Slik tilpasser du nettbutikken din

Slik bruker du dra-og-slipp-verktøyet

Fra E-commerce-kontrollpanelet klikker du på Din nettbutikk > Temaer og installerer temaet du vil bruke. Etter installasjonen er fullført, skal du automatisk bli tatt videre til verktøyet, men du kan også gå inn i verktøyet senere ved å gå til Din nettbutikk > Tilpass fra hovedmenyen.

Innholdsblokker

Når du bygger nettbutikk med iZettle, kan du tilpasse hele butikken akkurat slik du vil ha den. Hver butikk består av innholdsblokker – disse kan inneholde bilder, tekst, videoer, HTML-kode osv. Du kan legge til så mange blokker du vil, og legge til akkurat den typen innhold du vil ha, slik at du har full kontroll over hvordan butikken din ser ut, og hvordan du selger produkter. Blokkene kan du legge til på hjemmesiden og innholdssidene i butikken din.

Legge til blokker

Å legge til blokker er enkelt. Fra fanen «Blokker» velger du «Legg til blokk».  Du får da opp en liste over blokker du kan legge til. Velg ganske enkelt blokken du ønsker, hold museknappen nede og dra blokken inn i butikken din. Slipp opp museknappen, blokken vil da bli festet til butikken din.

Flytte rundt på blokker

I den eksisterende blokklisten velger du bare blokken du vil flytte, holder museknappen nede og drar blokken nedover eller oppover i blokklisten. Slipp opp museknappen, blokken vil da bli lagret på denne plasseringen.

Fjerne blokker

Hvis du ikke er fornøyd med en blokk, er det enkelt å ta den bort – du fjerner den i så fall bare fra blokkinnstillingene eller velger «Fjern»-ikonet i kontrollpanelet for blokkinnstillingene.

Redigere blokker

Hvis du har lagt til en tekstblokk, vil du også kunne se alternativet «Rediger». Når du velger dette, kan du redigere teksten i boksen. For å lagre teksten din velger du bare Lagre i kontrollpanelet for innstillingene.

Innstillinger for blokker

Når du har lagt en blokk til butikken din, kan du konfigurere blokken i kontrollpanelet for innstillinger. Dette gjør du ved å klikke på tannhjulsikonet i blokken, eller ved å velge blokken fra listen over blokker du har.  Hver blokk har sine egne innstillinger som du kan konfigurere. Her er for eksempel innstillingsalternativene for tekstblokken:

Når du har gjort endringene dine, velger du «Oppdater» for å lagre.

Overskriftstekst

Noen blokker kommer med et tilleggsalternativ som lar deg legge til en overskriftstekst. Aktiver denne funksjonen hvis du vil legge til tekst over innholdet du har lastet opp.

Rutenettblokker

Den mest allsidige av blokkene er «Rutenett»-blokken siden denne lar deg spesifisere antall kolonner og legge til tilleggsblokker i hver kolonne, f.eks. bildeblokker, tekstblokker osv. Dette gjør at du kan opprette deler med innhold som du kan organisere horisontalt. Når du har lagt til en rutenettblokk, legger du bare til innholdet du ønsker å ha i hver kolonne.

Utvalgt kategori- og kategoriliste-blokker

Du kan også legge til produkter direkte i butikken din med blokken «Utvalgt kategori» og «Kategoriliste». Du velger da bare kategorien du vil vise, og antallet produkter/kolonner.

Disse blokkene vil vise kategoriene og kategorienes forsidebilder.

Utvalgt produkt

Med blokken «Utvalgt produkt» kan du legge et utvalgt produkt til butikken din.

Tekstblokker

Tekstblokkene lar deg legge til tekstinnhold. Du har formateringsalternativer som gjør at du kan ha tekst i ulik størrelse, overskrifter, lister, ulik tekstjustering og lenker. Tekstblokken konfigurerer du som alle andre blokker.

Bildeblokker

Med bildeblokkene får du vist frem produktene dine og bedriften din. Du bestemmer hvor stort bildet skal være, og hvordan det skal være justert, slik at du kan plassere bildene der du vil ha dem.

Lydblokker

Med lydblokkene viser du frem de siste soundene, musikken eller foredraget ditt.

Videoblokker

Last opp en video eller bygg inn en video fra YouTube eller Vimeo med videoblokken. Du kan også velge et plakatbilde du vil at skal vises før videoen spilles av.

Banner

Du kan administrere teksten og innholdet som vises på hjemmesidebanneret ditt ved hjelp av blokker. Du velger bare alternativet «Legg til blokk» og velger blokken du ønsker. Dette fungerer på samme måte som for resten av siden.