Koble din konto til MailChimp

Hvis du bruker MailChimp til å administrere kundeforholdene dine og vil knytte kontoen din til E-commerce-butikken din, slik gjør du det:

Slik kommer du i gang

1. Logg inn på kontoen din og klikk på E-commerce.

2. Klikk på Apper > Appbutikk.

3. Finn MailChimp-appen og installer appen ved å klikke på Gratis > Installer.

1. Finn API-nøkkelen din i Mailchimp og kopier den fra MailChimp-kontoen din.

2. Lim inn API-nøkkelen din i MailChimp-appinnstillingene på IZO-kontoen din og klikk på Lagre.

1. Velg e-postlisten du vil samle kundene dine på. Allerede solgt noe? Eksporter tidligere data til e-postlisten ved å aktivere Eksport-funksjonene for eksisterende kunder, ordrer eller begge deler.

2. Klikk på Lagre for å starte prosessen med å overføre tidligere ordrer/kunder, eller for å lagre innstillingene dine hvis dette er første gang du konfigurerer MailChimp, og du ikke har fått inn ordrer enda.

3. Opplysningene til alle fremtidige kunder vil automatisk bli lagt til e-postlisten hver gang du får igjennom et salg, slik at du kan holde kundene dine oppdatert med de siste nyhetene dine.

Opprette segmenter i MailChimp

Ønsker du å kunne filtrere kontaktene dine etter opplysningene du får samlet inn via betalingsprosessen, er å opprette segmenter løsningen.

• For å kunne begynne å bruke segmenter må du først opprette en liste på kontoen din.

Kom i gang med segmenter:

1. Logg inn på MailChimp-kontoen din og gå til siden Lister og klikk på listen du vil jobbe med.

2. Klikk på Opprett et segment.

3. Konfigurer nedtrekksmenyene til for eksempel Kjøpt produkt | er | [produktnavn].

4. Forhåndsvis segmentet og klikk på Lagre.

5. Gi segmentet ditt et navn, for eksempel «Bokkjøp».

6. Kryss av i boksen Oppdater automatisk hvis du vil at MailChimp skal oppdatere segmentet når nye ordrer samsvarer med kriteriene.

7. Sjekk ut MailChimps supportartikkel her hvis du vil ha mer detaljert informasjon om trinnene og utvidede alternativer.