Kom i gang med iZettle E-commerce

Begynn å selge på nett med noen få enkle trinn:

1. Aktiver og utforsk E-commerce

Opprett en konto med iZettle eller logg inn her for å komme i gang.

Logg inn på my.izettle.com med den nye kontoen din og naviger til E-commerce-fanen, der kan du aktivere iZettle E-commerce-produktet. Prøv ut E-commerce-produktet gratis i 14 dager.

Når du har aktivert iZettle E-commerce-kontoen din for første gang, vil du bli tatt med videre til E-commerce-kontrollpanelet ditt. Den beste måten å gjøre seg kjent med systemet på, er å ta en titt.

I navigasjonsfeltet til venstre i E-commerce-kontrollbordet, klikk på Din nettbutikk og deretter på Forhåndsvisning. Du får da opp en forenklet versjon av nettbutikken din. Når du har kikket litt rundt, er det tid for å oppdatere produktene dine.

Se denne opplæringsvideoen for å få vite det grunnleggende om hvordan du selger på nett med iZettle E-commerce. Den viser deg alt du trenger å vite i løpet av kun 15 minutter. Vi viser deg hvordan du navigerer i det nye E-commerce-kontrollpanelet og kommer i gang.

2. Tilpass produktene dine for salg på nett

Så langt har du solgt produkter ansikt til ansikt, så produktene du har i varebeholdningen har ikke fått beskrivelser ennå. Hvis du vil selge dem på nettet, må du tilpasse produktene dine med kvikk tekst og vakre bilder. Når du har tilpasset produktene dine, kan du sortere de nettbaserte produktene inn i kategorier og underkategorier, for å gjøre det enklere for kundene dine å navigere i nettbutikken din.

Les mer her om hvordan du skal administrere produktene dine for salg på nettet.

3. Velg hvordan du skal selge på nettet

Med iZettle E-commerce kan du velge hvor og hvordan du ønsker å tilby produktene dine på nettet. Du kan velge å skape en komplett nettbutikk, bygge inn produktene som miniprogrammer i eksisterende nettsted eller blogg, eller selge i sosiale medier.

Selge på en iZettle E-commerce nettbutikk

• Hvis det å selge flere produkter er hovedfokuset for nettstedet ditt, anbefaler vi at du bygger en fullstendig nettbutikk med iZettle E-commerce. Du kan om nødvendig legge til en blogg eller andre sider til nettbutikken for å erstatte et eksisterende nettsted. Prøv å tenk på hvordan du kan gi den beste brukeropplevelsen til kundene dine når de besøker nettstedet. Les mer her om å tilpasse nettstedet ditt.
  • Hopp til neste trinn og lær hvordan du skal bygge en nettbutikk.

Selge fra et eksisterende nettsted eller blogg

• Hvis du allerede har en hjemmeside eller blogg du er fornøyd med og kun ønsker å selge noen få produkter, kan det være en bedre løsning å bygge inn iZettle E-commerce-produkter på din nåværende side.
  • Du kan bygge inn en enkel “kjøpsknapp”, et produkt eller et større butikk-miniprogram inn i ditt eksisterende nettsted.
  • Les mer her om å legge til en innebygd kjøpsknapp eller miniprogram til nettstedet.
  • Se her hvordan du kan selge på ditt eget nettsted via populære publiseringsløsninger som WordPress, Wix og Squarespace.

Selge på sosiale medier

• Bruk butikk-fanen på Facebook-siden din, slik at kundene kan se på varene dine fra Facebook-kontoen sin og kjøpe dem gjennom nettbutikken din.

Denne prosessen vil la kundene kjøpe med mobilen på en enkel måte, og øke salgspotensialet.

• Lær hvordan du kan legge butikken din ut på en Facebook-side, her.

I neste trinn vil vi vise deg hvordan du bygger en nettbutikk med iZettle E-commerce.

4. Plukk ut et tema og tilpass butikken din

Når du har perfeksjonert og tilpasset alle produktene dine og sortert dem i kategorier, er det tid for å tilpasse hvordan nettbutikken din ser ut. Dette gjør du ved å gå tilbake til E-commerce-kontrollpanelet og velge et av de profesjonelle temaene våre.

Fra E-commerce-kontrollbordet klikker du på Din nettbutikk > Temaer og velger det temaet du liker best.

Les mer her om hvordan du konfigurerer et tema.

Når du ser på og installerer temaet du ønsker, vil du bli videresendt til byggeprogrammet for butikk. Her kan du tilpasse utseendet på nettbutikken din.

• Legg til innhold i nettbutikken din, for eksempel videoer, tekst og bilder ved hjelp av innholdsblokker.
  • Bestem hvordan du ønsker å vise frem produktene dine i butikken ved å bruke produkter eller kategoriblokker.
  • Legg til et bannerbilde eller en videokarusell.
  • Legg til logoen din i navigasjonsfeltet øverst og tilpass farger, sider og knapper for butikken din.

Les mer her om innholdsblokker og hvordan du tilpasser utseendet på butikken din.

5. Konfigurer betalinger og frakt

Gå til E-commerce-kontrollbordet og ta en titt på innstillingene for å tilpasse e-post du sender ut ved forlatt handlekurv, fraktmuligheter og avgifter.

Lær hvordan du konfigurerer:

• Betalingsalternativer her
  • Frakt her
  • Innstillinger her
  • E-poster om forlatt handlekurv her

6. Koble til et domene

Administrer underdomenet ditt, legg til et eksisterende domene eller kjøp et helt nytt domene ved å gå til iZettle E-commerce-kontrollpanelet og klikke på Din nettbutikk > Innstillinger > Domene > Administrer. Som standard er domenet ditt yourstorename.selz.com. Du kan beholde dette, eller du kan kjøpe deg et nytt domene og bli tatt videre til Google Domains for å gjennomføre betalingsprosessen. Hvis landet ditt ikke står på listen over land Google betjener, vil iwantmyname.com komme opp som alternativ. Du kan også peke butikken din til et eksisterende domene med disse instruksjonene.

7. Promoter den nye butikken din

Du er nå klar for å begynne å selge på nettet! Gratulerer! La oss fortelle alle om den!

Dele på sosiale medier

Fra produktbiblioteket, når du redigerer et produkt, kan du klikke på 'dele'-alternativet for raskt å opprette et innlegg på én av dine tilkoblede sosiale medier-kontoer slik som Facebook, Pinterest og Twitter. Dette er også stedet der du kan kopiere URL-en din for det nye produktet ditt hvis du ønsker å ha en kobling direkte til det på sosiale medier.

E-postmarkedsføring

Du kan bruke e-postmarkedsføring for å informere kundene dine om nye produkter og spesialtilbud, eller for å holde dem oppdatert om arrangementer eller ting som skjer i den fysiske butikken din.

Når du sender kundene dine kvittering på e-post, kan du ta med et spørsmål om de vil motta nyhetsbrev fra deg. E-commerce oppretter en liste over kundene som har samtykket, som du finner i navigasjonsfeltet til venstre i E-commerce-kontrollpanelet, under 'Kunder' og deretter 'Godta markedsføring'. Les mer om denne funksjonen her.

Hvis du vil sende regelmessige oppdateringer til kundene dine, installer en app som for eksempel MailChimp for å opprette e-poster eller nyhetsbrev med målrettet innhold basert på salg, innstillinger og kundeadferd.

Lykke til med virksomheten din på nett!