Motta tips

Hvordan fungerer tips-funksjonen i iZettle Pro-appen?

Med iZettles tips-funksjon kan kunder legge et ekstra beløp til totalsummen på regningen deres, og beløpet kan de taste direkte inn i kortleseren. Denne funksjonen fungerer kun med iZettle Reader.

Hvordan aktiverer jeg tips-funksjonen?

Slå på tips-funksjonen

Du aktiverer tips-funksjonen under Innstillinger > Konfigurering > Betalinger (akkurat som før).

Du vil måtte oppdatere kortleseren din for at tips-funksjonen skal fungere ordentlig.

Oppdatere iZettle Reader

• Du oppdaterer kortleseren fra “Innstillinger” > “Maskinvare” > “Kortlesere”. Trykk den grønne knappen.
  • Eller, hvis du ikke oppdaterer fra innstillingene, vil appen be deg om å oppdatere første gang du skal gjennomføre en betaling > trykk “Oppdater”.

Viktig:
- Sørg for at kortleseren og smarttelefonen/nettbrettet er ladet opp før du oppdaterer programvaren.
- Hold smarttelefon eller nettbrett i nærheten av kortleseren under oppdateringen.

Trykker du “Hopp over”, vil du ta betalt som vanlig, uten tips-funksjonen aktivert.

Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?

Når tips-funksjonen er slått på, gjennomføres betalinger akkurat som før.

• Du legger produkter/elementer til handlekurven og trykker BETAL. I betalingsvinduet trykker du Betal med iZettle.
  • Kortleseren vil nå be kunden om å taste inn et beløp inkludert tips med meldingen “Tast inn beløp + ekstra”. Rekk kunden kortleseren.
  • Kunden kan nå taste inn totalbeløpet de vil betale, inkludert tipsen de vil gi, og taste PIN-koden.
  • Betalingen er fullført og kvittering skrives ut.

Maksnivå for tips

For å unngå at kunden taster inn et utilsiktet eller ugyldig beløp (for eksempel hvis kunden taster PIN-koden i stedet for beløpet de vil betale), er maksnivået for tips satt til 35 %. Hvis kunden taster inn mer enn 35 %, vil kortleseren vise varselmeldingen “For høyt beløp”.

Tar iZettle en del av tipsen?

iZettle tar et transaksjonsgebyr av totalbeløpet ved alle kortbetalinger. Les mer om våre priser på www.izettle.com/no/priser.

Vil jeg kunne se hvor mye tips vi har fått inn totalt, i salgsrapportene?

Ja, samlet tips vises på alle salgsrapporter som skrives ut, og alle salgsrapporter på web og i appen.

Vil Kassasystem-funksjonen registrere alle mine tipsdata for skatteformål?

Ja, tips vises i Z-rapporter og vises adskilt fra salg og mva.