktivere kassasystemet ditt så mange ganger du vil.

Slik deaktiverer du:

Du kan deaktivere ett av eller alle kassasystemene dine ved å klikke på denne lenken for å gå til kassasystemsiden på my.izettle.com
Klikk på Rediger.
Deretter klikker du på Deaktiver kassasystem.
Bekreft deaktiveringen i dialogboksen.

Slik aktiverer du det igjen:

Du kan aktivere ett av eller alle kassasystemene dine igjen ved å klikke på denne lenken for å gå til kassasystemsiden på my.izettle.com
Se etter delen med inaktive kassasystemer.
Klikk på Rediger.
Velg kassasystemet du vil aktivere igjen.
Klikk på Aktiver på nytt.