Importer og eksporter produktene dine

Importer produkter
Eksporter og rediger produkter
Verdt å vite

Ønsker du å legge til eller redigere mange produkter i produktbiblioteket ditt, kan du bruke import- og eksportfunksjonen vår. Opprett eller oppdater butikken på et blunk ved å legge til produktinformasjon i en Excel-fil og importer informasjonen til produktbiblioteket ditt.

Importer produkter

1. Last ned Excel-malen

Logg på my.izettle.com og gå til Produkter. Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned en Excel-fil.
Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket, kan du åpne malfilen ved å klikke på “Importer Excel”. I Importer-overlegget finner du lenken til eksempelfilen nederst til venstre.

2. Hvordan importere produkter

a.) For iZettle Go app-brukere (gjelder ikke for iZettle E-Commerce)
Følg instruksjonene nedenfor for hvordan en skal legge til produkter hvis bedriften din kun selger gjennom iZettle kassasystem-appen, og hvis du også bruker iZettle E-Commerce, følg disse instruksjonene i stedet.

Excel-filen har følgende kolonner, hvor du kan legge til informasjon om produktene dine. For å legge til et nytt produkt legger du bare til informasjon i neste tilgjengelige rad i regnearket.

• Navn: Dette er navnet på produktet. (Obligatorisk.)
  • Tilpasset enhet: Hvis produktet selges per stykk, kan du la dette feltet stå tomt. Hvis ikke kan du legge inn enheter som g (gram), m (meter) eller t (timer). Enhetsnavn kan ikke være lengre enn fire tegn. (Valgfritt.)
  • Mva. i %: Legg inn mva.-satsen for produktet her. Du kan kun legge inn mva.-satser som brukes i landet der du driver virksomhet: 0 %, 5 % eller 20 %. (Valgfritt.)
  • Variantnavn: Her kan du legge til varianter av et produkt, som farge, størrelse eller smak. For å legge til en ny variant, legg til en ny rad under hovedproduktet og la alle feltene til venstre for “Variantnavn” stå tomme. Et produkt må minimum ha 1 variant. (Obligatorisk.)
  • Pris: Dette er prisen på varianten. La feltet stå tomt hvis du vil legge inn prisen ved betaling. (Valgfritt.)
  • Kostpris: Her kan du legge inn kostprisen for varianten.
  • Strekkode: Hvis du har produkter med strekkode, kan du legge til strekkodenummeret i denne kolonnen. Deretter kan du skanne produktet i iZettle Go-appen hvis du har koblet til en støttet strekkodeskanner. (Valgfritt.)
  • SKU: Her kan du legge inn SKU-koden (Stock Keeping Unit- eller lagerenhetskoden) til varianten.
  • På lager: Dette er mengden som er på lager. Hvis du fyller inn en mengde, vil lagersporingsfunksjonen for produktet bli aktivert automatisk. Når du har importert Excel-filen, vil du kunne se den nye lagerstatusen under Varebeholdning.
  • Variant-ID: La denne kolonnen stå tom når du legger til nye varianter. ID-en genereres automatisk, og det er iZettles måte å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket ditt.
  • Produkt-ID: La denne kolonnen stå tom når du legger til nye produkter. ID-en genereres automatisk, og det er iZettles måte å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket ditt.
ADVARSEL!
Ikke endre navnene på kolonnene, fjern kolonner eller endre rekkefølgen på kolonnene. Du må heller ikke endre Produkt-ID eller Variant-ID. iZettle bruker disse for å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket.

b.) For både iZettle Go appen og iZettle E-commerce-brukere
Følg disse instruksjonene om hvordan du legger til produkter hvis bedriften selger både via kassasystem-appen og med iZettle E-commerce.

3. Importer Excel-filen din

Lagre regnearket ditt i .xls- eller .xlsx- format. eller .xlsx- format. Sørg for at navnet på regnearket stemmer overens med navnet på malfilen. På my.izettle.com/products klikker du på “Importer Excel”. Dra og slipp Excel-filen inn i nettleservinduet, eller velg filen fra datamaskinen din.

4. Gå igjennom importen din

Lagre regnearket ditt i .xls- eller .xlsx- format. eller .xlsx- format. Sørg for at navnet på regnearket stemmer overens med navnet på malfilen. På my.izettle.com/products klikker du på “Importer Excel”. Dra og slipp Excel-filen inn i nettleservinduet, eller velg filen fra datamaskinen din.

Eksporter og rediger produkter

Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket som du vil redigere, kan du eksportere produktene, redigere dem i Excel, og importere endringene.

1. Last ned produktene dine

Logg inn på my.izettle.com og gå til Produkter. Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned et regneark med produktene dine.

2. Rediger informasjon

Du kan redigere informasjonen om produktene dine i kolonnene som er listet opp ovenfor.

ADVARSEL!
Ikke endre navnene på kolonnene, fjern kolonner eller endre rekkefølgen på kolonnene. Du må heller ikke endre Produkt-ID eller Variant-ID. iZettle bruker disse for å vite om et produkt allerede finnes i produktbiblioteket.

3. Importer Excel-filen din og gå igjennom endringene

Lagre og importer filen på samme måte som over.

Kjekt å vite

• Alle varianter av samme produkt må ha samme mva.-sats.
  • Formater som støttes, er .xls og .xlsx.
  • Du kan ikke legge til, fjerne eller redigere mapper med denne funksjonen.
  • Ikke gi arket nytt navn eller legg til flere ark/faner i Excel-filen.
  • Excel-filen kan ikke ha mer enn 2 000 rader. Hvis du vil importere flere produkter enn dette, må du importere dem i flere omganger.