Oprettelse af brugerdefineret domæne

Hver eneste iZettle E-commerce-butik kører på Selz-teknologi, og det betyder, at alle iZettle-butikker har et gratis selz.com-underdomæne såsom "mystore.selz.com". Dette domænenavn kan tilpasses, så du kan bruge din egen endelse i form af .com, .net, .co, eller hvad du ønsker.

I denne artikel:

Kom godt i gang

Du kan tilføje dit eget tilpassede domæne ved at gå til iZettle-oversigten og klikke på Din onlinebutik > Indstillinger > Domæne > Administrer

Valgmuligheder for domæne

Når du har valgt 'Administrer', skal du beslutte, hvad du vil gøre af følgende:

1. Gratis domæne  – tilpas dit gratis underdomæne, der kommer i følgende format: yourstore.selz.com.

1. Her er en fantastisk mulighed for sælgere, der ikke har noget imod, at der står Selz i deres webadresse, og som ikke har et eksisterende domæne, de kan tilføje.

2. Køb domæne – hvis du ikke har et domæne, kan du købe et ved at vælge denne mulighed, hvorefter vi hjælper dig gennem processen.

3. Eksisterende domæne – tilføj et eksisterende domæne til din Selz-butik ved at vælge denne mulighed.

Tilpasning af dit gratis domæne:

Du kan tilpasse dit underdomæne på følgende måde.

• Vælg det første alternativ på siden Administrer på fanen Domæne, og tilføj derefter dit nye underdomæne.

• Husk og at trykke på 'Gem'

Køb af nyt domæne:

Trin 1: Køb
If you are UK-based, you can set up a custom domain with Google Domains and your domain should sync automatically after purchase. If your domain does not sync automatically, continue to step 2.
Hvis du ikke er på den liste over lande, der serviceres af Google Domains, kan du købe gennem en anden domæneregistrator såsom GoDaddy, name.com, namecheap, BlueHost og gå videre til trin 2.
Trin 2: Konfiguration af DNS-poster
Hvis du ikke købte et domæne gennem Google Domains, eller hvis du allerede har et domæne, skal du konfigurere en såkaldt DNS-post, der peger på din onlinebutik. DNS-poster kan konfigureres gennem registratorens kontrolpanel. Eftersom hver registrar har forskellige opsætninger, skal du kontakte din egen, hvis du er i tvivl.
DNS-opsætningen afhænger af, hvilken type URL du vil bruge. Der findes to måder at konfigurere dette på:
Første mulighed – Roddomæne fx mystore.com
Hvis du kun vil bruge domænet til din onlinebutik, skal du oprette to DNS-poster:

•  A-post og pege den mod 18.235.252.55

•  CNAME-post for www, som peger mod stores.selz.com

Begge disse poster er obligatoriske. Der vil være adgang til din butik via både ‘https://www.mystore.com’ and ‘https://mystore.com’
Anden mulighed – Underdomæne fx store.mysite.com

• Opret en enkelt CNAME-post, og peg den mod stores.selz.com

Der vil kun være adgang til din butik via ‘https://store.mysite.com’
Trin 3: Konfigurer butiksindstillinger
Nu går du til Butiksindstillinger (din onlinebutik > Indstillinger > Domæne) og indtaster dit domæne – fra eksemplerne ovenfor, enten store.mysite.com eller www.mystore.com. Vælg derefter 'Gem'. DNS-ændringer kan tage fra 48-72 timer om at træde i kraft, selvom det typisk går meget hurtigere. Vend tilbage dagen efter, og klik på 'Test' for at se, om alt fungerer korrekt.

Har du stadig problemer?

Kontakt din registrar for at sikre, at omdirigeringen er konfigureret korrekt. Send dem eventuelt denne supportartikel.

Tilføjelse af eksisterende domæne:

Trin 1: Konfiguration af DNS-poster
Hvis du ikke købte et domæne gennem Google Domains, eller hvis du allerede har et domæne, skal du konfigurere det, der kaldes en DNS-post, der skal pege på din onlinebutik. DNS-poster kan konfigureres gennem registratorens kontrolpanel. Eftersom hver registrar har hver sin egen opsætning, skal du kontakte den pågældende for at få hjælp, hvis du er i tvivl.
DNS-opsætningen varierer efter den type af URL, du ønsker at bruge. Der findes to muligheder for opsætning her:
Første mulighed –  Roddomæne fx mystore.com
Hvis du kun vil bruge domænet til din onlinebutik, skal du oprette eller redigere to DNS-poster:

•  A-post, og peg den mod 18.235.252.55

•  CNAME-post for www, som peger på stores.selz.com

Begge disse poster er obligatoriske. Der vil være adgang til din butik via både ‘https://www.mystore.com’ og ‘https://mystore.com’
Anden mulighed – Underdomæne fx store.mysite.com

• Opret en enkelt CNAME-post, og peg den mod stores.selz.com

Der vil kun være adgang til din butik via ‘https://store.mysite.com’
Trin 2: Konfigurer butiksindstillinger
Nu går du til Butiksindstillinger (din onlinebutik > Indstillinger > Domæne) og indtaster dit domæne – fra eksemplerne ovenfor, enten store.mysite.com or www.mystore.com. Vælg derefter 'Gem'. DNS-ændringer kan tage fra 48-72 timer om at træde i kraft, selvom det typisk går meget hurtigere. Vend tilbage dagen efter, og klik på 'Test' for at se, om alt fungerer korrekt.

Har du stadig problemer?

Kontakt din registrar for at sikre, at omdirigeringen er konfigureret korrekt. Send dem eventuelt denne supportartikel.
Bemærk, at brugerdefinerede domæner ikke kan indeholde 'selz.com' dvs.: mystoreselz.com

SSL-opsætning

Når du er i gang med at opdatere og købe dit brugerdefinerede domæne, har du mulighed for at anmode om et SSL-certifikat. Når et certifikat er installeret, vil applikationsprotokollen (også kendt som HTTP) ændres til HTTPs, hvor bogstavet ‘S’ står for ‘secure’, og der vil være et lille hængelåsikon i din browser, som indikerer, at sitet er sikkert for dine købere. Som her:

Vælg ‘Anmod om SSL-certifikat’ for at starte processen. Det tager typisk fra 48-72 timer for SSL-certifikatet at blive aktiveret, og det fungerer kun, hvis ovennævnte DNS-indstillinger er korrekte.

Hvis oplysningerne eller DNS-indstillingerne er forkerte, får du vist en statusside med en fejl, så du kan foretage de nødvendige ændringer og prøve igen:

Alle transaktioner og kreditkortoplysninger på iZettle er som standard altid beskyttet af brancheførende sikkerhed, herunder kryptering og SSL.

Fejlfinding i forbindelse med SSL

Hvis du eller dine kunder har problemer med at se din butik, eller hvis du modtager en fejlmeddelelse efter at have gennemgået ovennævnte trin, kan det skyldes et af følgende:

1. Ældre version af browser

2. Blandet indhold

Forældede browsere

Vær opmærksom på, at visse ældre browsere ikke understøtter de sikkerhedsstandarder, der kræves til SSL-certifikater.

Her følger en liste over browsere, der ikke understøttes:

• Alle versioner af Internet Explorer på Windows XP

• Internet Explorer-versioner før 7

• Firefox-versioner før2.0

• Safari-versioner før 2.1

• Alle Google Chrome-versioner før 6

Mobile browsere, der ikke understøttes:

• Alle versioner af Safari med iOS før 4.0

• Enhver Android-browser med en version før 3.0 (Honeycomb)

• Enhver Windows Phone-browser med en version før 7

Hvis du bruger en ældre browser, kan kunder, der besøger din iZettle-butik, have problemer med at indlæse den sikre, HTTPS-version af dit site og vil muligvis slet ikke kunne indlæse den.

Blandet indhold

Blandet indhold opstår, når en side indlæses over en sikker HTTPS-forbindelse, men tredjepartsindhold, ressourcer og tilpasninger (som billeder, videoer og scripts) indlæses over en ikke sikker HTTP-forbindelse.  Dette kaldes blandet indhold, fordi der indlæses indhold fra både HTTP og HTTPS på samme side, og den oprindelige anmodning var sikker via HTTPS. Når din kunde når frem til dit site, vil denne modtage en advarsel om denne type af indhold.
Løsning: For at undgå dette kan du opdatere det tilknyttede indhold i din iZettle-butik til en HTTPS URL. Hvis det ikke virker, og du ikke kan hente indholdet et andet sted, har du mulighed for at deaktivere SSL i dit domænepanel som sidste udvej.

Opdatering af sitemap for domæne efter aktivering af SSL

Alle iZettle-butikker genererer automatisk en sitemap.xml- fil, som indeholder links til alle dine produkter, sider, kategorier og blogindlæg. Hvis du allerede har gennemgået processen med at indsende din sitemap til Google og netop har aktiveret SSL for dit domæne, kan dette midlertidigt påvirke den organiske trafik til din butik.

Hvis du bruger Google Webmaster Tools, kan du manuelt opdatere dit domænes sitemap og med det samme advisere søgemaskiner, når din storefront URL ændres fra HTTP til HTTPS.

Google Webmaster Tools

Sådan opdaterer du dit domænes sitemap ved hjælp af Google Webmaster Tools:

1. Gå til Google Webmaster Tools, og log på, hvis du bliver bedt om det

2. Fra Search Console indtaster du dit domæne (inklusive præfikset HTTPS://) og klikker på Add property

3. Klik på navnet på det domæne, der krypteres ved hjælp af SSL

4. Klik på Crawl > Sitemaps.

5. Klik på ADD/TEST SITEMAP

6. Indtast dit domænes nye HTTPS-sitemap (fx: https://www.myawesomestore.com/sitemap/.xml)

7. Fjern dit domænes HTTP-sitemap