Tipsing

Hvordan aktiverer jeg tipsfunksjonen?

Oppdatere iZettle Reader

Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?

Maksnivå for tips

Tar iZettle en del av tipsen?

Tipsfunksjonen til iZettle gjør det mulig for kunder å legge til tips når de skal betale regningen. Du kan aktivere tipsfunksjonen til å fungere:

• fra kortleseren − kunder kan taste inn et tipsbeløp direkte på kortleseren. Denne funksjonen fungerer kun med iZettle Reader.

−OG/ELLER−

• med iZettle-appen − medarbeidere bruker iZettle-appen til å taste inn tips fra kunder.

​Det er viktig at du er kjent med hvordan du kan motta og melde inn tips i henhold til skattereglene i landet der du driver virksomhet. Les mer om skatteetatens skatteregler for tips i Norge her. Alt du får inn i tips med iZettle Reader, vises på salgsrapportene og kvitteringene dine.

Hvordan aktiverer jeg tipsfunksjonen?

For å aktivere tipsfunksjonen:
1.  Gå til Innstillinger > Konfigurering> Betaling i iZettle-appen.

2.  Velg hvordan du vil at tipsfunksjonen skal fungere:

• Velg Aktiver tips for å tillate medarbeidere å bruke iZettle-appen til å taste inn tips fra kunder.

• Velg Aktiver tips for iZettle Reader for å gjøre det mulig for kunder å taste inn et tipsbeløp direkte på kortleseren. Du vil måtte oppdatere leseren for at tipsfunksjonen skal kunne fungere ordentlig.

Oppdatere iZettle Reader

Viktig! Før du oppdaterer iZettle Reader:

• Sørg for at kortleseren og smarttelefonen eller nettbrettet ditt er oppladet.

• Ha smarttelefonen eller nettbrettet nær kortleseren under oppdateringen.

For å oppdatere iZettle Reader:

1. Gå til Innstillinger > Integrasjoner > Kortbetaling > Innstillinger for iZettle > Kortlesere i iZettle-appen.

2. Trykk på Oppdater kortleser.

Merk: Hvis du ikke oppdaterer kortleseren, vil appen be deg om å oppdatere den første gangen du tar imot betaling. Trykk på Oppdater. Hvis du trykker på Hopp over, vil betaling skje på vanlig måte, uten tipsfunksjonen aktivert.

Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?

Når tipsfunksjonen er aktivert, skjer betaling som følger:

• Legg til produkter/varer i handlekurven og trykk på Betal. I betalingsvisningen, trykk på Betal med iZettle.

• En melding vises på kortleseren, som spør kunden om de vil legge til tips. Rekk kunden kortleseren.

• Hvis kunden trykker på Ja, bes de om å taste inn et beløp, deretter kan kunden taste inn PIN-koden til kortet.

• Betalingen fullføres, og en kvittering skrives ut.

Maksnivå for tips

For å unngå at kunden utilsiktet taster inn et beløp eller taster inn et ugyldig beløp (for eksempel ved å taste PIN-koden i stedet for et tipsbeløp), er maksnivået for tips satt til 35 %. Hvis kunden taster inn et beløp på mer enn 35 %, viser kortleseren meldingen “For høyt beløp”.

Tar iZettle en del av tipsen?

iZettle tar et transaksjonsgebyr av totalbeløpet ved alle kortbetalinger. Les mer om våre priser her.