Importer og eksporter produktene dine

Artikkelens innhold:
Importer produkter
Eksporter og rediger produkter
Kjekt å vite

Ønsker du å legge til eller redigere mange produkter i produktbiblioteket ditt, kan du bruke import- og eksportfunksjonen vår. Den passer perfekt hvis du har en butikk med mange produkter. Du kan også laste opp strekkoder til produktene dine.

Importer produkter

1. Last ned Excel-malen

Logg inn på my.izettle.com og gå til Produkter. Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned et regneark.

2. Legg til informasjon

Excel-filen har følgende kolonner, hvor du kan legge til informasjon om produktene dine. For å legge til et nytt produkt legger du bare til informasjon i neste tilgjengelige rad i regnearket.

• Navn: Produktnavnet. (Obligatorisk.)
  • Variantnavn: Her kan det legges til varianter av et produkt, slik som farge, størrelse eller smak. Alle varianter må ha nøyaktig samme produktnavn for å kobles sammen, og det skilles mellom store og små bokstaver. (Valgfritt.)
  • Pris: Prisen på produktet eller varianten. La det stå tomt hvis du ønsker å skrive inn prisen ved betaling. (Valgfritt.)
  • Strekkode: Hvis du har produkter med strekkoder, kan du legge til strekkodenummeret i denne kolonnen. Deretter kan du skanne produktet i appen hvis du har koblet til en strekkodeskanner som støttes. (Valgfritt.)

• Tilpasset enhet: Hvis produktet ditt selges per stykk, kan du la dette feltet stå tomt. Hvis ikke, kan du skrive inn enheter som g (gram), m (meter) eller t (timer) her. Enhetsnavn kan ikke være lengre enn fire tegn. (Valgfritt.)

• MVA i %: Skriv inn MVA-satsen for dette produktet her. Du kan kun skrive inn MVA-satser som er relevante i landet ditt: 0 %, 10 %, 15 % eller 25 %. (Valgfritt.)

• Produkt-ID: La denne kolonnen stå tom når du legger til nye produkter.

Ikke endre navnene på kolonnene, fjern kolonner eller endre rekkefølgen på kolonnene.

3. Importer Excel-filen din

Lagre regnearket i .xls-format. På my.izettle.com/produkter, klikker du på “Importer Excel”. Dra og slipp Excel-filen inn i nettleservinduet, eller velg filen fra datamaskinen din.

4. Gå igjennom importen din

Når Excel-filen er lastet opp, har du muligheten til å gå igjennom importen. Eventuelle feil som oppdages vil utheves.

Gjør de nødvendige endringene på Excel-filen og last den opp i igjen. Når du er fornøyd med gjennomgangen, klikk på "Importer".

Eksporter og rediger produkter

If you already have products in your product library that you want to edit, you can export your products, edit them using Excel, and import the changes.

Hvis du allerede har produkter i produktbiblioteket ditt som du ønsker å redigere, kan du eksportere produktene, redigere dem ved å bruke Excel og importere endringene.

1. Last ned produktene dine
Logg inn på my.izettle.com og gå til "Produkter". Klikk på “Eksporter Excel” for å laste ned et regneark med produktene dine i en liste.

2. Rediger informasjon
Rediger informasjonen om produktene dine i kolonnene som er ført opp ovenfor. Ikke endre produkt-ID-en. Denne hjelper oss med å avgjøre om et produkt allerede er i produktbiblioteket. Ikke endre navnet på kolonnene, fjern kolonner eller endre rekkefølgen på kolonnene.

3. Importer Excel-filen og gå igjennom endringene
Lagre og importer filen på samme måte som ovenfor.

Kjekt å vite

• Alle varianter av samme produkt må ha den samme MVA-satsen.
  • Kun .xls- format støttes. Ikke .xlsx eller .csv.
  • Du kan ikke legge til, fjerne eller redigere mapper ved å bruke denne funksjonen.
  • Ikke la det stå tomme rader midt i Excel-filen.
  • Excel-filen kan ikke ha mer enn 2000 rader. Hvis du ønsker å importere flere produkter enn det, importer dem i puljer.