Legg til produkt, kategori og hovedkategori

Denne artikkelen inneholder informasjon om iZettle for serveringssteder, drevet av intelligentpos.

Hovedkategorier
Kategorier
Produkter
Tilvalgsgrupper

Fra og med versjon 4.0 kan du legge til produkter via Backoffice. Alle produkter må ligge i en kategori, og alle kategorier må ligge under en hovedkategori. Derfor må du opprette hovedavdelingene først, deretter kategoriene, og så produktene til slutt.

Hovedkategorier

Hovedkategorier er høyeste nivå, og brukes bare til å gruppere Kategoriene til rapporteringsformål. For eksempel: vått/tørt eller herreklær/dameklær. I motsetning til Produkter og Kategorier vises ikke Hovedkategorier som knapp på iPaden. Du kan se de aktive hovedkategoriene ved å logge på Backoffice og klikke på "Produkter" og så "Hovedkategorier".

Du oppretter hovedkategorier ved å klikke på "Opprett Hovedkategori" øverst til venstre på skjermen. I skjermbildet som vises skriver du navnet på hovedkategorien, velger en farge og klikker på "Lagre".

Når du har opprettet hovedkategoriene du ønsker, kan du gå videre til å opprette "Kategorier".

Kategorier

Kategorier er knappene som vises nederst på kasseskjermen, og de kan brukes for å enkelt gruppere lignende produkter ved bruk og til rapporteringsformål. Eksempler kan være Forretter og Hovedretter for serverungssteder, eller Kjoler, Shorts osv. for butikker.

Du kan legge til eller endre kategorier ved å velge "Produkter" i menyen til venstre og så "Kategorier" – da ser du følgende skjermbilde:

Du legger til nye kategorier ved å velge "Opprett kategori"-knappen – da ser du følgende skjermbilde:
Her kan du legge inn navnet på kategorien, velge en farge på knappen, koble den opp til en hovedkategori, og velge hvor du ønsker at stasjonen og/eller kjøkkenkvitteringer for produkter i den kategorien skal skrives ut. Det kan for eksempel hende du ønsker at "Hovedretter" skrives ut på kjøkkenet og "Desserter" skrives ut på "Stasjon 1". Når du er ferdig med å velge dette, klikker du på "Opprett".

Rekkefølgen kategoriene vises i på "Kategorier"-skjermbildet, er rekkefølgen de blir kommer i på kvitteringene. Du kan flytte kategoriene ved å klikke og dra det lille ikonet til høyre for hver kategori for å flytte den opp eller ned.

Produkter

Du kan legge til produkter ved å velge "Produkter" i menyen til venstre og så velge "Produkter" igjen. Deretter velger du "Legg til produkt" – da ser du følgende skjermbilde:
Her kan du angi "Produktnavn", velge kategorien det skal tilhøre og skrive inn en kort beskrivelse av produktet (som kommer til å bli brukt i en fremtidig oppdatering av appen).

Hvis produktet har en strekkode, kan denne legges inn i "SKU"-feltet.

Du kan tillate eller forby "Kampanjer/tilbud" for produktet ved å endre innstillingen ved "Tillatt kampanjer/tilbud".

Produktet kan deaktiveres ved å endre verdien ved "Er produktet aktivt" til "Nei". Fargen på produktknappen som vises på skjermen, velges fra "Velg farge"-alternativet.

Hvis produktet har enten "Volum/vek" (der produktet selges etter vekt i stedet for med en fast pris) eller "Åpen prissetting" (produktet har ikke fast pris), kan dette slås på i "Pris og mva."-delen. Her kan du også legge inn "Produktpris" (inkl. mva.) og "Kostpris" for produktet.
Du kan bruke rullegardinmenyen til å endre "Momssats" for produktet, og om nødvendig kan du konfigurere "Ingen mva." og "Mva.".  Hvis du har et lojalitetsprogram kan du velge hvor mange poeng kunden får ved kjøp av produktet og hvor mange poeng som kreves for å kjøpe produktet, i "Lojalitets"-delen.

Tilvalgsgrupper

Tilvalgsgrupper er det som tidligere ble kalt "Modifikatorer" eller "Varianter". Du kan legge til instruksjoner for produkter (f.eks. for biff kan dette være rå, medium, godt stekt osv.): Velg "Produkter" fra menyen, og så "Instruksjoner". Herfra kan du velge alternativet "Opprett instruksjon", og da vises følgende skjermbilde:
Her kan du angi "Instruksjonsnavn" (f.eks. "godt stekt"), og du kan velge fargen instruksjonen skal vises med. Når du er ferdig, klikker du på "Lagre" og går tilbake til "Produkter" og velger produktet du vil legge til instruksjonene for.

Deretter velger du "Tilvalgsgrupper"-fanen og "Opprett ny gruppe". Gi gruppen et navn, for eksempel "Alternativer for steking av biff" og velg "Legg til instruksjon". Begynn å skrive navnet på instruksjonen, så finner funksjonen for automatisk utfylling den. Velg "Legg til". Du kan legge til "Fakturerbare produkter" (f.eks. sauser til biff) ved å velge "Legg til produkter, søke etter produktet og så angi ekstrabeløpet du vil ta for det.

Når denne tilvalgsgruppen er opprettet, kan den raskt brukes på andre produkter ved å gå inn i "Tilvalgsgrupper" for det produktet, velge "Bruk eksisterende gruppe" og velge gruppen du allerede har konfigurert.