Feilsøk på iZettle Reader

Hva du må gjøre hvis din iZettle Reader ikke fungerer.

(Ikke kortleseren din? Klikk her for andre kortlesere fra iZettle.)

Jeg får ikke skrudd den på

1. Ladeproblemer
2. Kortleseren min vil ikke starte opp

Jeg kan skru den på, men den fungerer ikke
1. Oppdater firmware
2. Skjermen viser “Ser/søker etter”
3. Skjermen har fryst eller viser en rar tekst
4. Melding om at kortleseren er skadet
5. Kortleseren min leser ikke kort

Andre problemer

Jeg får ikke skrudd den på

1. Hvorfor lader ikke kortleseren?

Du kan alltid kontrollere fra appen om din iZettle Reader lader:

- Gå til menyen i iZettle Go-appen ved å trykke på  .
- Gå deretter til "Innstillinger" > "Kortlesere".
- En lade-indikator vises ved siden av "Batteristatus" når din iZettle Reader lader.

Hvis du bruker Dock til å lade din Reader, skal LED-lyset lyse grønt.

Hvis du har kontrollert det ovenfor, og det ikke er noen tegn på at din iZettle Reader lader, følg denne guiden:

Mulig problem Løsning
Ladeplatene på din Reader eller Dock er skitten.  Skitt kan samle seg opp over tid og forhindre lading. Rengjør forsiktig de to små forgylte sirklene bak kortleseren eller på Dock-stativet med en myk børste eller klut med alkohol. Ikke bruk noe av metall, for å unngå å skade platene.
 USB-porten, utgang eller kabel er defekt. Hvis du ikke har gjort det, prøv en annen port. Prøv eventuelt en annen USB-kabel.
Reader-en står ikke korrekt plassert i forhold til ladeplatene på Dock-stativet. Kontroller plasseringen og prøv å koble kortleseren til stativet på nytt.
Kortlesren fungerer ikke som den skal. Prøv å starte kortleseren på nytt ved å holde på av/på-knappen.

Hvis du har prøvd alt ovenfor og iZettle Reader fortsatt ikke lader, kontakt vår brukerstøtte for ytterligere assistanse.

2. Hvorfor vil ikke kortleseren min starte?

Sørg for at kortleseren din er ladet. Koble den til strøm enten via USB eller Dock. Hold nede strømknappen noen sekunder for å tilbakestille kortleseren din. Det kan være at du må holde den nede i mer enn 20 sekunder. Nå burde leseren din starte.

Hvis den fortsatt ikke starter, kontakt brukerstøtte for assistanse.

Jeg kan skru den på, men den fungerer ikke

1. Oppdater firmware

Sørg alltid for at Reader-en din bruker oppdatert firmware. Det forbedrer den generell stabiliteten til Reader-en å ha den nyeste firmware-oppdateringen.

For å oppdatere kortleserens firmware, må du åpne iZettle Go-appen og gå til "Innstillinger" > "Kortlesere" og sjekke om det finnes en tilgjengelig oppdatering. Du vil få opp en knapp som heter "Oppdater kortleser" hvis det finnes firmware tilgjengelig for din iZettle Reader. Du kan lese mer om hvordan du kan oppdatere kortleserens firmware her. Merk at den må være koblet til din enhet med Bluetooth for å kunne oppdateres.

Sørg også for at du har den siste versjonen av iZettle Go-appen installert på enheten din. Den siste versjonen av iZettle Go-appen er tilgjengelig på Google Play og på App Store – bare søk på “iZettle” og velg "Oppdater", hvis det er tilgjengelige oppdateringer. Du kan også klikke her for å kontrollere om det finnes oppdateringer for de støttede enhetene fra enten Android eller iOS.

2. Kortleseren min viser “Søker” eller ”Venter på” når jeg prøver å koble den til smarttelefonen eller nettbrettet mitt.

Hvis Reader-en din viser “Søker” (på iOS) eller “Venter på” (på Android), betyr det at kortleseren din tidligere har blitt paret enten med samme enhet, eller en annen enhet.

Hvis kortleseren din ikke oppdages av smartelefonen/nettbrettet, sørg først for at Bluetooth er skrudd på for enheten din. Hvis den ikke tidligere har blitt koblet til, og du akkurat skrudde kortleseren på, start tilkoblingen på nytt ved å holde OK-knappen inne i 3-5 sekunder og deretter fullføre standard prosedyre for tilkobling.

Hvis kortleseren fortsatt viser “Søker”/”Venter på”, gå til Bluetooth-innstillinger på smarttelefonen eller nettbrettet. Kontroller om iZettle Reader vises på listen og vises som "Tilkoblet". Hvis det er noen andre Reader-kortlesere som vises som paret, fjern disse enhetene som du ikke trenger ved å trykke på “i” og deretter på “Glem enhet”. Kun Reader-kortleseren du ønsker å koble til skal vises på listen. Start prosedyre for tilkobling på nytt.

Når kortleseren viser “Tilkoblet til”, skal tilkoblingen fungere normalt.

Spesielt for Android:

Hvis kortleseren du ønsker å koble til vises som tilkoblet i smarttelefonens/nettbrettets Bluetooth-innstillinger og ingen andre kortlesere vises som tilkoblet, skal tilkoblingen fungere nå.

Hvis trinnene over ikke fungerer, prøv å koble kortleseren med en annen smarttelefon/nettbrett for å avgjøre om tilkoblingsproblemene er spesifike for telefon- eller nettbrett-typen din.

Hvis problemet vedvarer, kontakt brukerstøtte for ytterligere assistanse og nevn modellen du bruker.

3. Reader-kortleseren min låste seg, viste en merkelig tekst og kunne ikke bli skrudd av.

- Hold inne på/av-knappen til kortleseren skrur seg av. Det kan være at du må holde den inne i mer enn 20 sekunder.
- Skru den på igjen.
- Kortleseren skal fungere normalt.

Sørg deretter for at kortleseren har den nyeste firmwaren for å redusere sjansene for at slikt skal skje igjen. Les “Oppdater firmware” ovenfor eller klikk her for å se hvordan firmware skal oppdaters.

4. Kortleseren min viser "Ulovlig endret enhet".

Vår Reader-kortlesere er laget slik at de viser “Ulovlig endret enhet”-meldingen når de oppdager at det er et problem med dem. Når dette skjer, vil kortleseren ødelegge seg selv av sikkerhetsårsaker. Hvis kortleseren din viser denne meldingen, kan den ikke brukes lenger. Les mer om din Reader-kortlesers garanti her og kontakt brukerstøtte for ytterliger assistanse.

5. Reader-kortleseren min leser ikke kort

Dette problemet er i hovedsak relatert til Android, og skjer når kortleseren er klar til å ta imot kort, men iZettle Go-appen ikke er det. Sett inn eller dra kortet kun når meldingen “Sett inn/dra kort” vises på kortleseren din.

Hvis kundens kort fortsatt ikke kan leses, gå til Innstillinger > Kortlesere i iZettle Go-appen og kontroller om Reader-en er koblet til. Hvis Reader-en er koblet til og skjermen “Sett inn/dra kort” vises, betyr det at det er en bra tilkobling mellom Reader-en og smarttelefonen/nettbrettet, og Reader-en din skal kunne lese kort. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med vårt Brukerstøtteteam for ytterligere assistanse.

Andre problemer

Hvis forslagene ovenfor ikke hjalp deg med problemet, ta kontakt med vår brukerstøtte, og vi vil hjelpe deg.